Αχνιστή γλιστρίδα με καραμελωμένα ντοματίνια και φέτα
Στο Μεξικό η γλιστρίδα μαγειρεύεται κοκκινιστή με χοιρινό. Στην Ελλάδα, ενώ υπάρχει σε αφθονία, συνηθίζεται κυρίως να τρώγεται ωμή σε σαλάτες. Δοκιμάστε την αχνιστή με καραμελωμένα ντοματίνια και φέτα ως ζεστή σαλάτα.
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τη γλιστρίδα
500 γρ. γλιστρίδα, καθαρισμένη από τα σκληρά της κοτσάνια
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
αλάτι, μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βήμα 1 Γλιστρίδα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε για 2΄ το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, 150 ml ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις η σάλτσα αρχίζει να αχνίζει προσθέτουμε τη γλιστρίδα και την αχνίζουμε για 8΄-10΄ σε δυνατή φωτιά και αποσύρουμε το σκεύος.
Βήμα 2 Καραμελωμένα ντοματίνια: Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, καραμελώνουμε τα ντοματίνια ρίχνοντας μέσα όλα τα υλικά, για 3΄-4΄, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρουμε σε πιάτο τη γλιστρίδα με ντοματίνια, φέτα και ωμό ελαιόλαδο.
Tips
Μπορείτε να προσθέσετε και σύγκλινο ή αντίστοιχο αλλαντικό κομμένο σε λεπτές φέτες.
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα