ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μικρά Ασία: Λάμψη – Ξεριζωμός – Καταστροφή – Δημιουργία»

Λάμψη μικρασιατικού ελληνισμού με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα, πιστή στη διαχρονική της δέσμευση να υποστηρίζει τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, συμμετέχει φέτος ως Μεγάλος Χορηγός στην επετειακή έκθεση «Μικρά Ασία: Λάμψη – Ξεριζωμός – Καταστροφή – Δημιουργία» που παρουσιάζεται από το Μουσείο Μπενάκη και το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και εγκαινιάστηκε χθες από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα διαρκέσει έως τις 12 Φεβρουαρίου 2023.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν περισσότερα από 1.000 εκθέματα και πάνω από 500 φωτογραφίες, που ζωντανεύουν την ακμή του ελληνισμού πριν τους διωγμούς, τη δραματική περίοδο 1919-1923, καθώς και την εγκατάσταση και ενσωμάτωση πολλών χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ταξίδι στο χρόνο, το οποίο πραγματοποιείται μέσα από τρεις ενότητες και περιγράφεται μέσα από μεγάλο πλήθος τεκμηρίων, όπως έργα τέχνης, εικόνες, πολεμικά και προσωπικά κειμήλια, αρχειακό και κινηματογραφικό υλικό.

Η Εθνική Τράπεζα τιμά και στηρίζει τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή και την επακόλουθη οικονομική και κοινωνική ενσωμάτωση χιλιάδων προσφύγων, ως πηγή έμπνευσης για τη χαρακτηριστική ανθεκτικότητα και το δημιουργικό πνεύμα των Ελλήνων, απέναντι ακόμη και σε μεγάλες ιστορικές αντιξοότητες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.