ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, Ο ΠΟΛΥΣ ΠΡΩΤΟΣ ΓΟΗΣ...

Δέκα μήνες μέχρι τις εκλογές είναι πολύς χρόνος.

Δεν ξέρω αν το σύστημα θ' αντέξει μέχρι τον Μάϊο την αλληλοϋπονόμευση των κομμάτων ή θα κλατάρει.

Η ιστορία του Θέρμπερ ...για τον πολύ πρώτο γόη είναι διδακτική για το τι μπορεί να συμβεί στον Μητσοτάκη ή και στον Τσίπρα, που φιλοδοξεί να τον διαδεχθεί ή ακόμη και στον Ανδρουλάκη, που φαντασιώνεται θέση πλέι μέικερ στο κυβερνητικό παιχνίδι.

Όχι και πολύ καιρό πριν, ήταν ένας πολυ φίνος χήνος. Ήταν δυνατός και έξυπνος και περνούσε τον περισσότερο καιρό του τραγουδώντας στη γυναίκα του και τα παιδιά του.

Μια μέρα κάποιος που τον είδε να βαδίζει κορδωμένος πάνω κάτω στην αυλή του και να τραγουδάει, παρατήρησε: «Να ένας πολύ πρώτος γόης».

Μια γριά κότα έτυχε να τ' ακούσει αυτό και μίλησε στο σύζυγό της για το θέμα εκείνη τη νύχτα στο κούρνιασμα. «Είπανε κάτι σχετικό με προπαγάνδα» του είπε.

«Ανέκαθεν το υποπτευόμουνα αυτό» είπε ο κόκορας, και βγήκε στη γύρα στον αχυρώνα την άλλη μέρα κι έλεγε σ' όλους ότι «ο πολύ πρώτος γόης» ήταν ένα πτηνό επικίνδυνο, πιθανότατα μάλιστα κάποιο γεράκι μεταμφιεσμένο σε χήνο.

Μία καφέ κοτούλα θυμήθηκε ότι κάποτε είχε πάρει το μάτι της από μεγάλη απόσταση το χήνο να συνομιλεί με κάτι γεράκια στο δάσος. «Για καλό δεν ήταν εγώ λέω», είπε.

Μια πάπια θυμήθηκε ότι ο χήνος της είχε πει κάποτε ότι δεν πιστεύει τίποτα. «Δεν πα' να κουρεύεται κι η σημαία, αυτά ήταν τα λόγια του», είπε η πάπια.

Μια φραγκόκοτα ανέφερε ότι κάποτε είχε δει κάποιον που 'μοιαζε παρά πολύ με το χήνο να ρίχνει κάτι που 'μοιαζε παρά πολύ με βόμβα.

Στο τέλος πιάσανε όλοι ρόπαλα και πέτρες και κατηφόρισαν προς το σπίτι του χήνου.

Εκείνος, βημάτιζε κορδωνένος στην αυλή και τραγουδούσε στα παιδιά και στη γυναίκα του.

"Νά τος!", φωνάξανε όλοι τους. «Γερακόφιλε"! Άπιστε! Σημαιομάχε! Βομβοβόλε!» και πέσανε πάνω του και τον πέταξαν έξω από τη χώρα.

Το επιμύθιο της ιστορίας δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σας το πω. Ο καθένας μπορεί να βγάλει το δικό του συμπέρασμα.

Εγώ, το μόνο που μπορώ να προσθέσω είναι ότι όσο περνάει ο καιρούς και ζυγώνουμε στις κάλπες τα αίματα θ' ανάβουν και θα πολλαπλασιάζονται οι βρισιές και οι προτροπές για απομακρύνσεις και εξώσεις του τύπου: «Φύγε, τώρα γελοίε», «Δεν φεύγω, εσύ να φύγεις καραγκιόζη», «Εσύ, τώρα, υπονομευτή», «Όχι εγώ, εσύ, ολετήρα», «Εσύ», «Εγώ;», «Εσύ;», «Εγώ»

Ε, ρε γλέντια...

20 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Κατεβατά από σαχλαμάρες του γραφικού και γελοίου Μπόγδη. Ενός ταγματασφαλίτης του κλεφτοπασόκ σε μόνιμη και διατεταγμένη υπηρεσία. Δεν φτουράς εδώ με εμένα. Θα σε ξεβρακώνω καθημερινά σιχαμένε παλιάτσε.

  2. Uncle. K 11:22 03/08/2022

    Έτσι με συγγοψες εσύ; Συγγενή του Καραμανλή ;

  3. Και πολιτικά επιχειρήματα έχω και σου έχω αναφέρει τα σκάνδαλα του εγκληματικού ΠΑΣΟΚ πολλές φορές. Αλλά εσύ είσαι ένας κολλημένος φασίστας, ένα παλιοτόμαρο. Άντε στο διάολο και εσύ και το κόμμα μπουρδέλο που υποστηρίζεις. Στις εκλογές παίρνεις τον πούλο.

  4. Για να θυμούνται οι παλιές και Ξοφλημένες χρυσαυγήτισσες
    (Που κρύβονται κάτω από χαλί του κωστακαραμανλησμού της τωρινής περιόδου της Νεο Δημοκρατικης διακυβέρνησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι ) ,
    Αν υπάρχουν στην συντροφιά μας των αναγνωστών και άλλες εκτός της κ. Μαργαρίτας Βερύκιου από την
    ΑΚΡΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ σαν Τα απομεινάρια της χούντας των Παπαδόπουλου , Παττακού και Ιωαννίδη οι οποίοι παρέδωσαν στους Τούρκους την Ελληνική Κύπρο μέσω Σαμψών , άπό την μιά …….
    Ενώ από την άλλη , συνσχολι@στές / trolls σαν τον/την FEMA , τον Δαν , τον Λιλιθ(ιο) και τους υπόλοιπους που καθοδηγούνται στο ν ´ακολουθούν την ψευδοαριστερά του Τσίπρα ,
    Πάνε παρέα και πακέτο με τα αισχρά ,Ανώμαλα , πρόστυχα , σεξιστικά και κυρίως γρεο-λεσβιακά συνθήματα από το ειδικό τους αποκλειστικό λεξιλόγιο ,
    Όπερ αποδεικνύεται και η δική μου διαπίστωσης περί των παραπάνω ατόμων που σχολι@ζουν στο Μάτριξ 24 .

  5. Και εσύ Δημοσθένη Μπόγδη είσαι και ΠΑΣΟΚ και πούστης. Και όμως δεν στο χτυπάω τόσο συχνά όσο κάνεις εσύ σε εμένα. Εσύ είσαι τελικά ο ρατσιστής και ο ομοφοβικός. Άβελε Δήμο.

  6. Δεν έχεις πολιτικά επιχειρήματα παρά μόνον μίσος , ρατσισμό , Φασισμό και δεν ξέρεις να τα εκφράζεις παρά μόνον με χυδαίες σκέψεις, λέξεις και την ειδική γλώσσα των «καρλιαντών» ή των αγριο-γρεο-λεσβίων στις οποίες ανοίκεις και γίνεσαι σημαιοφόρος στα κρυφά όμως και τα μουλωχτά .
    Οι εθνικιστικές σου εμμονές σε δηλώνουν Χρυσαυγήτησσα και τα επίθετα σου με την επιμονή που τα διαχειρίζεσαι στα σχόλια σου επανειλλημένα , ασταμάτητα κα επαναλαμβανόμενα , Π επιβεβαιώνουν την Λεσβιακή σου καταγωγή και τις ατομικές σου προτιμήσεις .
    Δεν είσαι δε αδικημένη από την φύση … γιατι τότε θα άλλαζες φίλο … διεστραμμένη προσωπικοτητα έχεις.
    Και νομΐεις οτι μας την περνας και σε μας .
    ΔΕν περνάς κυρα Μαργαρίτα . δεν Περνάς ! ΟΜΩΣ

  7. Από το Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών γελοίε Μπόγδη, πήγαμε στο Ελλάς, αλλοδαπών, κλεφτών με την κλεπτοδημοκρατία σου. Μάλλον σου αρέσει περισσότερο το δεύτερο καραγκιόζη, ανθέλληνα. Σε αφήνω να πνιγείς μέσα στον εμετό σου. Καλές διακοπές και καλή διασκέδαση με τον Χασάν λούγκρα. Θα σου χρειαστεί οπωσδήποτε το βυθόμετρο.

  8. Uncle. k 17:54 02/08/2022

    @ρε Μπογδη ταχεις βάλει με το Μαριώ την καημένη και δεν τά βγάζεις πέρα..Σημίτης Παπανδρέου κπλεγοντας, Ατελείωτη ιστορία το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ όμως είναι ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο και ανήκει στον ιδρυτή του.

  9. @ Μαργαρίτα Βερύκιου ,

    Βγαίνεις , όπως πάντα έκτός εαυτού , πραγματικότητας , θέματος και τρόπων να δηλώνεις τι είσαι συ η ίδια ,
    με ποιόν και γιατί !
    Μέχρι τώρα μας έχεις πιστοποιήσει ότι είσαι με τον
    Κώστα Καραμανλή τα χρέη , τα ελλείμματα και τα σκάνδαλα του που πτώχευσαν την χώρα,
    με τον Χριστόδουλο και τις ταυτότητες στις οποίες θα έγραφαν το θρήσκευμα μας ,
    όπως έκανε και η χούντα των Συνταγματαρχών που σκλάβωσαν την «Ελλάδα των Ελλήνων Χριστιανών »με το πουλί τους , επάνω στα κάρβουνα για επτά ολόκληρα χρόνια της σκλαβιάς μας και της εξορίας μου …. και δώρισαν την Κύπρο στους Τούρκους για πάντα ….
    … Ακομη , τον φίλο του Ερντογάν τον ΟΤΑΣΛΑΝ ο οποίος. Συμβάλει αποφασιστικά στην κατάπνιξη του Κουρδικού Αγώνα για την αυτοδιάθεση τους από τους ΜοχθηρούςΤούρκους !
    Για μένα , όποιον και να ψηφίζω του δηλώνω και απαιτώ την τήρηση των Δημοκρακρατικων νόμων που ψηφίζει η Βουλή μας όπως και εκείνον τον νόμο που έφερε η διακυβέρνησης της περιόδου 2009-2011 με τις ανεξάρτητες ΑΡΧΕΣ.
    ΑΥτές που εθεσπισε ώστε να μπει στην φυλακή ο Άκης Τσοχατζοπουλος από το δικό μας κόμμα ,
    όταν η δικαιοσύνη απαρφασισε ότι παρέβει τους νόμους του κράτους και χρησιμοποίησε την δύναμη των πολιτικών από τις καρέκλες τους αντί να δημιουργούν για το καλό του κοινού , όταν καλούνται να εφαρμωζουν τους νόμους του κράτους μας !
    Στοιδχιοθετησε μου για ποιο πράγμα με κατηγορείς , την στιγμή που εινμαι και ευτυχής ενός , επιτυχημένος και ευχαριστημένος με ορθμκσταπιαστηκα στην ζωή μου ….;

  10. Από την Λέσβο είναι η γυναίκα σου, η σύντροφος σου Μπόγδη. Αυτή που σε δροσίζει με το στραπόν όταν δίνετε ρεπό στο Χασάν. Για αυτό τους θέλετε τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες. Για να σας κανονίζουν.Θα είμαι πάντα απέναντι και εχθρός του ΠΑΣΟΚ. Εχθρός με τους εχθρούς της πατρίδας μου. Άντε στα τσακίδια απατεώνα.

  11. ΣΤΑΝ 13:39 02/08/2022

    ΟΚ Το είπε ο Λαφαζάνης και εσύ το πίστεψες Τόσο μυαλό έχεις και εσύ.

  12. @ Mαργαρίτα Βερύκιου
    ( από Ζάκυνθο έχεις δηλώσει ή από Λέσβο ;
    Δεν θυμάμαι ….)

    Φαίνεται όμως από την ιδιάζουσα γλώσσα σου ότι όχι μόνον δεν έχεις βασική αγωγή και Ανθρώπινο λόγο , αλλά ούτε και ζωή .
    Γιατί σου λείπει η αγάπη …. Υποφέρεις , Αυτό Φαίνεται τόσο εύκολα !
    Γιαυτό και προσθέτεις συνεχώς στο «σι βι » σου με τα γιομάτα μίσος σχόλια σου .
    Έχεις σκεφτεί Εγχείρηση ;

  13. οκ 10:39 02/08/2022

    σταλινίσκοι του σύριζα για τις καταγγελίες Λαφαζάνη θα πείτε κάτι ;!

    είστε όλοι σας ένα μάτσο ψεύτες, συκοφάντες κι ελεεινοί

    δεν έχετε πολιτικό λόγο κι επιχειρήματα αλλά ύβρεις κι τραμπουκισμούς.

    τώρα λέτε Μητσοτάκη γ…….σαι ενώ παλιότερα λέγατε για Πινοσέτ, γερμανοτσολιάδες κι προπυλακίζατε τους πολιτικούς σας αντιπάλους

  14. Φασίστας του ΠΑΣΟΚ ήσουν, είσαι και θα είσαι γελοίε Μπόγδη. Υπηρέτης της χούντας της κλεπτοδημοκρατίας που έφερε το άθλιο και βρομερό ΠΑΣΟΚ είσαι. Των άθλιων προσώπων όπως ο Τόμπρας τπυ ΟΤΕ, ο Τσίμας της ΚΥΠ και ο φασίστας της ΕΛ.ΑΣ ο Κρίτων Αρκουδέας. Ούτε για φτύσιμο στα μούτρα δεν κάνεις λινάτσα. Βούλωσε το καμιά φορά φασίστα, κάθαρμα.

  15. @ Mαργαρίτα Βερύκιου

    Επειδή δεν καταλαβαίνω την Γρέo-Λεσβιακή σου «Ουρολογία »( ορολογία ήθελα να γράψω ) και τις Ιδιάζουσες βρισιές σου !
    Στις επιστρέφω λοιπόν χωρίς να τις έχω ερμηνεύσει στα Ελληνικά.
    Είμαι της γνώμης ότι και πολλοί άλλοι αναγνώστες εδώ δεν καταλαβαίνουν τι θέλεις να παρουσιάσεις για μένα επειδή επώνυμα , σταθερά και πεντακάθαρα ,
    ΔΗΛΩΝΩ ποιός είμαι .
    τι και ποιους υποστηρίζω , πως ! και γιατί !
    Χωρίς καν να εισπράττω την παραμικρή Επιστροφή από υψηλές τις εισφορές μου στο Ν.Α.Τ από τις μεγάλες κρατήσεις εκείνη την εποχή πειν την μετανάστευση μου σαν ανεπιθύμητος από την Χούντα σου!

    …τις έχω δωρήσει στο κράτος μας !
    Ενώ εσυ ,όπως δηλώνεις , παίρνεις σύνταξη σαν τι ;
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ .
    Είσαι τυφλή από την Ζάκυνθο ;

  16. Ρε μ@λάκα Μπόγδη, αδερφάρα τι δεν καταλαβαίνεις; Ότι επί Ανδρέα Μινέικο Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη (Ααρών Αβουρή) δεν γίνονταν συστηματικά υποκλοπές και παρακολουθήσεις; Σου έχω πεί ότι το παρελθόν σας δεν διαγράφεται όσο βαρύ και να είναι. Αι στο διάολο λούγκρα, ξεφωνημένη.

