ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης

Δύο ακόμα μετάλλια για την Ελλάδα: «Ασημένιος» ο Χρήστου, «χάλκινος» ο Γκολομέεβ

Δύο νέες επιτυχίες για την ελληνική κολύμβηση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης, οι οποίες σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών από τους Κριστιάν Γκολομέεβ και Απόστολο Χρήστου.

Αν και η φετινή χρονιά δεν έχει εξελιχθεί όπως ακριβώς θα περίμενε, ο Κριστιάν Γκολομέεβ απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο σπουδαίος αθλητής είναι ανεβαίνοντας και πάλι στο βάθρο ενός μεγάλου αγώνα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής χάρισε στη χώρα μας το δεύτερο της μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο όπου με χρόνο 21.75 κατέλαβε την 3η θέση πίσω από τον Ιταλό Λεονάρντο Ντεπλάνο που ήταν δεύτερος με 21.60 και τον Βρετανό Μπέντζαμιν Πράουντ που πήρε την πρώτη θέση με 21.58 επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά.

Αυτό ήταν το τρίτο μετάλλιο του Γκολομέεβ σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καθώς έχει ένα ασημένιο από το Ευρωπαϊκό του 2018 και ένα χάλκινο από πέρυσι στη Βουδαπέστη, επαναλαμβάνοντας σήμερα την ίδια επιτυχία.

Η κατάταξη του τελικού
Πράουντ (Μ. Βρετανία) 21.58
Ντεπλάνο (Ιταλία) 21.60
ΓΚΟΛΟΜΕΕΒ 21.75
Γιούραζεκ (Πολωνία) 21.78
Γκρουσέτ (Γαλλία) 21.87
Ντε Μπερ (Ολλανδία) 21.90
Ζαζέρι (Ιταλία) 21.90
Μπουκόφ (Ουκρανία) 22.19

Δέκα λεπτά αργότερα ο Απόστολος Χρήστου πανηγύρισε το δεύτερο του μετάλλιο, με τον Ιταλό Τσεκόν να παίρνει τη ρεβάνς για την ήττα του στα 50μ. ύπτιο και να επικρατεί στον αντίστοιχο τελικό των 100μ.

Οι δύο τους έδωσαν μεγάλη μάχη με τον Ιταλό να επικρατεί για τρία εκατοστά του δευτερολέπτου καθώς είχε χρόνο 52.21 και ο Χρήστου 52.24.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.