ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη προτομής

Εκδήλωση στην Ίο για τον Γεώργιο-Αλέξανδρο Μαγκάκη

Αφιερωμένη στο γνωστό ποινικολόγο-καθηγητή Δικαίου, βουλευτή και υπουργό, Γεώργιο-Αλέξανδρο Μαγκάκη, είναι η εκδήλωση που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία φίλων και συνεργατών του αλλά και τη στήριξη και συνεργασία του Δήμου Ιου και του Λιμενικού Ταμείου, την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022, ώρα 19.30. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει και η αποκάλυψη της προτομής του σε ειδικό χώρο στο λιμάνι της Ίου, την οποία φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιώργος Ρούσσης.

Οι φίλοι του γράφουν: «Όπως είναι γνωστό, φέτος τιμώνται τα 100 χρόνια από τη γέννησή του (1922), ειδικά στη Νάξο και στην Ίο, απ΄ όπου καταγόταν ο πατέρας του (Νάξος) και η μητέρα του (Ίος), τόποι τους οποίος ο Γ.Α. Μαγκάκης αγάπησε και με πολλούς τρόπους τίμησε. Ο Γ.Α. Μαγκάκης, ο οποίος πήρε μέρος στην εθνική και αντιδικτατορική αντίσταση, υπήρξε κορυφαίος επιστήμονας της νομικής επιστήμης, διακεκριμένος διεθνώς ποινικολόγος, καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Χαϊδελβέργης, βουλευτής και υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και άνθρωπος του πολιτισμού».

Την εκδήλωση θα τιμήσουν οι αρχές της Ίου και των Κυκλάδων, ενώ κύριοι ομιλητές θα είναι ο πρώην δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Πουσαίος και ο πρώην υπουργός και συγγραφέας Γιώργος Ανωμερίτης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.