  17. Oι γρηο-λεσβιακοί τρόποι γραφής με αισχρές βρισιές και εντελώς αβάσιμες κατηγορίες στους αντιπάλους της δεν αποδεικνύει μονάχα το ποιόν της Μαργαρίτας Βερύκιου !Επιβεβαιώνουν και την ανυπαρξία της στην διαλογική μας συζήτηση και στο δικαίωμα κάθε πολίτη να εκφράζει ανοιχτά και επώνυμα την γνώμη του /της για το βαθμό της προσφοράς του στην προσπάθεια της διατήρησης του διαλόγου .
    Κατεδαφίζοντας από την αρχή ότι ανεκτό ή , οτιδήποτε αλλο θα μπορούσε να παρουσιάσει μια Διακυβέρνησης ( αυτή του Κυρ. ΜΗτσοτάκη ) που δεν καταφέρνει να καταδικάζει ή , που δεν μπορεί ή, δεν θέλει ν´ αποβάλλει τον καταστρεπτικό Κωστακαραμανλησμό της.
    Ένα μοντέλο εναγκαλιασμένο με την ΧΟΥΝΤΑ των Συνταγματαρχών του ΧΡιστόδουλου και τις ταυτότητες του συν τα πολλαπλά σκάνδαλα του Κώστα Καραμανλή .
    Αν είναι δυνατόν η σημερινή κυβέρνησης της χώρας μας να συμβάλει στην συνέχιση των κακών πολιτικών , των ρουσφετιών, και των ειδικών συμφερόντων .
    Αντί για εκφρασμένα επιχειρήματα με λογική ,παραδείγματα .και συμβολισμούς αυτής της ελευθερίας που μας παρέχει το Σύνταγμα μας!
    Τουτέστιν τα αισχρά αυτά σχόλια /συνθήματα της Μαργαρίτας Βερύκιου γίνονται από μόνα τους αιτία της καταδίκης της , συν τα ανέραστα αποτελέσματα στην ζωή της που την ακολουθούν !
    Λυπηρό ;
    Ανάλογα πως το βλέπει και η ίδια !
    Θα μας το επιβεβαιώσει στο επόμενο της σχόλιο … περιμένετε ! Θα μυρίσετε βόθρο ! Πρώτο-μηνιάτικα !

  18. οκ 10:58 01/08/2022

    1. Ο Μητσοτάκης υπερέχει σε όλους τους ποιοτικούς δείκτες, κι θα συνεχίσει όσο μοιράζει χρήμα.

    2. η αντιπολίτευση αντί να τον ψέγει, τον κατηγορεί γιατί δεν δίνει περισσότερα.

    3. ο Ανδρουλάκης μου φαίνεται λίγος, όμως θα κριθεί στις εκλογές.

    4. Τσίπρας δεν υπάρχει, είναι υπό αποχώρηση. ο σύριζα θα διασπαστεί κι θα επιστρέψει επιτέλους στα παλιά του ποσοστά.

  19. Μήπως τα ίδια ακριβώς λόγια της ιστορίας του αρθρογράφου μας τ ´ακούσαμε ήδη και από τους ειδικούς/κες σχολιαστές /στριες μας που κάνουν την βάρδια τους εδώ και καιρό στο φιλόξενο βήμα μας;
    Έτσι μπορεί κανείς εύκολα να συμπεράνει ότι όσο Δημοκράτες είναι οι πολίτες μια χώρας ,
    Αντίστοιχη Δημοκρατία μπορεί να παραχθεί σε αυτήν .
    Εμείς έχουμε Fema και Βερύκιου ! Δοξάστε μας !

  20. Ο λίγος πολιτικός Νίκος Ανδρουλάκης λόγο έλλειψης πολιτικών επιχειρημάτων και πολιτικού λόγου, καταφεύγει σε καταγγελίες για δήθεν παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου από δήθεν κακόβουλο λογισμικό. Νομίζει ότι ίσως έτσι και με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσει την συμπάθεια και τις ψήφους των Ελλήνων πολιτών. Να θυμίσουμε σε αυτόν τον κύριο την μαύρη περίοδο του κλεφτοπασόκ του Ανδρέα Παπανδρέου όπου σχεδόν όλους τους Έλληνες πολίτες τους παρακολουθούσε ο τότε διοικητής του ΟΤΕ ο πολύς κύριος Θεοφάνης Τόμπρας μαζί με την πασοκική ΚΥΠ του Αμερικανοθρεμένου Κώστα Τσίμα. Τα ίδια και χειρότερα έγιναν την περίοδο της Πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη (Ααρών Αβουρή), όταν με το φθηνό πρόσχημα της καταπολέμησης της εγχώριας τρομοκρατίας της 17 Νοέμβρη και της ασφάλειας των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, παρακολουθούσαν τους πάντες και τα πάντα. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί κύριε Ανδρουλάκη . Έχετε εγκληματίσει και ασελγήσει πάνω στον Ελληνικό λαό. Ντροπή σας. Με φθηνά πολιτικά κόλπα συνομωσίας δεν κερδίζονται οι εκλογές. Καλό μήνα κύριε Νίκο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.