ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε την ομιλία του

Ανδρουλάκης: Να δώσει εντολή ο Μητσοτάκης για άρση του απορρήτου και να αποδειχθούν οι λόγοι παρακολούθησής μου

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό για να ξανά πιάσει το νήμα από την αρχή», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Σε εξέλίξη βρίσκεται αυτή την ώρα η κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την 48η επέτειο από την ίδρυσή του κόμματος. Στο βήμα βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ο οποίος πραγματοποιεί την ομιλία του καθισμένος σε ένα σκαμπό καθώς χθες Παρασκευή, είχε έναν σοβαρό τραυματισμό στο μικρό αγώνα μπάσκετ 5Χ5 που συμμετείχε μαζί με τον γραμματέα και άλλα στελέχη του κόμματος. Υπέστη ρήξη χιαστού και αναμένεται αύριο Κυριακή να χειρουργηθεί.

Δεν είχα τη τύχη με το μέρος μου αλλά έχω την αγάπη σας, είπε στην έναρξη της ομιλίας του ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σαν σήμερα ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ για να σπάσει κάθε κατεστημένο της εποχής, σημείωσε και συνέχισε λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό για να ξανά πιάσει το νήμα από την αρχή».

Ακόμη ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι το στοίχημα μας είναι να κάνουμε μια ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό. Επιπλέον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον χειρισμό μιας σειράς ζητημάτων, όπως η Υγεία, το δημογραφικό, τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και την αύξηση του ρεύματος.

Σημείωσε παράλληλα, ότι χρειάζεται μια ισχυρή Ευρώπη, η οποία θα είναι έτοιμη και θωρακισμένη απέναντι στην εξωτερική απειλή. Τη δημιουργία ενός ευρωστρατού η οποία θα προφυλάσσει την Ένωση. Πρόσθεσε, ότι χρειάζεται μια Ευρώπη των λαών για να απαντά στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

«Το φακέλωμα και το ελάτε στο τμήμα να ενημερωθείτε σταμάτησε με τον Ανδρέα Παπανδρέου, για αυτό δεν ανέχομαι να μου ψιθυρίσουν στο αυτί.

Δεν θα συμμετάσχω στις παρανομίες τους», δήλωσε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για την παρακολούθηση του . Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δε θέλουν να ρίξουν φως στην υπόθεση παρακολούθησης του αναφέροντας παράλληλα τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Να εγκρίνει άρση απορρήτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως προϊστάμενος της ΕΥΠ ώστε να ενημερωθούν όλοι για τον λόγο παρακολούθησης, πρόσθεσε. Δεν θα αφήσω καμία σκιά στην πολιτική μου πορεία σημείωσε αναφέροντας τις θέσεις που έχει κατα καιρούς εκφράσει στην ευρωβουλή. Για τα εθνικά θέματα δεν δέχομαι να κουνάνε το δάκτυλο στην Δημοκρατική Παράταξη τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Όποιος δεν σέβεται τη Συνθήκη της Λωζάνης δεν χωράει στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Παράταξης», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, με αρκετούς να ερμηνεύουν την φράση του ως μια ευθεία αιχμή στον βουλευτή, Μπουρχαν Μπαράν.

Σημειώνεται ότι της ομιλίας Ανδρουλάκη προηγήθηκε σύντομη τοποθέτηση του γραμματέα Ανδρέα Σπυρόπουλου. Ο κ. Σπυρόπουλος Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέμα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Είμαστε περήφανοι για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, είπε ο γραμματέας κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην παρακαταθήκη του κόμματος. Αναφέρθηκε στους πρώην πρόεδρους του κόμματος και την αείμνηστη, Φώφη Γεννηματά.

Στο σημείο εκείνο δέχθηκε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων. Ξεκαθάρισε ότι η πορεία του κόμματος είναι αυτονόητα αυτόνομη. Οραματιζόμαστε μια ισχυρή παράταξη και να επιστρέψουμε, όπως είπε χαρακτηριστικά «ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα και να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο στον τόπο». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος ο οποίος πραγματοποιήθηκε η ομιλία Ανδρουλάκη ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο όλων των ηλικιών.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Κύριε Ανδρουλάκη είσαι το απόλυτο τίποτα. Πνευματικό παιδί του ολετήρα Κώστα Σημίτη.
    Δεν θα πάρεις στις εκλογές μεγάλα ποσοστά γιατί πολύ απλά δεν σου αξίζουν γελοίε.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.