ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η ατελής ΟΝΕ και τα αδιέξοδα της ΕΚΤ

Η απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει τα παρεμβατικά επιτόκια κατά 0,5% υπήρξε το αποτέλεσμα συμβιβασμού μεταξύ «γερακιών» και «περιστεριών». Τα «γεράκια» υποστήριξαν ότι η ΕΚΤ με τη δέσμευση της να αυξηθούν τα επιτόκια μόνο αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων καθυστέρησε να αντιδράσει. Έτσι, μια αύξηση κατά 0,25% θα ήταν μικρή δεδομένου ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούνιο ήταν τετραπλάσιος σε σχέση με το στόχο του 2%. Υπάρχει και η εκτίμηση ότι σε περίπτωση περιορισμών στη ροή φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη και των πολιτικών εξελίξεων στην Ιταλία οι αποφάσεις το Σεπτέμβριο για αύξηση κατά 0,5% θα γινόταν σε πιο δύσκολο πολιτικό και μακροοικονομικό περιβάλλον. Η ΕΚΤ πρακτικά κατάργησε το εργαλείο της καθοδήγησης για τα επιτόκια, που είχε εισάγει το 2013 ο Μάριο Ντράγκι. Οι αποφάσεις της θα λαμβάνονται συνεδρίαση-συνεδρίαση ανάλογα με τις εξελίξεις.

Τα «περιστέρια» είχαν να αντιτάξουν μόνο το επιχείρημα απώλειας αξιοπιστίας της ΕΚΤ μετά την ανακοίνωση του Ιουνίου για αύξηση του επιτοκίου κατά 0,25%. Άλλωστε με τα νέα επιτόκια η νομισματική πολιτική παραμένει υποβοηθητική της οικονομίας και όχι περιοριστική. Με τη στάση τους εξασφάλισαν τη λήψη ομόφωνης απόφασης για το νέο εργαλείο διασφάλισης της μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής του Transmission Protection Instrument (TPI).

Η ΕΚΤ με αυτό στοχεύει να θέσει υπό έλεγχο τη μεταβλητότητά των επιτοκίων δανεισμού των χωρών της ευρωζώνης. Θα μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια χωρίς να κινδυνεύσει μια χώρα – όλοι καταλαβαίνουν ότι το εργαλείο αυτό αφορά την Ιταλία και δευτερευόντως την Ελλάδα - να χάσει την πρόσβαση στις αγορές αν πανικοβληθούν οι επενδυτές.

Οι αποφάσεις της ΕΚΤ δεν προδικάζουν επιτυχία στην επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου για τον πληθωρισμό στο βαθμό που αυτός δεν είναι από την πλευρά της ζήτησης αλλά από την πλευρά της προσφοράς. Μια αύξηση των επιτοκίων τους επόμενους μήνες πάνω από το ουδέτερο επιτόκιο ώστε να συρρικνωθεί η ζήτηση στην ευρωζώνη θα οδηγήσει σε ύφεση. Σε αυτό το ενδεχόμενο η ΕΚΤ κινδυνεύει να υποχρεωθεί να επανεξετάσει τη στάση της και να αναστρέψει την πολιτική επιτοκίων όπως το 2008 και το 2011.

Το TPI με τα κριτήρια που το συνοδεύουν για την ενεργοποίηση του και ειδικότερα η δέσμευση ότι μεσοπρόθεσμα δεν θα οδηγήσει σε αύξηση του χαρτοφυλακίου της ΕΚΤ το καθιστά αναποτελεσματικό για μια χώρα με υψηλό δημόσιο χρέος – τόσο σε σχετικούς αλλά και σε απόλυτους όρους -  όπως η Ιταλία. Αν η Ιταλία βρεθεί σε αδιέξοδο, τότε η μόνη επιλογή θα είναι η ενεργοποίηση του OMT (Outright Monetary Transactions) που είχε εισάγει το 2012 ο Μάριο Ντράγκι, το οποίο έχει αυστηρότερες όρους για τη χρήση του και αφήνει στίγμα στη χώρα που θα καταφύγει σε αυτό.

