ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΣΕ BLACK HOLΕ Η ΧΩΡΑ...

Την επομένη της επίσημης κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης, στον Λευκό Οίκο έγινε ευρεία σύσκεψη επιτελικών στελεχών, προκειμένου οι ΗΠΑ να αναλύσουν τα νέα δεδομένα και να δουν πώς θα πορευτούν στη μεταψυχροπολεμική εποχή. Μεταξύ αυτών που εκλήθησαν στη σύσκεψη ήταν και ένας ζωολόγος, κορυφαίος στο είδος του και αυθεντία στη συμπεριφορά των μαϊμούδων, των χιμπατζήδων και των γοριλών. Η άποψη που ανέπτυξε ο επιστήμων ήταν ότι η κοινωνία αυτών των ζώων είναι συσπειρωμένη και ενωμένη όσο αισθάνεται την απειλή ενός εξωτερικού εχθρού. Όταν ο κίνδυνος εκλείπει, αρχίζουν οι μεταξύ τους έριδες.

Υπέρ των απόψεων του ζωολόγου τάχθηκε ένας κοινωνικός ψυχολόγος, ενώ οι υπόλοιποι έδιναν μεγαλύτερη σημασία στις οικονομικές, στρατιωτικές και διπλωματικές επιπτώσεις. Γράφουμε αυτή την ιστορία για να καταδείξουμε όχι τόσον την ορθότητα των απόψεων του ζωολόγου σχετικά με την αντιστοίχηση της ανθρώπινης κοινωνίας με αυτή των ζώων όσο για να αναφερθούμε στον διαφορετικό τρόπο σκέψης και δράσης των ΗΠΑ σε σχέση με την Ευρώπη, και ειδικότερα με την Ελλάδα.

Οι Αμερικανοί είναι υπερδύναμη επειδή, μεταξύ άλλων, έχουν οργανώσει διαφορετικά το σύστημα ανάγνωσης και ανάλυσης των εξελίξεων. Σκέφτονται ανοιχτά και εξετάζουν τα πάντα χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα. Πριν λάβουν οποιαδήποτε στρατηγικού χαρακτήρα απόφαση, αφήνουν όλα τα λουλούδια ν’ ανθίσουν. Μελετούν ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια, ακούν και την πιο τρελή ιδέα. Οι ελίτ τους είναι σ’ ένα συνεχές brain storming. Δεν υποστηρίζουμε ότι έχουν πάντα δίκιο στις αποφάσεις που λαμβάνουν. Κάθε άλλο. Πολλές φορές οι ενέργειές τους είναι βλαπτικές για τα συμφέροντα των άλλων λαών. Όμως, για τα πάντα έχουν ένα, δύο, τρία ή και περισσότερα σενάρια.

Κάτι που δεν συμβαίνει στη Γηραιά Ήπειρο και κατεξοχήν στην Ελλάδα. Τρανό παράδειγμα, η πολλαπλή κρίση (οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή συν τα ελληνοτουρκικά) που βιώνει το έθνος μας. Ενώ σχεδόν ουδείς μπορεί να προβλέψει το τι θα συμβεί, εντούτοις οι πολιτικές, επιχειρηματικές, διανοητικές, συνδικαλιστικές ελίτ της χώρας είναι μονοδρομικές. Η κάθε μία, ανάλογα με τη θέση που κατέχει στη δημόσια σφαίρα και με βάση τις ιδιωτικές της προτεραιότητες, έχει τη δική της θεώρηση των πραγμάτων, η οποία ούτε καν τέμνεται με τις θεωρήσεις των άλλων και πόρρω απέχει από την πραγματικότητα.

