ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη συνάντηση του ΕΛΚ

Κυρ. Μητσοτάκης: Την άνοιξη του 2023 οι πολίτες θα ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι καλύτερα από το 2019

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην ετήσια συνάντηση της ΚΟ του ΕΛΚ η οποία γίνεται στο Ηράκλειο της Κρήτης ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξελέγη τον Ιούλιο του 2019 με καθαρή εντολή «αφού πειραματιστήκαμε με το λαϊκισμό» και από τότε αντιμετώπισε κρίσεις, όπως η πανδημία και το μεταναστευτικό. «Η Τουρκία εργαλειοποίησε μετανάστες και πρόσφυγες από το Μάρτιο του 2020 και εμείς ήμαστε δύναμη σταθερότητας σε μια ασταθή γεωπολιτική περιοχή. Θέσαμε την Τουρκία προ των ευθυνών της όσον αφορά στις πρακτικές εργαλειοποίησης μεταναστών και προσφύγων για τις δικές της γεωπολιτικές επιδιώξεις», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα για την οικονομία είπε ότι η κυβέρνηση δημιούργησε ανάπτυξη και δουλειές για όλους τους Έλληνες. «Η Ελλάδα δεν είναι πλέον το μαύρο πρόβατο στην ευρωπαϊκή οικογένεια», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας αναφορά και στο χθεσινό άρθρο στους Financial Times το οποίο χαρακτήρισε την Ελλάδα ένα από τα επτά οικονομικά θαύματα παγκοσμίως.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πτώση της ανεργίας και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, καθώς και στις μεταρρυθμίσεις που υλοποίησε η κυβέρνηση σε τομείς όπως η εκπαίδευση και η υγεία.

Είπε επίσης ότι η ΝΔ προηγείται στις δημοσκοπήσεις και εκτίμησε ότι την άνοιξη του 2023 οι πολίτες θα ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι καλύτερα από ό,τι ήταν το 2019.

Επιπρόσθετα τόνισε ότι το ενεργειακό κόστος και το υψηλό κόστος ζωής είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και πως δεν αρκούν τα εθνικά προγράμματα αλλά χρειάζεται να πάρει αποφάσεις και η ΕΕ. Επ'αυτού υπενθύμισε την πρόταση της Ελλάδας μαζί με άλλες χώρες για τον ορισμό πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου που εισάγεται στην Ευρώπη. «Φοβάμαι ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο χειμώνα. Χρειάζονται ευρωπαϊκές απαντήσεις για το πώς θα συνεργαστούμε για το κόστος της ενέργειας που είναι το νούμερο ένα πρόβλημα», υπογράμμισε.

«Η Ελλάδα κατάφερε να κερδίσει πίσω τη φήμη της. Δεν είναι ο αδύναμος πυλώνας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αλλά ο δυνατός πυλώνας χάρις στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη», υπογράμμισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.