ΚΟΣΜΟΣ

Είπε ο Ερντογάν από τις ΗΠΑ

Τουρκία: «Έχουμε ισχυρό στρατό για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας»

Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε «Μαύρη Θάλασσα, Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο» υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος, την ώρα που ο Μπορέλ μιλά για αδιαπραγμάτευτη κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά.

Εξακολουθεί να επιμένει στην τακτική της επιθετικής ρητορικής ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυτή τη φορά από τις ΗΠΑ, καθώς ύστερα από τα fake news για δήθεν παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο, υποστηρίζει ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στην περιοχή.

Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά πυροδοτώντας τις εντάσεις: «Σε Μαύρη Θάλασσα, Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο υπάρχει μια Τουρκία με ισχυρό στρατό, ισχυρή διπλωματία και είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της».

Ως απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε αναφέρει πως αυτό «είναι κάτι το οποίο δεν γίνεται ανεκτό από τη διεθνή κοινότητα και σε καμία περίπτωση -προφανώς- ούτε τρομοκρατεί, ούτε τρομάζει, αλλά ούτε και παρασύρει τη χώρα μας».

Σημειώνεται πως στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται αύριο ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της οποίας ο Νίκος Δένδιας έχει σημαντικές επαφές με Ευρωπαίους ομολόγους τους.

Θυμίζονται οι χθεσινές εμπρηστικές «προειδοποιήσεις» του κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος εκτοξεύοντας απειλές κατά της Ελλάδας λέγοντας ότι «θα έρθουμε μέρα και δεν θα σας προστατέψουν τα αφεντικά σας» σε μια παραλλαγή του κλασικού... θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δήλωσε αντί τη νύχτα να έρθουμε μέρα. Ευχαρίστως και τρέχοντας θα έρθουμε, να καλύψουμε τη μέρα σας σαν να είναι νύχτα, και να σας κάνουμε να πληρώσετε πολλαπλάσια για τις παρενοχλήσεις σας» ανέφερε συγκεκριμένα.

Σε κάθε περίπτωση νωρίτερα, αυστηρή απάντηση στις τουρκικές προβοκάτσιες έδωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, απορρίπτοντας τις ψευδείς κατηγορίες Τσαβούσογλου για δήθεν παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών ενώ τονίζει ότι η ελληνική κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.