ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ
Αρνίσια κεμπάπ
Μια κλασική και αγαπημένη επιλογή BBQ στην πιο εύκολη και νόστιμη εκδοχή της.
Υλικά
300 γρ. αρνίσιο κιμά, περασμένο δύο φορές
1 ασπράδι αυγού
4 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 μικρό κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
20 ml γάλα, πλήρες
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για το μίγμα μπαχαρικών
½ κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή, σε σκόνη
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
1/3 κουτ. γλυκού γλυκάνισο, σε κόκκους
3 κόκκους μπαχάρι
½ μικρό λεμόνι, το ξύσμα
Για το σερβίρισμα
1 ντομάτα κομμένη
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
150 γρ. πλιγούρι βρασμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Μπαχαρικά: Σε ένα μούλτι βάζουμε την κανέλα, τα δύο είδη πάπρικας, το γλυκάνισο, το μπαχάρι, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε
μέχρι να γίνουν πούδρα.
Βήμα 2
Αδειάζουμε το μίγμα μπαχαρικών σε ένα βαθύ μπολ και ύστερα ρίχνουμε μέσα τον κιμά, το ασπράδι, τα φύλλα δυόσμου, το δεντρολίβανο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 3
Πλάθουμε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει και κατόπιν πλάθουμε κεμπάπ των 50 γρ. περίπου.
Βήμα 4
Τα ψήνουμε στο BBQ για περίπου 8΄-10΄ γυρίζοντάς τα τακτικά να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Εναλλακτικά, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή μια γκριλιέρα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 5΄ από την κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βήμα 5
Μόλις ψηθούν, τα σερβίρουμε ζεστά μαζί με ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πλιγούρι βρασμένο.
Φωτογραφίες: Mike English
Πηγή: olivemagazine.gr