Η ΕΚΤ βρίσκεται σε αχαρτογράφητα νερά. Σύντομα θα ελεγχθεί η αποφασιστικότητα της, όπως τον Ιούλιο του 2012. Τότε ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε το «whatever it takes» και έπεισε. Τώρα είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιήσει το μόνο εργαλείο που έχει στη διάθεση της για να ελέγξει τον πληθωρισμό διακινδυνεύοντας όμως το ενδεχόμενο να σπρώξει την ευρωζώνη ξανά σε ύφεση. Αυτό θα είναι το τίμημα που θα πληρώσουν οι χώρες της ευρωζώνης επειδή δεν προχώρησε η ολοκλήρωση της ΟΝΕ, η οποία λειτουργεί με 19 εθνικούς προϋπολογισμούς και οργανισμούς έκδοσης χρέους. Τίμημα που αν ξεπεράσει κάποια όρια θα απειλήσει την ευρωζώνη. Αυτή τη φορά όμως δεν θα ευθύνεται ο νότος αλλά η Γερμανία και οι «φειδωλοί» σύμμαχοι της.

16 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Σου έχω ξαναπεί ηλίθιε και γελοίε Μπόγδη ότι ο πιο ηλίθιος και χαζός Εβραίος ήταν ο Κώστας Σημίτης (Ααρών Αβυρής). Δυστυχώς για εσένα δεν είναι όλοι σαν τα μούτρα σου. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων όπως την εκφράζουν σήμερα οι Μασόνοι και οι Εβραίοι ευθύνονται για σχεδόν όλα τα δεινά στον πλανήτη. Δεν φιλάω κατουρημένες ποδιές όπως κάνεις εσύ ρουφιάνε. Θα σε συντρίψω παντού σε κάθε σου κατευθυνόμενο και πληρωμένο δικό σου σχόλιο λινάτσα.

  2. Πως γίνεται εσύ και ο Αδόλφος Χίτλερ , να μισείτε με την ίδια μανία τους Eβραίους , τους Μαύρους και όσους άλλους
    ανθρώπους, εναντίον των οποίων συνεχώς σχολιάζεις ;
    Αυτά που μόνη σου , με χυδαίες εκφράσεις και γλώσσα την οποία μόνον οι γριές ανέραστες και κακόπιστες ΛΕΣΒΙΕΣ χρησιμοποιούν ;
    Θα μας απαντήσεις ;
    Εγώ πρεσβεύω μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών με δικαιοσύνη , ισότητα , διαύγεια , αξιοκρατία και υπευθυνότητα των ιδιων των πολιτών που να συμβαδίζει με τα δικαιώματα τους .
    Χωρίς ειδικα συμφέροντα , ρουσφέτια και αδηκίες ή κομματικά ανταλλαγματα .
    ΑΥτα που πλάθεις εσυ στο μυαλό σου και τα μεταφέρεις εδώ είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ .

  3. Δεν πρεσβεύεις την Δημοκρατία γελοίε Μπόγδη, αλλά τον δημοκρατικά κεκαλυμμένο φασισμό. Μια τέτοια είδους δημοκρατία πρέσβευε και ο Αδόλφος Χίτλερ. Βαρεθήκαμε με εσένα και κάποιους σαν εσένα που τα παίζουν δημοκρατικοί πολίτες, ενώ στην ουσία είναι φασίστες και ρουφιάνοι για τα καλά και συμφέροντα.

  4. @ Mαργαριτα ,
    Θεωρώ υποχρέωση μου σαν Δημοκράτης ενεργός πολίτης να εκφράζω την αποψη μου σε ότι γίνεται ή, ότι γράφεται που αφορά στην διατυρηση και την διεύρυνση της Δημοκρατίας μας , Όσο την επιβουλεύονται αφού , δηλώνουν χουντικοί και οδηγούνται από το « πουλί » τους στην σημαία των Συνταγματαρχών !
    Σαν την ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΒΕΡΥΚΙΟΥ από την ΖΑΚΥΝΘΟ ή, αλλο νησί της προτίμησης της για τις ασχολίες της …..,
    Τότε αφήνουν νατους ξεφεύγουν ανεξέλεγκτα τα αέρια τους, μολυσμένα και βρωμερά ,
    Χωρίς να τα ελέγχουν .
    Αυτά όμως την επόμενη φορά τους γίνονται μπούμερανγκ .
    Τους κινηγούν και τους ρεζιλεύουν ! Εκτός ότι βρωμίζουν το βήμα λόγου στο οποίο ανήκουμε όλοι μας !

