ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα με κινόα και ξερά σύκα

Μια σαλάτα πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες χάρη στην κινόα, που θα λατρέψετε.

Υλικά
350γρ. κινόα ή πλιγούρι
700γρ. νερό ή ζωμό λαχανικών
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, ζεστό
250γρ. σύκα ξερά ψιλοκομμένα (1 εκ. περίπου)
1 ματσάκι ρόκα πλυμένη
1 ματσάκι μαϊντανό
1½ φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
2 πιπεριές πράσινες, κομμένες καρεδάκια

Για τη σάλτσα βινεγκρέτ
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι
4-5 κουτ. σούπας λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1
Μουσκεύετε την κινόα για 1-2 ώρες. Τη βράζετε σκεπασμένη σε μέτρια φωτιά στο νερό ή το ζωμό λαχανικών για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθεί το υγρό.

Βήμα 2
Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, την απλώνετε σε ρηχό ταψί ή πιατέλα και την αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 3
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Ανακατεύετε το λάδι με το ξίδι, το λεμόνι και αλατοπίπερο.

Βήμα 4
Ανακατεύετε την κινόα με τη ρόκα και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, τα βρασμένα ρεβίθια, τις πιπεριές και τέλος τα σύκα. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και γαρνίρετε με ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Tips
Μόλις πάρει βράση ο ζωμός με την κινόα, μπορείτε να σβήσετε τη φωτιά και να αφήσετε να απορροφηθεί το υγρό, για 30 λεπτά, χωρίς να ανοίξετε το καπάκι της κατσαρόλας.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food styling: Αντωνία Κατή

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.