ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιτούδης: «Αν παίζει έτσι για 30 λεπτά ο Γιάννης... είμαστε μια χαρά»

Το πρώτο... δείγμα της εθνικής μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού οι Έλληνες διεθνείς προερξάρχοντος του Γιάννη Αντετοκούνμπο (double double με ρεκόρ καριέρας 31 πόντους στις εθνικές) νίκησαν με διαφορά 16 πόντων, 86-70, την Παγκόσμια Ισπανία. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης, γνωρίζει βέβαια πως και οι δύο ομάδες που βρέθηκαν στο παρκέ αντιμετωπίζουν σημαντικές απουσίες, ενώ η προετοιμασία αμφότερων βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και δεν είναι ώρα για... ασφαλή συμπεράσματα. Πριν μιλήσει για την εθνική ομάδα και τον μεγάλο πρωταγωνιστή Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Δημήτρης Ιτούδης θέλησε να ευχαριστήσει τους 17 χιλιάδες φιλάθλους που βρέθηκαν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων για να παρακολουθήσουν το πρώτο «τεστ» της «επίσημης αγαπημένης». «Σημαίνει πως οι Έλληνες στηρίζουν την Εθνική ομάδα και πιστεύω πως η ομάδα μπόρεσε να τους ανταμείψει,» ήταν το συμπέρασμα του Ιτούδη που όταν ρωτήθηκε για το ποια θα είναι η εικόνα της εθνικής όταν δεν θα βρίσκεται στο παρκέ ο "Greek Freak" απάντησε... με νόημα: «Αν παίζει 30 λεπτά έτσι, είμαστε μια χαρά (γέλια). Εφόσον έχεις αυτόν τον παίκτη πρέπει να τον χρησιμοποιήσεις. Σήμερα έπαιξε 20 λεπτά. Όμως είχαμε καλές φάσεις και όταν δεν ήταν εκείνος στο παρκέ».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τους Κώστα Σλούκα και Γιώργο Παπαγιάννη, αναφέρθηκε και στις αδυναμίες της εθνικής την παρούσα στιγμή: «Μας λείπει ένας ακόμη δημιουργός και ένας ψηλός. Ελπίζουμε για το καλύτερο, κάνουν προσπάθεια με το ιατρικό επιτελείο να επιστρέψουν. Θα πράττουμε ανάλογα με το τι επιτάσσει η συνθήκη κάθε φορά στο παρκέ».

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος ευχαρίστησε το φίλαθλο κοινό που γέμισε το ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά:

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιτούδης ανέφερε αρχικά: «Μιλώντας εξ ονόματος όλων, είναι συγκινητικό που 16-17 χιλιάδες κόσμου ήρθαν στο γήπεδο στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Σημαίνει πως οι Έλληνες στηρίζουν την Εθνική ομάδα και πιστεύω πως η ομάδα μπόρεσε να τους ανταμείψει. Δεν ξέρω κάθε φορά πώς θα είναι το αποτέλεσμα, αλλά πάντα θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αντιμετωπίσαμε το ματς ως φιλικό παιχνίδι, δοκιμάσαμε πράγματα που κάναμε στην προπόνηση και βάλαμε διαφορετικά σχήματα για να δούμε πού πονάμε. Μας χαροποιεί ότι είχαμε τουλάχιστον 6-7 βουτιές για να πάρουμε μπάλες. Δώσαμε μάχες, είτε σε ψηλά είτε σε χαμηλά σχήματα. Αυτό θα πρέπει να μας ακολουθήσει από την αρχή ως το τέλος και ιδιαίτερα όταν ο αντίπαλος προσπαθεί να επιστρέψει στο ματς. Εκεί θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση και νομίζω τη δώσαμε. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 17 χρόνια στο τρανζίσιον δημιουργώντας πολλά λάθη στον αντίπαλο. Τουλάχιστον για αυτή τη φάση της προετοιμασίας μάς ικανοποιεί. Πλέον έχουμε εικόνα με κανονικές συνθήκες και αυτό θα μας βοηθήσει. Βίντεο, ανάλυση, προσπάθεια και μετά όλα αυτά ξανά».

Ερωτηθείς για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την εικόνα της ομάδας όταν δεν θα είναι στο παρκέ, απάντησε: «Αν παίζει 30 λεπτά έτσι, είμαστε μια χαρά (γέλια). Εφόσον έχεις αυτόν τον παίκτη πρέπει να τον χρησιμοποιήσεις. Σήμερα έπαιξε 20 λεπτά. Όμως είχαμε καλές φάσεις και όταν δεν ήταν εκείνος στο παρκέ. Ο Θανάσης δεν είναι εύκολο να προσαρμοστεί σε τρεις θέσεις. Ανοίξαμε το ροτέισον. Ο Γιάννης είναι αυτός που είναι, είναι στην κορυφή του κόσμου και ήρθε συγκεντρωμένος και με μεγάλο κίνητρο, όπως όλα τα παιδιά. Μας λείπει ένας ακόμη δημιουργός και ένας ψηλός. Ελπίζουμε για το καλύτερο, κάνουν προσπάθεια με το ιατρικό επιτελείο να επιστρέψουν. Θα πράττουμε ανάλογα με το τι επιτάσσει η συνθήκη κάθε φορά στο παρκέ».

Για τον αν τον προβληματίζει ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έχει πολλές ασίστ με την Εθνική ομάδα, είπε: «Οι ασίστ είναι δουλειά των δύο, όχι του ενός. Είναι αυτός που θα πασάρει και αυτός που θα σκοράρει. Επίσης η δημιουργία δεν είναι πάντα αυτού που δίνει την τελική πάσα. Δεν είμαι αυτής της λογικής και δεν είναι έτσι τα πράγματα».

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είπε από την πλευρά του: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αρχίσαμε με αυτόν τον φιλικό αγώνα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την πάρα πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Κάναμε κάποια βήματα μπροστά σε σχέση με τις προπονήσεις. Κάναμε πολλά λάθη και πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε, αλλά η θέληση ήταν εκεί».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.