  5. Γελοίε Μπόγδη, ανόητε. Πάντα κάτω από τα άρθρα των πασόκων για να προσθέσεις τις μ@λακίες σου. Χαμένο κορμί, ρουφιάνα του ΠΑΣΟΚ.

  6. Ο σχολιασμός αποφάσεων , πράξεων και ενεργειών των πολιτικών μας και των κομμάτων τους είναι τροφή για την σωστή λειτουργία του Κοινοβουλευτικού μας συστήματος και την διατήρηση ή , την διερεύνηση της Δημοκρατίας μας !
    Αυτό μας κατατάσσει σε χρήσιμους πολίτες όταν με την Καλοπροαίρετη κριτική μας και την τίμια τυχόν αντιπαράθεση των ιδεών μας με ότι έγινε, γίνεται ή , πρόκειται να αποφασισθεί πολιτικά και θα γίνει στο μέλλον ….
    Μας αφορά , μας κόφτει ! και είμαστε υποχρεωμένοι να τοποθετούμεθα υπέρ ή κατά της εκάστοτε πολιτικής,
    Ή νομοθετικής απόφασης οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος ή, και προσώπου που πρωταγωνιστεί σε τέτοιες αποφάσεις !
    Εγώ προσωπικά έχω αποφασίσει ότι σε τέτοιες καταστάσεις ο πολίτης μιας Δημοκρατίας δεν έχει μόνον Δικαιώματα να γωρίζει τι γίνεται γύρω του, αλλά και υποχρεώσεις …, ώστε να συνεισφέρει όσο γίνεται στην διαύγεια του τι γίνεται ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ.
    Επίσης από ποιον νινεται αυτό , … επίσης για ποιούς !!!
    Τέλος απεχθάνομαι τα ψευδώνυμα ,
    γιατί μεταφερόταν ψευδείς ειδήσεις.
    Και γνώμες χωρίς ν ´αναλαμβάνουν την ευθύνη της Γνώμης τους ,
    Σείς ποιός είσθε κύριε , Uncle. K ;
    Γιατί κρυμμένος με το ψευδώνυμο σας αυτό προσπαθείτε να κατηγορήσετε για κατι που έχετε Υιοθετήσει στην ίσως την συνθηματική γλωσσα του κομματός σας,
    με ψεύδη ;
    το άρθρο του κ. ΦΙλιππου Σαχινίδη καθώς και τα άρθρα του κ. ΦΕΛΝΙΚΟΥ. Παίρνουν θέση σε κάτι …,
    κάθε φορά ! Έτσι ;
    πάρτε και σεις, λοιπόν θέση με τ ´ονομα σας όμως ,
    ώστε να μπορέσετε να υπερασπιζεστε αυτά που πρεσβεύετε και πιστεύετε με συνέπεια και τουλάχιστον τυπική ευγένεια στην γλωσσα που χρησιμοποιείτε !
    Κύριοι και κυρίες ,
    Σταν , FEMA , Maργαρίτα , Λιλιθ(ιος) και λοιποί συνσχολιαστές που «τα ξέρετε όλα μόνον εσείς »,
    Αναβαθμίσετε την πολιτική συζήτηση .

  7. Uncle. K 18:00 04/08/2022

    Φίλε Μπογδη,
    Εσύ δεν θά ΣΥΝυπέγραφες.. γιαβολλ ρε κύριε «…..Η ιστορία έχει γραφτεί με αίμα και προδοσίες από το κλεφτοπασόκ.» και καλούδια και καλούδια.
    Κόμμα δεν είναι κι αυτό γιατί δηλαδή να ναι πιο καλό ή πιο κακό από τα αλλα; Αλλά πάλι προσπαθείς νά μού ξεφύγεις… πρόκειται για τον ίδιο τον κον Σαχινιδη που ήξερα.
    Καλά δεν τά λέει ο κος Φίλιππος Σαχινιδης.

  8. Απατεώνα και άθλιε Μπόγδη. Επιχειρείς να βγάλεις λάδι τον πιο δολοφονικό και βρόμικο δοτό Πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης. Αυτόν που ο πατέρας του ήταν συνεργάτης των Ναζί κατακτητών. Εσύ είσαι ο φασίστας, ο χρυσαυγίτης και η αδερφή της ιστοσελίδας.

  9. Uncle K 12:19 04/08/2022

    @ Μπογδη
    Δεν ξέρω τι έχεις Μ. Βεροβικου ή όπως αλλιώς την λές πρέπει να έχεις προηγούμενα και βαράτε σπάστε τά κεφάλια σας, περισσότερο όμως με ενδιαφέρει αν παλιά που ήξερα ένα κον Σαχινιδη, τότες θυμάσαι με την κρίση στην Ελλάδα…. ΆΝ ΘΥΜΆΜΑΙ ΚΑΛΆ ΥΠΈΓΡΑΦΕ ΌΤΙ ΈΠΕΦΤΕ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΤΟΥ,… θέλω να μάθω δηλαδή αν πρόκειται για τον ίδιο. Κατά τά άλλα καλά τά λέει ο κος Σαχινιδηςαν γίνει ετούτο θά γίνει το άλλο. για παράδειγμα «θά επανεξετάσει την στάση της» και » Transmission Protection Instrument (TPI)… και πάει λέγοντας

  10. 16:29 03/08/2022
    (πιστή αντιγραφή σχολίου της κ. Βερύκιου :
    «Κατεβατά από σαχλαμάρες του γραφικού και γελοίου Μπόγδη. Ενός ταγματασφαλίτης του κλεφτοπασόκ σε μόνιμη και διατεταγμένη υπηρεσία. Δεν φτουράς εδώ με εμένα. Θα σε ξεβρακώνω καθημερινά σιχαμένε παλιάτσε».

    Και στην συνέχεια των αηδιαστικών σου σχολίων λες :
    «Δεν παίρνω πίσω κανένα σχόλιο, ούτε τελεία, ούτε κόμμα. Όλα είναι αληθινά και έχουν ήδη διαπραχθεί.
    Ποτέ ο Κώστας Καραμανλής δεν θα λικνιζόταν σαν την χανούμισα δίπλα στον Τούρκο » …
( Σημείωση δίκη μου…… :
    ίσως έκανε περισσότερα από απλό χορό με τον περιβόητο φίλο του τον ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ σην περιβόητη βιντεοκασέτα για την οποία έμεινε στην φυλακή μια γυναίκα κάτοχος της ,
    για 7 oλοκληρους μήνες !Χωρίς καν να της έχουν δηλωθεί κατηγορίες, μέχρι να την παραδώσει εκείνη την κασέτα στον .. ΘΕΜΟ …
    Για να μην εμπλακεί ο τότε πρωθυπουργός σου ,
    της απόλυτης Αρεσκείας σου .
    o ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,….. )
    Ευχαριστώ για την άπασα σου πάλι
    Συνεχίζεις να γράφεις αλλού πάλι τα
    «…..Η ιστορία έχει γραφτεί με αίμα και προδοσίες από το κλεφτοπασόκ.
    Όσο για την Τρούμπα εκεί πήγαιναν να ξεχαρμανιάσουν οι Αμερικάνοι του έκτου Στόλου που έφερε εδώ ο γέρος της δήθεν Δημοκρατίας σας. Ντροπή σας».

    ΤΕΤΟΙΑ λοιπόν γράφεις και Ξεβρακώνεσαι ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΒΕΡΥΚΙΟΥ παρουσιαζοντας μας το άσχημα και Λεσβιακά l
    Μαραγκιασμενο σου κορμί και σκέψη μέσα σε τουτο το βήμα του λόγου που χρειαζεται να χρησιμοποιούν με σύνεση Οι ενεργοί δημοκρατικοι πολίτες .δικαιολογώντας και αποδ3θκντυοντας. Όσες κατηγορίες εκφράζουν γι@ τους πολιτικούς μας . Αυτό από ζητάει η Δημοκρατία μας !
    Δεν αναφέρεις καν ότι Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ έμεινε στην Ιστορία της Ελλάδος σαν ο ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ κατ ´επανάλειψη ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ θητεία από τον ΕΛΛΞΝΙΚΟ ΛΑΟ αμε αυτόνομη ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ πάντα .
    ΔΕν αναφέρεις εκτός των έργων και των των οικονομικών επιτεύξεων του με βασικό επιτευγμα να μπούμε στην ΟΝΕ .( να βάλουμε στο κατόπιν και την ΚΥΠΡΟ, αν και
    με τα κατεχόμενα της από τους Τούρκους που τα δημιούργησαν και προξένησε Η χούντα ου των Παπαδόπουλου -ΙΩΑΝΝΙΔΗ και πριν από αυτούς η ΕΡΕ του σου …