Ο καθένας κατηγορεί τον άλλο και όλοι μαζί οικτίρουν το κακό που μας βρήκε και σιχτιρίζουν τους ξένους. Ουδεμία προσπάθεια συνεργασίας, ούτε καν συνεννόησης για εξεύρεση κοινών τόπων και κυρίως προσδιορισμού εναλλακτικών σεναρίων αντιμετώπισης της κρίσης. Θα έπρεπε, αλλά δεν γίνεται. Και δεν γίνεται γιατί ακόμη και η κυβέρνηση, που όφειλε να το κάνει ως υπέρτατη Αρχή διεύθυνσης της χώρας, προτιμά να μοιράζει ένσημα τοξικότητας στους αντιπάλους της και έχοντας βαφτίσει εαυτόν Διγενή Ακρίτα της κανονικότητας ετοιμάζεται να αναμετρηθεί με την αντιπολίτευση στα μαρμαρένια αλώνια των εκλογών.

Δεν γίνεται γιατί το ελληνικό κράτος, με πρώτες και καλύτερες τις θεσμικές του εκφράσεις, δεν είναι σοβαρό. Τυρβάζει περί άλλα. Εξαντλεί τις δυνάμεις και τις δυνατότητές του στο πώς θα τη σκαπουλάρει. Πώς θα μεταθέσει το πρόβλημα για αργότερα. Είμαστε παραδομένοι στον μύθο τού από μηχανής θεού, σύμφωνα με τον οποίο όλο κάτι γίνεται στο τέλος και τη γλιτώνουμε.

Αυτό βεβαίως μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι είναι καλό, δείχνει ότι υπάρχουν ελπίδα και αισιοδοξία. Όμως εγώ, κοιτάζοντας γύρω μου, μόνο ελπίδα και αισιοδοξία δεν βλέπω. Αντίθετα, η εδραία πεποίθηση που μου δημιουργείται είναι ότι σύμπασα η χώρα βρίσκεται σε μια black hole, αυτού του είδους τη νεροτσουλήθρα που κατεβαίνεις με ταχύτητα στα σκοτεινά. Και μπαίνεις σ' ένα χειμώνα που, όπως όλοι προβλέπουν, θα είναι θεοσκότεινος και κατεψυγμένος...

56 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μωρή Μαργαρίτα,
    δεν ντρέπεσαι να βγαίνεις εκτός εαυτού και να τσαντίζεσαι έτσι .
    τέτοιε Άγιες μέρες ;´
    Που είναι η Ελλάδα σου των Ελλήνων Χ4ιστιανωλν ;
    Γωρα με άλλαξες ;
    Από ΠΑΣΟΚ με έκανες ΚΙΝΑΛ ;
    Σε λίγο θα με πεις και μένα λεσβία ,
    σαν τα μούτρα σου , εφοσον μου αρέσουν ακόμη οι γυναίκες !

  2. Δεν σου δίνω καμία πάσα. Ροχάλες και σκατά στα μούτρα σου είναι Μπόγδη. Σκουπίσου και πάρε τον πούλο αλήτη. Μια λινάτσα στην υπηρεσία του ΚΙΝΑΛ. Με άλλα λόγια Δήμος μ@λάκας Μπόγδης.

