ΕΛΛΑΔΑ

«Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτή την κυβέρνηση και αυτό τον πρωθυπουργό»

«Κεραυνοί» Χαρίτση κατά Μητσοτάκη

«Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει με μία κυβέρνηση που ψεύδεται διαρκώς και με έναν πρωθυπουργό που έχει απαξιωθεί διεθνώς», επισήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

«Πρόκειται για ένα πρωτοφανές σκάνδαλο που δεν θα ξεφουσκώσει σύντομα όπως επιδίωκε η κυβέρνηση και που θα πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως», επισήμανε το κορυφαίο στέλεχος και βουλευτής Μεσσηνίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Χαρίτσης σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων. Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε ως «εξίσου σοβαρό το σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο, την απόπειρα δηλαδή συγκάλυψης των συνταγματικών και θεσμικών ευθυνών από την πλευρά της κυβέρνησης».
«Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει με μία κυβέρνηση που ψεύδεται διαρκώς και με έναν πρωθυπουργό που λοιδορείται από τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και απαξιώνεται στη διεθνή κοινότητα», σημείωσε ο κ. Χαρίτσης.

«Ευρύτατο μέτωπο δυνάμεων»

«Αυτή τη στιγμή έχει διαμορφωθεί ένα ευρύτατο μέτωπο δημοκρατικών δυνάμεων που απαιτούν να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και κάθαρση και οι οποίες αντιλαμβάνονται ότι σε αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες -οικονομικά και κοινωνικά- που βιώνει η χώρα πρέπει να υπάρξει πολιτική διέξοδος» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Με προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία για την ανάδειξη μιας προοδευτικής κυβέρνησης η οποία θα ανατάξει την οικονομία και θα αποκαταστήσει θεσμικά την ακεραιότητα της χώρας».
Ως προς τις εξελίξεις στην οικονομία ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «Η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο θύμα της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη και η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει τεράστιες ευθύνες για αυτό». Επισήμανε επίσης ότι «δεν μπορεί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να αντιμετωπίζεται εδώ και έναν χρόνο αποκλειστικά και μόνο με την λογική των οριζόντιων επιδομάτων, επιδοτώντας ουσιαστικά τη συνέχιση μιας τεράστιας κερδοσκοπίας των παραγωγών ενέργειας».
«Είμαστε πρωταθλητές στην χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος με 697 ευρώ/MWh τη στιγμή που σε χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία δεν ξεπερνά τα 200 ευρώ» σημείωσε ο Αλ. Χαρίτσης και υπενθύμισε ότι «στην Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου οι χώρες αυτές διεκδίκησαν και πέτυχαν να εξαιρεθούν από τον ευρωπαϊκό κανόνα επιβάλλοντας πλαφόν και κατάφεραν σημαντική μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας. Κάτι που ουδέποτε διεκδίκησε ο κ. Μητσοτάκης».
«Η κυβέρνηση ανακυκλώνει την κρίση θέτοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά της χώρας. Οι πολίτες πλήττονται βάναυσα επειδή η κυβέρνηση εδώ και έναν χρόνο δεν έχει αποφασίσει να παρέμβει αποφασιστικά και ρυθμιστικά στην αγορά ενέργειας βάζοντας πλαφόν στις τιμές και αποσυνδέοντας το φυσικό αέριο από το σύνολο της ενέργειας ώστε να σταματήσει η κερδοσκοπία. Ούτε προχώρησε σε μείωση των φορολογικών υποχρεώσεων, όπως έκανε η Ισπανία σήμερα με τη μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης. «Αυτά είναι τα μέτρα, όπως θα τα παρουσιάσει και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη ΔΕΘ, που θα προσφέρανε ουσιαστική λύση στο πρόβλημα και θα ανακουφίζανε πραγματικά τους πολίτες» κατέληξε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.