Για τη σάλτσα βινεγκρέτ
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι
4-5 κουτ. σούπας λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Μουσκεύετε την κινόα για 1-2 ώρες. Τη βράζετε σκεπασμένη σε μέτρια φωτιά στο νερό ή το ζωμό λαχανικών για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθεί το υγρό.
Βήμα 2
Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, την απλώνετε σε ρηχό ταψί ή πιατέλα και την αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 3
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Ανακατεύετε το λάδι με το ξίδι, το λεμόνι και αλατοπίπερο.
Βήμα 4
Ανακατεύετε την κινόα με τη ρόκα και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, τα βρασμένα ρεβίθια, τις πιπεριές και τέλος τα σύκα. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και γαρνίρετε με ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Tips
Μόλις πάρει βράση ο ζωμός με την κινόα, μπορείτε να σβήσετε τη φωτιά και να αφήσετε να απορροφηθεί το υγρό, για 30 λεπτά, χωρίς να ανοίξετε το καπάκι της κατσαρόλας.
Πλησιάζει η εφαρμογή της θερινής ώρας - Θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα