ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται η βίαιη πολιτική αντιπαράθεση

Λιβύη: Ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις στην Τρίπολη εν μέσω πολιτικής αντιπαράθεσης

Συνεχίζεται η βίαιη πολιτική αντιπαράθεση - Στο κέντρο της πόλης οι συγκρούσεις.

Νέα ανταλλαγή πυρών ξέσπασε στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, τη νύχτα του Σαββάτου. Εκρήξεις ακούγοταν όλη τη νύχτα στο κέντρο της πόλης, σκορπώντας τον τρόμο στους κατοίκους. Οι συγκρούσεις γίνονται εν μέσω πολιτικής αντιπαράθεσης για τον έλεγχο της κυβέρνησης της Λιβύης, στο πλαίσιο της οποίας ένοπλες ομάδες κινητοποιούνται όλο και περισσότερο γύρω από την πρωτεύουσα τις τελευταίες εβδομάδες.

Προς το παρόν τα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με τα πυρά αυτά, τα οποία σταμάτησαν νωρίς το πρωί, ούτε για οποιεσδήποτε απώλειες.

Τι συμβαίνει στη Λιβύη

Δύο αντίπαλες κυβερνήσεις διεκδικούν από τον Μάρτιο την εξουσία στη χώρα της βόρειας Αφρικής. Η μία εδρεύει στην Τρίπολη, με επικεφαλής τον Αμπντελχαμίντ Ντμπεϊμπά και η άλλη, υπό τον Φάτι Μπασάγα, στηρίζεται από το κοινοβούλιο του Τομπρούκ και τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης.

Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που ήταν προγραμματισμένες αρχικά για τον Δεκέμβριο του 2021, αναβλήθηκαν επ' αόριστον.

Η αποστολή του ΟΗΕ στη χώρα προειδοποίησε αυτήν την εβδομάδα κατά οποιασδήποτε προσπάθειας επίλυσης της διαφοράς μέσω της βίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.