ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το θέμα ‘σηκώνουν’ και οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες στο ΕΚ

Μόνο θεσμική η συνέχεια στο ‘σίριαλ’ της παρακολούθησης Ανδρουλάκη

Δεν έχει τέλος το ‘σίριαλ’ της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη. Και στην Χαριλάου Τρικούπη δεν θέλουν να έχει, αν αυτό δεν έρθει θεσμικά. Για αυτό και θα παλέψουν όλο το επόμενο διάστημα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι στενοί του συνεργάτες επιμένουν να αναδεικνύουν τη ‘διαβολική σύμπτωση’ της επιχείρησης παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator, ενώ ήδη παρακολουθείτο από την ΕΥΠ. Όλες οι πληροφορίες, εξάλλου, επιμένουν ότι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τον ευρωβουλευτή τότε, έγινες στις 12 Σεπτεμβρίου 2021 και το μήνυμα – παγίδα εστάλη λίγες ημέρες αργότερα, στις 21 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την εποχή που ο κ.Ανδρουλάκης είχε ήδη δημοσιοποιήσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος, με πολλούς να ‘βλέπουν’ από τότε, μεγάλες πιθανότητες επικράτησής του στην κούρσα. Εξ αυτού του λόγου, ο κ.Ανδρουλάκης μίλησε πρόσφατα και για προσπάθεια να τεθεί σε ομηρία μία ολόκληρη παράταξη, καθώς ο ίδιος συνομιλούσε συχνά εκείνη την περίοδο με πρώην πρωθυπουργούς, βουλευτές και μέλη του κόμματός του. «Δεν παγίδευσαν μόνο εμένα, αλλά ένα ολόκληρο δημοκρατικό κόμμα», είπε, διακρίνοντας μάλιστα ‘σκοτεινούς σκοπούς’ πίσω από μία τέτοια κίνηση.

Δεν είναι λίγοι εξάλλου, όσοι πιστεύουν ότι η υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, πιθανώς και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αφού στο παρασκήνιο κάνουν λόγο για ένα ολόκληρο ‘σύστημα’ μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, που πιθανώς να έχει προσωπικές, επαγγελματικές ή άλλες σχέσεις με το Κέντρο Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Ανάπτυξης της ΕΥΠ. Ο ίδιος ο επικεφαλής της ΚΟ Μιχάλης Κατρίνης, μάλιστα, περιέγραψε ως ‘σκοτεινό’ αυτό το σύστημα που κατά τον ίδιο «θεωρεί ότι μπορεί να παρακολουθεί πολιτικούς δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και να χρησιμοποιεί αυτή την πληροφόρηση που παρανόμως και παρατύπως παίρνει, για συγκεκριμένους λόγους και συγκεκριμένες κατευθύνσεις». Για αυτό και στην Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν θεσμικά και ζητούν να στραφεί ακριβώς προς αυτή τη διάσταση η έρευνα, μέσα όμως από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στο μεταξύ, την επιστολή της προς την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, δημοσίευσε χθες η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Για πόσο ακόμα η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα σιωπά για την παράνομη τηλεφωνική υποκλοπή του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη από την ελληνική κυβέρνηση;», διερωτούνται οι συντάκτες της επιστολής, τονίζοντας ότι ανάμεναν μία άμεση και έντονη αντίδραση εκ μέρους της για την υπεράσπιση των θεσμών και των δημοκρατικών αρχών. «Θα απαιτήσουμε συζήτηση στην Ολομέλεια», καταλήγουν, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν θα αφήσουν το ζήτημα να ξεχαστεί ούτε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Uncle. K 14:51 17/08/2022

    Ποιος τον πιστεύει? Από την άλλη, λέω εγώ ποιος πιστεύει τούς πολιτικούς αντιπάλους; Συμπέρασμα , για να γίνεις ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ δεν χρειάσεται ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ.
    Και από την άλλη οπως πάντα λέω εγώ, «δεν φτάνει ο μισθός του πολιτικού γειά να ζήσει ο Πολιτικός και αυτός και η οικογένειά του» ? Αφού βλέπετε μια φορά πολιτικός πάντα πολιτικός.
    Το επάγγελμα του Πολιτικού πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα, είναι Ιερό.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.