  11. Δεν παίρνω πίσω κανένα σχόλιο, ούτε τελεία, ούτε κόμμα. Όλα είναι αληθινά και έχουν ήδη διαπραχθεί. Ποτέ ο Κώστας Καραμανλής δεν θα λικνιζόταν σαν την χανούμισα δίπλα στον Τούρκο, όπως έκανε ο Τζέφρι. Η ιστορία έχει γραφτεί με αίμα και προδοσίες από το κλεφτοπασόκ. Όσο για την Τρούμπα εκεί πήγαιναν να ξεχαρμανιάσουν οι Αμερικάνοι του έκτου Στόλου που έφερε εδώ ο γέρος της δήθεν Δημοκρατίας σας. Ντροπή σας.

  12. Σε κάθε της σχόλιο “ το “ ανδρογύναικo Μαργαρίτα Βερύκιου
    Απ´ όπου και να κατάγεται δείχνει τα πραγματικά της χρώματα .
    Ακόμη τις ξεφεύγουν και ομολογεί κατά λάθος τιςδιαθέσεις της , συν υπολογιζόμενης δε της αισχρής , και χυδαίας γλώσσας της με επίθετα που μόνον εξοφλείσμένες γριές και ανέραστες ΛΕΣΒΙΕΣ μπορούν να διαχειρίζονται με τέτοια ευκολία και διάθεση ,,,
    Τότε , και έτσι συμπεραίνω με πεποίθηση ότι λαμβάνω πασες.
    Όλες τις φορές που γράφει κάτι , γίνεται στόχος για να κατασπαράζω τον κωστακαραμανλησμο που υπάρχει στο δίπολο της πολιτικής σήμερα στην Ελλάδα, από Τσίπρα και Μητσοτάκη.
    Γιαυτο άραγε κανείς άλλος από δεν τα βάζει με την απαίσια και βρωμερη γλωσσα της Κυρίας Μαργαρίτας Βερύκιου ;
    Γιαυτο fema , Δαν, και λοιπά τρολς των κομματικών σας επιδιώξεων και οδηγιών που λαμβάνετε από την πλατεία Κουμουνδούρου ;
    Τα καταπίνετε και το βουλώνετε .
    Εντελώς χαζό. είναι το υποκείμενο αυτό που εκτίθεται με ότι και να καταπιαστεί .
    Δες τε τι εφγρψε μόλις πριν ώρες:

    «Με τους μοχθηρούς Τούρκους όπως λες ο Τζέφρι Παπανδρέου χόρευε τα τσιφτετέλια. Να σου θυμίσω και με ποιόν. Με τον μακαρίτη τον Ισμαήλ Τζέμ. Τράβα να τα πεις αυτά σε κανένα παιδάκι. καλύτερα με Κώστα Καραμανλή και μακαριστό Χριστόδουλο, παρά με την Εβραϊκή μαϊμού τον Σημίτη, το λαμόγιο τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον Τσουκάτο και την υπόλοιπη συμμορία του ΠΑΣΟΚ. Παράτα τα και δεν πείθεις κανέναν ».
    ΣΗΜ :
    Χώρεψε πράγματι ζεϊμπέκικα και όχι τσιφτετέλια ….
    Συγχορευτής όμως και ο ΛΙΒΑΝΕΛΙ με τον οποίο ο μεγάλος Θεοδωράκης έδωσε πολλές συναυλίες !
    Θα ήθελες να πάρεις πίσω το σχόλιο σου κα. ΒΕρυκίου ;
    Να γίνεις και πιο ευγενική στο μέλλον αφού δεν υπάρχουν πια οι κακόφημοι οίκοι του Πειραιά στην ΤΡΟΥΜΠΑ ;

  13. Με τους μοχθηρούς Τούρκους όπως λες ο Τζέφρι Παπανδρέου χόρευε τα τσιφτετέλια. Να σου θυμίσω και με ποιόν. Με τον μακαρίτη τον Ισμαήλ Τζέμ. Τράβα να τα πεις αυτά σε κανένα παιδάκι. καλύτερα με Κώστα Καραμανλή και μακαριστό Χριστόδουλο, παρά με την Εβραϊκή μαϊμού τον Σημίτη, το λαμόγιο τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον Τσουκάτο και την υπόλοιπη συμμορία του ΠΑΣΟΚ. Παράτα τα και δεν πείθεις κανέναν.

