ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γερμανία

Bundesliga: «Πιο ανταγωνιστικός ο αγώνας για τον τίτλο για να προσελκύσει παγκόσμιο ενδιαφέρον»

Η Μπάγερν Μονάχου έχει κάνει εξαιρετική δουλειά για να αναδείξει τη δύναμη της Bundesliga, αλλά η κούρσα του τίτλου πρέπει να είναι πιο ανταγωνιστική, για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Bundesliga, Ντονάτα Χόπφεν.

Η Μπάγερν έχει κατακτήσει τα τελευταία 10 γερμανικά πρωταθλήματα, ένα κατόρθωμα που δεν παρατηρείται στα άλλα μεγάλα τουρνουά της Ευρώπης. Δυσκολεύεται αυτή τη σεζόν, βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ουιόν Βερολίνου, δημιουργώντας την προοπτική μιας σπάνιας μάχης για τον τίτλο.

Η τελευταία φορά που έσπασε η κυριαρχία της Μπάγερν ήταν το 2012 όταν η Μπορούσια Ντόρτμουντ βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ευκολία με την οποία η «σαλατιέρα» επιστρέφει στο Μόναχο κάθε χρόνο από τότε, εξηγεί εν μέρει γιατί η Bundesliga υστερεί έναντι της Premier League της Αγγλίας και της ισπανικής LaLiga όσον αφορά τα παγκόσμια έσοδα από την τηλεόραση.

Η Χόπφεν, η οποία τον Ιανουάριο έγινε η πρώτη γυναίκα που ηγήθηκε της γερμανικής ποδοσφαιρικής Λίγκας (DFL), είπε ότι ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο:

«Η Μπάγερν Μονάχου έκανε τρομερή δουλειά οικονομικά και ήταν ένας σπουδαίος εκπρόσωπος της Bundesliga στον κόσμο. Αλλά, αν είχαμε περισσότερο ανταγωνισμό στην κορυφή του πρωταθλήματός μας, θα ήταν ακόμα πιο εύκολο να πουλήσουμε το πρωτάθλημά μας σε παγκόσμιο επίπεδο», είπε μιλώντας σε Αθλητικό συνέδριο.

«Ταυτόχρονα πιστεύω ότι έχουμε αστέρια, έχουμε υπέροχες ιστορίες να πούμε. Νομίζω ότι η Bundesliga αναπτύσσει σπουδαία ταλέντα νέων που στη συνέχεια ξεκινούν άλλα ταξίδια αργότερα, τα οποία μεταφέρουν επίσης πολλά από τη Bundesliga στον κόσμο. Οπότε θα έλεγα ότι αν είχαμε άλλες δύο ομάδες που μπορούσαν να κερδίσουν το πρωτάθλημα, λίγο περισσότερος ανταγωνισμός θα ήταν υπέροχος».

Η Μπάγερν κατατάχθηκε στην πέμπτη πιο ακριβή ομάδα ποδοσφαίρου στον κόσμο (4,275 δισεκατομμύρια δολάρια) από το Forbes, αλλά η μόνη άλλη γερμανική ομάδα στην πρώτη 20άδα ήταν η Ντόρτμουντ στη 12η (1,8 εκατομμύρια δολάρια), με περισσότερες ομάδες να προέρχονται από την Ισπανία, την Ιταλία και, ιδιαίτερα, την Αγγλία.

Οι σύλλογοι της Bundesliga υστερούσαν επίσης σε σχέση με τους άλλους ευρωπαϊικούς συλλόγους στις μεταγραφικές δαπάνες την πρόσφατη περίοδο. Οι συνολικές δαπάνες της Bundesliga ήταν 484 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Transfermarkt. Οι σύλλογοι της LaLiga ξόδεψαν 505 εκατομμύρια ευρώ, οι ομάδες της Serie A 749,2 εκατομμύρια και οι ομάδες της Premier League 2,237 δισεκατομμύρια.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι η DFL ανακοίνωσε φέτος μείωση των εσόδων για τους συλλόγους της Bundesliga κατά περισσότερο από 8,5% για τη σεζόν 2020-21 σε σύγκριση με την προηγούμενη, κάτι που προκλήθηκε κυρίως από την Covid-19, η οποία-μεταξύ άλλων- υποχρέωσε τη διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές.

Η οικονομική ανάπτυξη είναι μια βασική αποστολή για τη Χόπφεν, αλλά δεν πιστεύει ότι εάν οι σύλλογοι είναι μέρος μιας ευρωπαϊκής Super league, θα ήταν η απάντηση, ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση της προσπάθειας πέρυσι από 12 μεγάλες ομάδες από την Αγγλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

«Νομίζω ότι οι Γερμανοί ήταν οι πρώτοι που αρνήθηκαν πραγματικά τη Super League και είπαν ότι είναι λάθος κατεύθυνση, και επιβεβαιώνω ότι αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Το γερμανικό ποδόσφαιρο έχει να κάνει με την αλληλεγγύη. Έχουμε τα δύο μας πρωταθλήματα, πρώτη και δεύτερη κατηγορία. Πρέπει να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον, είτε είναι πολύ μικρός είτε πολύ μεγάλος σύλλογος, και είναι πολύ στενός δεσμός με τους φιλάθλους μας.»

Η Bundesliga επιστρέφει στη δράση την Παρασκευή (30/9) με την Μπάγερν να υποδέχεται την Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.