  3. @Μαργαρίτα Βερύκιου
    Εξακολουθείς να σχολιάζεις θεοπάλαβα !
    Όταν δεν χρησιμοποιείς την αισχρή και χαρακτηριστική γλώσσα σου , αυτήν που ούτε στο λιμάνι δεν χρησιμοποιείται Πολλω δε μάλλον, από γυναίκα σε βήμα λόγου και γνώμης ανοιχτά και ελεύθερα…. !
    Έτσι μας δηλώνεις πάλι ότι είσαι
    «Ελληνίδα γριά και ξοφλημένη Λεσβία» με όλο τον ρατσισμό του κόσμου να σε περιβάλλει και να σε οδηγεί στον τρόπο σκέψης και γραφής σου..
    Με αυτήν , δείχνεις από μόνη σου ποιά είσαι και εφόσον δεν έχεις τι να πεις αποδεδειγμένα και και με ώριμη σκέψη ,
    για να υποστηρίξεις τον δικό σου εκλεκτό ,
    Ετσι περιγράφοντας την ματαιότητα της πολιτικής σου τοποθέτησης με τα ίδια , τα ίδια και πάλι τα ίδια !
    Με Ρατσισμό , φασισμό και γενικές κατηγορίες που δεν αποδείχθηκαν ποτέ….
    Γράφεις συνθήματα από κατηγορίες των οποίων δεν έχεις αποδηξεις , ούτε καν μια δικαστική απόφαση , νομοσχεδίου ή απόφαση της βουλής των Ελλήνων .
    Σε «φουρκίζουν »τα δικά μου γραπτά γιατί εγώ λέω ποιός είμαι , από που , τι πιστεύω για την κοινωνία μας και ποιος έχει κάνει θετικότατες προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση με Δικαιοσύνη , Διαύγεια , Ισότητα και πρόοδο και προσπάθεια στην πράσινη Ανάπτυξη μας.
    Αποδεικνύω ότι « τα λεφτά πράγματι υπήρχαν » και δόθηκαν πίσω στο Ελληνικό Κράτος … μέσω Π,χ. Της ηλεκτρονικής ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΣΗΣ ,( τρι δις τον χρόνο ;)
    Παρεπιπτόντως αναφέρομαι και στο τι ΔΕΝ έκαναν Κώστας Καραμανλής ( αυτός ειδικά που μας έριξε στα βράχια με τα ελλείμματα του , τα χρέη και τα πολλά του σκάνδαλα ) ,ο Αντώνης Σαμαράς (με τα Ζάππεια ) ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Κουβελης . όταν υποχρέωσαν
    τον Γιώργο Α. Παπανδρέου να παραιτηθεί …..
    και καταστρατήγησαν το 4-2-1 σύστημα κατάληψης καρεκλών !
    Δεν παραλείπω τον ΨΕΥΔΟΑΡΙΣΤΕΡΟ Αλέξης Τσίπρα ,
    τον επιλεγόμενος «Αλη- Μπαμπάς με τους Σαράντα κλέφτες του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και τον Πάνο Καμμένο »!
    Ο ΠΑπανδρεου ως γνωστόν, ζόριζε Μπαρόσο , Σαρκοζί , Μερκελ και τις Ευρωπαϊκές ή τοπικές τράπεζες ,
    να επιστρέψουν στους Έλληνες το τίμημα της διάσωσης τους από τις πτωχεύσεις των μέσω του πρώτου ζ μνημονίου…το οποίο πράγματι , ελάττωσε μέρος του χρέους μας , και μας δοθηκε το μεγαλύτερο μέχρι τότε φανεί στην ιστορία ,
    Με το μικρότερο ποτέ επιτόκιο . Δηλ. Το πρώτο μνημόνιο είχε και κάτι καλό , χωρίς να συγκρίνεται καν με τα υπόλοιπα της ΝΔ. Και του ΣΥΡΙΖΑ Που ακολούθησαν , ή «τα κάπιταλ Κοντρολς », που θα έπαιρναν με την παραδοχή του πρώτου μνημονίου πτώχευσης της πατρίδας μας ….!
    να ξαναγυρίσει στους απλούς πολίτες !
    Τώρα έρχεσαι και με καινούργια αποκάλυψη ..
    Μας λες ότι η κόρη σου είναι θύμα μετανάστευσης , αλλά εμμένεις στο ότι οι ξένοι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ στον δικό μας τόπο είναι εγκληματίες .
    Με μια ιδιαίτερη παρατήρηση ότι αν δεν υπήρχαν οι μετανάστες στην δίκη μας χώρα , δεν θα υπήρχαν και γκαρσόνια για τον τουρισμό μας ούτε και χέρια για να μαζεύουν τις φράουλες , τα καρπούζια και τις ντομάτες μας .
    Σεευχαριστω και για τούτη την πάσα σου
    κ. Μαργαρίτα Βερυκιου,
    γνωστών υπολοίπων στοιχείων τα οποία μας παρουσιάζεις συνεχώς !
    
ΓΚΕΛ ΜΠΗΡΝΤΑ ! Θα σου έλεγε ο αγαπημένος σου, προδότης των αγωνιζομένων κατά της σκλαβιάς των Τούρκων ΚΟΥΡΔΩΝ ο ΟΤΣΑΛΑΝ Σου

  4. Και μην μας παραπέμπεις φασίστα Μπόγδη σε ιστοσελίδες που είναι λιβανιστήρια του ΠΑΣΟΚ. Έχουμε και κρίση και μνήμη. Τα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ και στα έχω αναφέρει είναι τεράστια. Δεν σβήνονται με τίποτα. Αυτά σας έφεραν στο 7% σκουλίκια. Στο λέω ξανά. Ποτέ δεν φοβήθηκα κανέναν πούστη και προδότη του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα στέλνουμε τα παιδιά μας μετανάστες για να κυβερνούν τα ανδρείκελα των ξένων τοκογλύφων όπως ο Ααρών Αβουρής και ο Τζέφρι Παπανδρέου. Δείχνεις το τι ακριβώς άνθρωπος είσαι όταν υποστηρίζεις τον πολιτικό εγκληματία Κώστα Σημίτη που τον ίδιο είχε βαφτίσει ο βασιλιάς Νικόλαος και ο πατέρας του ήταν συνεργάτης των Ναζί κατακτητών. Τέρμα τα παραμύθια σου λούστρο. Σε μάθαμε όλοι πια, κανάγια.

  5. Εξαιτίας του δικού σου Αμερικανοθρεμένου και εντολοδόχου των ΗΠΑ του Τζέφρι Μινέικο Παπανδρέου, η κόρη μου πτυχιούχος στα οικονομικά έγινε μετανάστης στο εξωτερικό. Εσύ που με λες λεσβία λεχρίτη από τον τρόπο που σου απαντάω. Σταμάτα λοιπόν να αγιοποιείς αυτούς που μας κατέστρεψαν και μας έφεραν σε αυτό το χάλι. Είσαι ένας αμετανόητος κηφήνας του κλεφτοπασόκ. Σταμάτα να ξεπλένεις τους πολιτικούς εγκληματίες Κώστα Σημίτη (Ααρών Αβουρή) και Τζέφρι Μινέικο Παπανδρέου που εκτέλεσαν και ασέλγησαν πάνω στον Ελληνικό λαό. Είναι ντροπή για όσους Έλληνες αυτοκτόνησαν, πέθαναν και έγιναν μετανάστες στο εξωτερικό από πράξεις που έκαναν τα σκουπίδια που με τυφλό κομματικό πάθος υποστηρίζεις. Είσαι τελείως φασίστας και καραγκιόζης. Κλοπή στο Χρηματιστήριο, προδοσία στα Ίμια, Οτσαλάν, Κόσοβο, ομόλογα Goldman Sachs, Ελληνοποιήσεις αλλοδαπών κακοποιών, πώληση του χρυσού της Ελλάδας, σκάνδαλα Siemens, C4I, μίζες εξοπλιστικών, ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, Ολυμπιακοί της ρεμούλας Αθήνα 2004, προδοσία της Ελλάδας με τις συμφωνίες σε Μαδρίτη και Ελσίνκι, το πρώτο μνημόνιο. Δεν χρειάζονται αποδείξεις για αυτά που γράφω. Τα ξέρουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Μόνο εσύ το λαμόγιο και ο φασίστας προσπαθείς μάταια να αμφισβητήσεις. Θα μπαίνω και θα σε ξεβρακώνω λούστρε όποτε το κρίνω απαραίτητο. Δεν σε φοβάμαι. Ποτέ στην ζωή μου δεν φοβήθηκα κανέναν πούστη και φασίστα του ΠΑΣΟΚ.

  6. @Μαργαρίτα Βερύκιου
    Μια και αποφασίζεις να αποστειρωθείς σου αφιερώνω τα παρακάτω για να δεις ( αν βλέπεις ακόμη τα πολιτικά δρομενα ) , τι προσπάθησε και τι κατόρθωσε ο δικός μου εκλεκτός πρωθυπουργός
    ο Γιώργος Α. Παπανδρέου
    Σε συνγκρυση. Με ποιον δηποτε αλλο θέλεις να τον παραβάλλεις .
    Ετσι θα δεις Πόσο δίκιο έχω και σε τι αποβλεπω για το μέλλον τηςπατρίδας μου :
    ΟΙ 100 (ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ) ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
    ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
    ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 2009- 2011
    Διαβασε το και στείλε μου και #υ τι έκανε ο Κώστας Καραμανλή στο κοντα εξη ( 6 ) χρόνια της δικής του διακυβέρνησης
    https://www.serresparatiritis.gr/oi-100-simantikoteres-metarruthmiseis-tis-kuvernisis-papandreou/articles/33/23240/

  7. @ Μαργαρίτα Βερύκιου

    Δεν τα βγάζεις πέρα όχι μόνον μαζί μου ,
    αλλά με την αλήθεια και την πολιτική Πραγματικότητα, εφόσον δεν έχεις επιχειρήματα να προσθέσεις στην συζήτηση .
    Επαναλαμβάνεις τα ίδια !
    Ούτε την Ειλικρίνεια έχεις για να να υποστηρίζεις την ατομική σου ιδιαιτερότητα.
    έτσι οι Λεσβιακοί Τρόποι σου είναι μεν εμφανείς λόγω της γλώσσας σου Ευάλωτοι όμως λόγω απόκρυψης της θέσης σου…. Έχω κατοχυρωμένα τα σχόλια σου, που από την μια με αποκαλείς «χομοφοβικό » και από την άλλη « πoυστάρα».
    ΑΚομη και οι «δικές σου » υποθέτω ότι σε σε έχουν σιχαθεί .
    αφού υποστηρίζεις ανοιχτά την χούντα των συντάγματαρχων .
    Φυσικό είναι να αποτραβηχτείς και να μην αισχρολογείςπια ! Ίσως έμαθες κάτι !

  8. Τα εγκλήματα και το ολοκαύτωμα του Σημίτη τα αναφέρεις απλά σαν «ορισμένα λάθη». Δυστυχώς για εσένα και τους πάτρωνες σου ο Ελληνικός λαός έχει και κρίση και μνήμη. Δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου. Είσαι μια άρρωστη και εντελώς προβληματική περίπτωση. Άντε στα τσακίδια. Φασίστα, ρατσιστή με τους Έλληνες.

  9. @Μαργαριτα Βερύκιου ,
    Έχω Ανακαλύψει από καιρό το ποιόν και την αδειανή σκέψη σου .
    Απαντάω στα Υβριστικά και αισχρόλογα σχόλια σου γιατί μου δίνεις τη η αφορμή .
    @Φο4νη και θέμα να ξεσκεπάζω εσένα που αντιφάσκεις συνέχεια σε ότι δηλώνεις , αφού αναιρείς τα ίδια σου τα γραπτά μου εσυ η ίδια !
    Το κατορθώνει αυτό , όχι μόνον με τις αισχρολογίες των γριολεσβιων αλλά προσπαθείς να διαψέυσεις την Ιστορία .
    Έτσι που δίνεις την Ευκαιρεία να σε βάζω στην θέση σου εκθέτοντας σου την πολιτική ιστορία των νεότερων χρόνων .

