ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον ΣΚΑΪ

Π. Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει μέχρι τέλους αυτά που υποστηρίζει η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών

«Η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει μέχρι τέλους αυτά που υποστηρίζει η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και που είναι και τα λογικά», τόνισε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, αλλά και στο θέμα της ασφάλειας στα Πανεπιστήμια. «Η κατάσταση που επικρατεί σε πολλά Πανεπιστήμια, κυρίως της Αθήνας και στο ΑΠΘ, είναι η μεγαλύτερη ντροπή της Μεταπολίτευσης» είπε ο κ. Μαρινάκης για να συμπληρώσει πως «κάποιοι θεωρούν ότι τους ανήκουν τα Πανεπιστήμια».

Σύμφωνα με τον Γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ, «υπάρχουν δύο είδη παραβατικότητας. Η σκληρή εγκληματική παραβατικότητα, που είναι καθαρά θέμα ποινικό και που δεν κρύβεται από πίσω κάποιο κόμμα και υπάρχει και η παραβατικότητα που αφορά στον περιορισμό της ελεύθερης διακίνησης ιδεών». Εξηγώντας τι εννοεί, και αναφερόμενος στον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης στα Πανεπιστήμια, σημείωσε ότι «αυτή η κατάσταση έχει πολιτικούς "πατέρες"» διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για δύο ξεχωριστές περιπτώσεις. Παράλληλα πρόσθεσε ότι η Αριστερά φέρει ξεκάθαρες ευθύνες για την «έλλειψη αληθινής ελευθερίας της έκφρασης στα Πανεπιστήμια», γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο, «αποδεικνύει ποιοι είναι δήθεν προοδευτικοί και ποια είναι η αληθινή πρόοδος».

Ο κ. Μαρινάκης δεν αρνήθηκε ότι για την κατάσταση αυτή υπάρχουν μεν «διαχρονικές πολιτικές ευθύνες», ωστόσο τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι «η πρώτη που έχει κάνει τόσες επιχειρήσεις, δεν φοβήθηκε κανένα κόστος, κινήθηκε νομοθετικά καταργώντας το άσυλο ανομίας και θέσπισε την Πανεπιστημιακή Αστυνομία».

Κατά τον Γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ, «πρόκειται για κάποιες μειοψηφίες τις οποίες μεταπολιτευτικά αντιμετωπίζουμε με φόβο και δεν καταλαβαίνω το γιατί. Για το περιστατικό με την βιβλιοθήκη και τις βαριοπούλες κανένα κόμμα εκτός της Νέας Δημοκρατίας δεν εξέδωσε ανακοίνωση» είπε και συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν πολλές αντίστοιχες επιχειρήσεις, όπως και εκκενώσεις καταλήψεων. Βλέπουμε όμως ότι ακόμα και για περιπτώσεις βαριάς εγκληματικότητας εντός των Πανεπιστημίων η Αριστερά δεν έχει την ευαισθησία να βγάλει μια ανακοίνωση». Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει μέχρι τέλους «αυτά που υποστηρίζει η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.