  14. @ Μαργαρίτα Βερύκιου ,

    Βγαίνεις , όπως πάντα έκτός εαυτού , πραγματικότητας , θέματος και τρόπων να δηλώνεις τι είσαι συ η ίδια ,
    με ποιόν και γιατί !
    Μέχρι τώρα μας έχεις πιστοποιήσει ότι είσαι με τον
    Κώστα Καραμανλή τα χρέη , τα ελλείμματα και τα σκάνδαλα του που πτώχευσαν την χώρα,
    με τον Χριστόδουλο και τις ταυτότητες στις οποίες θα έγραφαν το θρήσκευμα μας ,
    όπως έκανε και η χούντα των Συνταγματαρχών που σκλάβωσαν την «Ελλάδα των Ελλήνων Χριστιανών »με το πουλί τους , επάνω στα κάρβουνα για επτά ολόκληρα χρόνια της σκλαβιάς μας και της εξορίας μου …. και δώρισαν την Κύπρο στους Τούρκους για πάντα ….
    … Ακομη , τον φίλο του Ερντογάν τον ΟΤΑΣΛΑΝ ο οποίος. Συμβάλει αποφασιστικά στην κατάπνιξη του Κουρδικού Αγώνα για την αυτοδιάθεση τους από τους ΜοχθηρούςΤούρκους !
    Για μένα , όποιον και να ψηφίζω του δηλώνω και απαιτώ την τήρηση των Δημοκρακρατικων νόμων που ψηφίζει η Βουλή μας όπως και εκείνον τον νόμο που έφερε η διακυβέρνησης της περιόδου 2009-2011 με τις ανεξάρτητες ΑΡΧΕΣ.
    ΑΥτές που εθεσπισε ώστε να μπει στην φυλακή ο Άκης Τσοχατζοπουλος από το δικό μας κόμμα ,
    όταν η δικαιοσύνη απαρφασισε ότι παρέβει τους νόμους του κράτους και χρησιμοποίησε την δύναμη των πολιτικών από τις καρέκλες τους αντί να δημιουργούν για το καλό του κοινού , όταν καλούνται να εφαρμωζουν τους νόμους του κράτους μας !
    Στοιδχιοθετησε μου για ποιο πράγμα με κατηγορείς , την στιγμή που εινμαι και ευτυχής ενός , επιτυχημένος και ευχαριστημένος με ορθμκσταπιαστηκα στην ζωή μου ….;

  15. Ναι θα φάμε βλάκα Μπόγδη με χρυσά κουτάλια όπως το 1999 που μας λήστεψε ο αλήτης ο Κώστας Σημίτης στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Κόψε τα παραμύθια της Χαλιμάς. Άντε σύρε από εδώ ρε σούργελο.

  16. Γνωστής των οικονομικών στην Ελλάδα , στην ΟΝΕ αλλά και τον κόσμο όλον με προοδευτικό αλλά κυρίως ανθρώπινο και δίκαιο για όλους πρόθεμα ,
    ο κ. Σαχινίδης προσφέρει τις υπηρεσίες του χωρίς ανταλλάγματα , αφού δεν κατέχει δημόσια θέση .
    Ούτε και κατέρχεται με καρεκλο μανία στην πολιτική .
    Είναι όμως από τα πλέον ισχυρά, καταρτισμένα ,τίμια και αποδοτικά στελέχη της προοδευτικής τάσης που διαθέτει το τρίτο σε δύναμη στην Βουλή μας κόμμα ,
    Σίγουρα στις επόμενες εκλογές θα το βοηθήσει ν ´ανεβεί κατά πολύ . ίσως και στη Αξιωματική αντιπολίτευση !
    Θυμηθείτε τον στην κάλπη !
    Θα ανταμειφτούμε από τις υπηρεσίες του πλουσιοπάροχα !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.