ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Πρόκειται περί εθνικής δοκιμασίας...

Απ' όλη την κατακραυγή, την καταφανή παρελκυστική τακτική "διαφυγής" εκ μέρους της κυβέρνησης, αλλά, και τις νέες αποκαλύψεις σχετικά με τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων στην χώρας μας, εκείνο που μένει τελικά σαν κυρίαρχη αίσθηση απ' όλη την υπόθεση που συγκλονίζει τη δημόσια ζωή, είναι ότι η Ελλάδα, όχι μόνο είναι "ελβετικό τυρί" όπως "κάρφωσε" τις προάλλες ο Υπ. Άμυνας τις υπηρεσίες του για όσα συνέβησαν με τις διαρροές για τις μεταφορές οπλισμού, αλλά, αλίμονο, κάτι ακόμη χειρότερο : είναι ένα κανονικό σουρωτήρι!

Το γεγονός τούτο, πέραν από αυτά που σηματοδοτεί στο εσωτερικό, τόσο, για την τρέχουσα ποιότητα, τους θεσμούς, και το βάθος της δημοκρατίας μας, όσο, και για τις άμεσες εξελίξεις που πυροδοτεί στο εγχώριο παιχνίδι και το μετατρέπει, εν πολλοίς, σε αδυσώπητη "μάχη ζωής και θανάτου" μεταξύ των αντιπάλων, γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνο αν συσχετιστεί με την δυσμενή διεθνή συγκυρία.

Και, βέβαια, δεν αναφερόμαστε, εδώ στην οικονομική-ενεργειακή κρίση που, έτσι κι αλλιώς, θα κληθούμε σαν κράτος, λαός και κοινωνία να αντιμετωπίσουμε, αλλά, στην κρίσιμη καθημερινή γεωπολιτική και γεωστρατηγική ζύμωση (!), που λαμβάνει χώρα και που για τη Ελλάδα, κλιμακώνεται ραγδαία, εντελώς ασύμμετρα και σύμφωνα πάντα με τις θεματικές "διευρύνσεις" και "επιταχύνσεις" που επιθυμεί και επιχειρεί ο απειλητικός, ωστόσο, οξύνους "γείτονας", επί της ήδη ανοιχτής ατζέντας.

Πρόκειται, πράγματι, περί εθνικής δοκιμασίας! Και, ασφαλώς, χρειάζεται σύνεση και ψυχραιμία, διότι, ένας συνδυασμός εσωτερικής πολιτικής ανωμαλίας, δυσμενούς οικονομικής - ενεργειακής συγκυρίας και καθημερινής πιεστικής άσκησης (αυτολεξεί) με... γυμναστή τον κ. Ερντογάν, αποτελεί, εκ των ων ουκ άνευ, σπάνιο εκρηκτικό μείγμα που φέρει πάρα πολύ κοντά ένα "ανθρώπινο λάθος" ή και μια θερμή έκρηξη με ανυπολόγιστες, όμως, συνέπειες για το παρόν και το μέλλον της χώρας…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.