ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία

Νέες επιθέσεις των Ρώσων στην Οδησσό με ιρανικά drone

Πρόκειται για την δεύτερη ρωσική επίθεση μέσα σε δύο ημέρες - Δεν υπήρξαν θύματα.

Η Οδησσός έγινε την Κυριακή για άλλη μια φορά στόχος επίθεσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής, τα οποία χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Αυτή είναι η δεύτερη ρωσική επίθεση με ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μέσα σε δύο ημέρες. Την Παρασκευή σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.

«Η Οδησσός δέχτηκε και πάλι επίθεση από εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι» που έπληξαν τρεις φορές ένα κτίριο της διοίκησης στο κέντρο της πόλης, ανέφερε η νότια επιχειρησιακή διοίκηση του ουκρανικού στρατού που πρόσθεσε ότι ένα drone καταρρίφθηκε. Η εκπρόσωπος του στρατού, Νατάλια Χουμενιούκ, διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο για «ιρανικά» μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Την Παρασκευή ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέρριψε τουλάχιστον επτά τέτοια αεροσκάφη τύπου Shahed-136 και Mohajer-6, στην ίδια περιοχή. Η κυβέρνηση αποφάσισε σε αντίποινα να αφαιρέσει τη διαπίστευση του Ιρανού πρεσβευτή και να «μειώσει σημαντικά» τον αριθμό του διπλωματικού προσωπικού της ιρανικής πρεσβείας στο Κίεβο.

Η Τεχεράνη από την πλευρά της είπε ότι η απόφαση των Ουκρανών «στηρίζεται σε αβάσιμες πληροφορίες, τις οποίες διαδίδει η προπαγάνδα των ξένων μέσων ενημέρωσης» σε βάρος του Ιράν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.