ΕΛΛΑΔΑ

Πώς μπορεί να αλλάξει η εικόνα της πανδημίας τον Σεπτέμβριο

Σαρηγιάννης: Με σελφ τεστ η επιστροφή στα σχολεία

«Ανοίγοντας τα σχολεία με κανένα μέτρο μπορεί να είναι εντάξει για τις 12 Σεπτέμβρη, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι εντάξει για τις 29 Σεπτέμβρη», τόνισε ο καθηγητής

Για το ενδεχόμενο «αλλαγής σκηνικού» της πανδημίας, μίλησε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Πρωϊνή Ενημέρωση» ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι μετά από τα μέσα Σεπτεμβρίου μπορεί να υπάρξει αύξηση κρουσμάτων ή αλλιώς αλλαγή στην κλίση της επιδημιολογικής καμπύλης, λόγω των μεταλλαγμένων στελεχών που επικρατούν τώρα ή λόγω νέων παραραλλαγών.

«Ο λόγος της αποκλιμάκωσης που ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου είναι το γεγονός ότι σε τοπικό επίπεδο, στα τουριστικά μέρη, αναπτύχθηκε σε μεγάλο ποσοστό φυσική ανοσία διότι πολύς κόσμος μολύνθηκε, δεν κάναμε κάτι για να σταματήσουμε την Όμικρον 4-5. Γυρνώντας στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις από τις διακοπές τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Τα κρούσματα θα μπουν σε μια πολύ μεγαλύτερη ''δεξαμενή''», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Σαρηγιάννης

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων τόνισε ότι καλό θα ήταν οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία αφού κάνουν ένα σελφ τεστ ενώ για την επιβολή μέτρων υπογράμμισε ότι «ανοίγοντας τα σχολεία με κανένα μέτρο μπορεί να είναι εντάξει για τις 12 Σεπτέμβρη» αλλά δεν ξέρει όπως είπε «αν θα είναι ''οκ'' για τις 29 Σεπτέμβρη».

Σε κάθε περίπτωση ανέφερε ότι για αυτές τις μέρες θα συνεχίσει να υπάρχει πτώση στους επιδημιολογικούς δείκτες ωστόσο αναμένεται μια μικρή επιβράδυνση λόγω των εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.