    Για επιχειρήματα Χρειαζονται ντοκουμέντα , πραξεις , συμβολισμοί και παραδείγματα Όχι εμμονές και κομματικά συνθήματα .
    Αυτό προσπαθώ να περάσω εδώ και συ με τον τρόπος σου μου δίνεις την ευκαιρία ….
    Να καταγράφω τα σκάνδαλα της Διακτβερνησης το6 ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ που μας πτώχευσε στην δίκη του βάρδια.
    Αφενός και ν.απαριθνμησω ότι καλό έχει επιτευχθεί ενδιάμεσα και σε αστοχίες .
    Για το τελευταίο. Έχω αναφέρει ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος
    Μπηκε στην στενή , επιδτρεφτηκαν Χρήματα στο κτρατος. Από παράνομες ενεργ3ιες του , ύστερα από νόμο που πέρασαν ο πρρωθυπου4ηος τότε και κελη τηου δικού του κόμματος ,
    Αυτό λοιπόν που πρέπει να μάθεις εσύ , η γριο-Βακέτα και οι νέοι μας που διαβάζουν , εδώ τα ηλίθια σχόλια σου ότι ο ΚΣΡΑΜΑΝΛΗΣ. ο ΚΩΣΤΑΣ δεν έκανε στα 5,5 χρόνια της διακυβέρνησης του Τ Ι Π Ο Τ Ε για τον Λαό και την πατρίδα μας …. Μόνο σκάνδαλα προσπαθούσε να ασβεστώσει όπως ο Αλέξης ΤΣΙΠΡΑΣ στην καρέκλα του Πρωθυπουργού εξαγοράζοντας με άλλες καρεκλες όσους τον υποστήριξαν. Για να τα θαλασσώσει και ΑΥΤΟΣ.
    Πιθανόν λοιπόν να έχει κάνει ορισμένα λάθη και ο ο Σημίτης όπως και να τον λες εσυ ,,,, αλλά άφησε και πολλά καλά
    για τους απλούς ΕΛΛΗΝΕΣ και την πατρίδα τους .
    Ακόμη περισσότερα ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α .ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  10. Δεν έχεις απαντήσεις για τίποτα ρουφιάνε Μπόγδη. Μιλάνε από μόνα τους τα σκάνδαλα και τα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ, όπως και ο βρόμικος και άθλιος χαρακτήρας σου. Δεκαπενταύγουστος της Παναγίας μεθαύριο για όλους τους Έλληνες Ορθόδοξους. Εσύ Μπόγδη, ο Ααρών Αβουρής και ο Τζέφρι Παπανδρέου όμως δεν γιορτάζετε. Άθλιες λινάτσες της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Σκουπίδια της Ελληνικής κοινωνίας. Συν όλων των άλλων εσύ Μπόγδη είσαι και πούστης στην ψυχή, στο μυαλό και στο σώμα.

  11. Η χούντα σου το 1967 δεν μπόρεσε να με φιμώσει, παρόλες τις απειλές και τα μέτρα εναντίον μου , τα οποία με έκαναν πρόσφυγα και μετανάστη…..
    Σε εσένα θα κολλήσω ;
    …θα στα λέω να τα ακούν και να μαθαίνουν οι νέοι μας .
    όπως είπες και συ , αλλά δεν λες ομολογείς….
    Αλλο από τα ίδια , τα ίδια και τα ίδια !
    Άσχετα γιαυτά που ισχυρίζεσαι , τις πολιτικές κατηγορίες δηλ. Των αντιπάλων των διακυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Α.Παπανδρέου ,
    ( ο πρώτος εκλεγμένος από τον Έλληνικο Λαό ΜΟΚΡΟΒΙΟΤΕΡΟΣ σε συνεχη υπηρεσία στην ΙΣΤΟΡΙΑ μας …. Ο δε δεύτερος , εκλεγμένος με την μεγαλύτερη νεότερη πλειοψηφία «των 44% » Που του είχε εξασφάλίσει αυτόνομη διακυβέρνηση για τέσσερα χρόνια !
    Από την οποία παραιτήθηκε , στα δυο,
    ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ,
    αφού ο Κώστας Καραμανλής στην δίκη του διακυβέρνηση
    (2004 -2009) μας είχε φαληρεψει ,
    με τα σκανδαλα του , τα Χρέη και τα ελλείμματα του.
    Τα μεγαλύτερα ποτέ στην ΙΣΤΟΡΙΑ μας!
    Πρωτοφανή για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ !
    Ας όψονται όμως τα δεξιά παράσιτα που είχαν εισχωρήσει στο ΠΑΣΟΚ, σαν τον ΒΕΝΙΖΕΛΟ ο οποίος έμπλεξε τα μπούτια του με τον ΣΑΜΑΡΑ και τον ΚΟΥΒΕΛΗ….
    Αποτέλεσμα ήταν η παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου , η πολιτική του Θυσία δηλ.,
    προκειμένου να μην γίνει το δημοψήφισμα πού πρότεινε και να κουνηθεί η Ευρωπαϊκή Ενωσης και η ΟΝΕ ,,,,ώστε να λάβουμε με βοήθεια με το το πρώτο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ,,,
    ΜΕ μια πολύ ισχυρή παραγραφή μέρους του χρέους μας και
    το μεγαλύτερο δάνειο που δόθηκε ποτέ με το μικρότερο επιτόκιο στη οικονομική ιστορία του Πλανιτη μας σε χώρα .

    Και μετά, ήρθε η ΔΕΞΙΑ του Σαμαρά και η ΠΦΑ του Αλέξη Τσίπρα .
    ΑΥτοι γιατί έφεραν και αλλά ΜΝΗΜΟΝΙΑ ;
    Τέλος αν μπορεί κάποιος υποστηριχτής του Κώστα ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ να μας περιγράψει μια …έστω και μοναδική ! επιτυχία για τον λαό μας των ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ πριν και μετά του ΠΑΣΟΚ θα χαρώ να την διαβάσω !
    Τέλος μετά από τος χρόνια είδαμε ότι τα ΛΕΦΤΑ υπήρχαν και ΥΠΑΡΧΟΥΝ μέσα από τη ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ και τον σταματημό της κλεψιάς στα φάρμακα.
    Επίσης μέσω της φορολόγησης των «παράκτιων εταιρειών»
    Πράγμα που εφαρμωσε και όλη η ΕΥΡΩΠΗ και η Αμερική μάλιστα που το εφεύρε ,
    ύστερα από την σοβαρή και επιμονή πρόταση που έκανε ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ μας ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑπανδρεου !
    Σε ευχαριστώ ΜΒ. Για την πάσα σου πάλι !

  12. Ρ.Φ.Λ !
    Έτσι υπογράφεις τα ίδια σόου τα σχόλια ,
    Μαργαρίτα Bερυκιου
    Για το τι πραγματικά είσαι :
    Ρατσίστρια ,Φασιστρια και Λεσβία . .
    Το επιβεβαιώνεις σε όλα σου τα σχόλια .
    Εγώ απλώς στα θυμίζω ! Γιατί φαίνεται , δεν θυμάσαι τι γράφεις την κάθε φορά !

  13. Το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών έγινε από τον δικό σου τον εγκληματία Κώστα Σημίτη (Ααρών Αβουρή) σε Ελλάς, αλλοδαπών, κλεφτών. Δυστυχώς για εσένα θα είμαι κάθε μέρα εδώ και θα στα ρίχνω στην μάπα ελεεινό κατακάθι.

