ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση

ΣΥΡΙΖΑ για Έβρο: «Δεν γίνεται ένα τόσο κρίσιμο θέμα να αντιμετωπίζεται ως μια υπηρεσιακή υπόθεση»

Για «απάθεια και απροθυμία να κινητοποιηθεί σε πολιτικό επίπεδο για ένα μείζον ανθρωπιστικό θέμα» κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις αναφορές για εγκλωβισμένους πρόσφυγες σε νησίδα του Έβρου.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρεται και στις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. επί του ζητήματος, σύμφωνα με τις οποίες το περιστατικό έλαβε χώρα σε τουρκικό έδαφος, ενώ στρέφει τα «βέλη» του και κατά της ΕΕ, τονίζοντας ότι «δεν υπήρξε καμία επαφή σε πολιτικό επίπεδο και καμία κινητοποίηση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
Το τραγικό περιστατικό με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες σε νησίδα του Έβρου, όπου σκοτώθηκε ένα παιδί και κινδύνευσαν ζωές, ανέδειξε την απάθεια και απροθυμία της Κυβέρνησης να κινητοποιηθεί σε πολιτικό επίπεδο για ένα μείζον ανθρωπιστικό θέμα που εκτυλίχθηκε στα σύνορα της Ελλάδας.

Μετά από πολλές πιέσεις και με καθυστέρηση τριών ημερών ανακοίνωση της ΕΛΑΣ κάνει λόγο για περιστατικό σε τουρκικό έδαφος.

Τώρα, η ΕΛ.ΑΣ ενημερώνει μεν ότι «δεν εντοπίστηκε ανθρώπινη παρουσία» στην εν λόγω νησίδα, αλλά και ότι «προέβη σε δύο ενημερώσεις στις Αρχές της Τουρκίας» - άγνωστο για ποιο θέμα, αφού σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση δεν υπήρχε ανθρώπινη παρουσία.

Καμία επαφή σε πολιτικό επίπεδο και καμία κινητοποίηση της ΕΕ δεν υπήρξε. Απαιτούμε πλήρη, αναλυτική και υπεύθυνη ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς. Δεν γίνεται ένα τόσο κρίσιμο θέμα να αντιμετωπίζεται ως μια υπηρεσιακή υπόθεση.

Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε ότι μέρος του ρόλου της ως χώρας-φύλακα της Ευρώπης-φρούριο είναι να καθησυχάζει τους εταίρους της ότι αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες της τελευταίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Όπως και ότι αρνείται να κινητοποιηθεί σε πολιτικό επίπεδο, ακόμα και όταν διακυβεύονται ζωές παιδιών.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Πάρτε τους στα γραφεία του ΣΎΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες. Τώρα που κάνατε και ανακαίνιση να σας κάνουν και ποδαρικό. Αληταράδες του ΣΥΡΙΖΑ. Παίζετε το παιχνίδι των Τούρκων σε βάρος της Ελλάδας. Δικοί τους απεσταλμένοι είναι και βγαίνει ο μ@λάκας ο Φίλης και καλεί την κυβέρνηση να τους σώσει.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.