ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε τις δηλώσεις του

Παφίλης για υποκλοπές: Το ΚΚΕ στηρίζει τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής

Το ΚΚΕ στηρίζει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις, όπως τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Θανάσης Παφίλης.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Παφίλη, δεν αποκλείεται το ΚΚΕ να καταθέσει και δική του, ξεχωριστή πρόταση, όσον αφορά το θέμα των παρακολουθήσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, δημοσιογράφων και του τηλεφωνικού κέντρου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, «που είναι υπόθεση έξι χρόνων», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

«Το ΚΚΕ στηρίζει τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει και την υπόθεση Ανδρουλάκη και την υπόθεση άλλων δημοσιογράφων και την υπόθεση έξι χρόνων από την παρακολούθηση των γραφείων της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πιο σημαντικό θεωρούμε, πέρα από τις προσπάθειες που θα κάνουμε, όπως κάνουμε πάντα, για να χυθεί άπλετο φως, όσο είναι δυνατόν, είναι να αναδειχθεί το τερατώδες θεσμικό πλαίσιο που όχι μόνο δεν προστατεύει, αλλά καταργεί οποιοδήποτε απόρρητο και οποιοδήποτε τέτοιο δικαίωμα. Γι' αυτό τα υπόλοιπα κόμματα δεν βγάζουν άχνα, γιατί το έχουν ψηφίσει όλοι και τώρα επικεντρώνονται στο να ρίχνουν ευθύνες ο ένας στον άλλο», τόνισε αρχικά ο κ. Παφίλης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη στάση του ΚΚΕ στην πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, απάντησε: «Θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί, γιατί είναι λίγο ασαφή τα πράγματα. Δεν αποκλείουμε να καταθέσουμε και δικιά μας ξεχωριστή πρόταση και να απαιτήσουμε να συμπεριληφθεί, αφού όλοι θέλουν φως και διαφάνεια άπλετη, εντός ή εκτός εισαγωγικών, και να την συμπεριλάβουν και στην τελική πρόταση».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.