  14. Καμία αβάσιμη κατηγορία. Γεγονότα και πράξεις σε βάτος της Ελλάδας από τους πολιτικούς και οικονομικούς εγκληματίες Κώστα Σημίτη (Ααρών Αβουρή) και Τζέφρι Μινέικο Παπανδρέου. Το ότι είσαι φασίστας και επιχειρείς να κάνεις το μαύρο άσπρο υπέρ του ΠΑΣΟΚ δεν πείθει κανέναν. Τα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχουν διαπραχθεί σε βάρος τις Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών. Αβάσιμες και συκοφαντικές είναι οι δικές σου βρόμικες κατηγορίες για τον Κώστα Καραμανλή, όσο και για τον Μακαριστό Χριστόδουλο. Ένα σκουπίδι σαν εσένα ξεπουλημένο στην υπηρεσία του ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να πιάνει στον στόμα του έναν τεράστιο θρησκευτικό ηγέτη. Μπορεί όπως λες να μιλάω σαν λεσβία επειδή θυμίζω τα εγκλήματα του δικού σου ΠΑΣΟΚ,, αλλά εσύ ο ίδιος είσαι πούστης στην ψυχή και στο σώμα. Γριά αδερφή, ξεφτιλισμένε Δημοσθένη Μπόγδη. Λινάτσα του κλεφτοπασόκ.

  15. @ Mαργαριτα Βερύκιου

    Με τις μεν αβάσιμες , κακόγουστες, αισχρές και βρωμερές σου βρισιές σε μένα προσωπικά —που έχω Δημοκρατικότατο καταγεγραμμένο προοδευτικό και αντιδικτατορικο παρελθόν και παρόν, χωρίς ανταλλαγματα —
    πιστοποιείς ότι είσαι γριά , κακάσχημη , ανέραστη , Ακροδεξιά γυναίκα ! ….,
    Επιπρόσθετα και με απόδειξη αυτήν την γλώσσα την αισχρή που την χρησιμοποιουν ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΕΣ και ΦΑΝΑΤΙΚΕΣ ΛΕΣΒΙΕΣ τόσο Εύκολα , διαρκώς ΚΑΙ πάντοτε ΕΚΤΟΣ θέματος ή, ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ στο εκάστοτε άρθρο στο οποίο σχολιάζεις τόσο φανατισμένα , ρατσιστικά , και φασιστικά !.
    Σου έχω αποδείξει Π.χ. Οτι ο Οτσαλάν είναι ένας προδότης για τον λαό του αφού για να σώσει το τομάρι του και τα πλούτη που έχει αποκομίσει συνεργάζεται με τον Ερντογάν στο να καταπνίξει τον Κουρδικό απελευθερωτικό αγώνα !Εκτελώντας χιλιάδες συμπατριώτες του αγωνιστές της ελευθεριας από τους Τούρκους …
    Εσυ τα ίδια , τα ίδια και τα ίδια !
    Αυτό και αν είναι ρατσισμός, φασισμός και συντήρηση αφού υποστηριζεις από πανω και την αντισυνταγματική αναγραφή του θρηκεύματος εκάστου πολίτη στις ταυτότητες μας .
    Το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανων της χούντας του Παπαδόπουλου – ΙΩΑΝΝΙΔΗ .

  16. Για το ολοκαύτωμα του Κώστα Σημίτη (Ααρών Αβουρή) και του Τζέφρι Παπανδρέου, ούτε μια λέξη σκουπίδι Μπόγδη. Όλα έγιναν μια χαρά κάθαρμα. Ούτε η κλοπή στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, ούτε Οτσαλάν, ούτε Ίμια, ούτε Ελληνοποιήσεις αλλοδαπών κακοποιών, ούτε υπερκοστολογήσεις στα Δημόσια έργα υπέρ των εργολάβων νταβατζήδων του Δημοσίου, ούτε το σκάνδαλο της ΔΕΚΑ, του Πάχτα στο Πόρτο Καρράς, της Siemens, του C4i των εξοπλιστικών, τίποτα απολύτως. Έτσι λοιπόν φασίστα; Ο Χίτλερ είσαι με τον μανδύα της δήθεν δικής σου δημοκρατίας. Φάε σκατά αλητάμπουρα. Ψόφα σκουπίδι.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.