ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητικό να θυμάται σήμερα την ‘προοδευτική διακυβέρνηση’ ο Τσίπρας…

Καθεστωτική η νοοτροπία Μητσοτάκη

Καθεστωτική νοοτροπία στην άσκηση της εξουσίας, καταλογίζουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη οι παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη, κάτι που αναδείχθηκε κατά τη γνώμη τους τόσο από το σκάνδαλο των υποκλοπών, όσο και από την υπόθεση Πάτση.
Δεν είναι τυχαίο ότι και στις δύο περιπτώσεις, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μιλούν για μείζονος πολιτικής και θεσμικής σημασίας ζητήματα, που αφορούν στον πυρήνα του Κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας. «Το επιτελικό κράτος, που τάχα θα έφερνε αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στην διακυβέρνηση της χώρας, αποδείχθηκε ακριβώς το αντίθετο, μια συγκεντρωτική και σκοτεινή κουλτούρα διακυβέρνησης», δήλωσε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος, καταγγέλλοντας απευθείας αναθέσεις με κάθε πρόσχημα, παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων, συγκάλυψη υποθέσεων χωρίς ίχνος αναστολών, εξυπηρέτηση συμφερόντων, όπως με τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και διαπιστώνοντας πάντως το …γκρέμισμα αυτού που ο κ.Μητσοτάκης παρουσίαζε ως συγκριτικό πλεονέκτημά του, του αφηγήματος των αρίστων και του επιτελικού κράτους που θα έφερνε αποτελεσματικότητα και διαφάνεια.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ.Σπυρόπουλος, μιλώντας στο iefimerida.gr, έθεσε εκ νέου το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών, όπως το αντιλαμβάνονται στην Χαριλάου Τρικούπη. Μίλησε δηλαδή για «δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στον καθεστωτισμό και την αδικία».
Και αυτό, διότι αντίστοιχα χαρακτηριστικά εντοπίζει η Χαριλάου Τρικούπη και στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ανεξάρτητα από όσα λέει σήμερα η Κουμουνδούρου περί ανάγκης προοδευτικής διακυβέρνησης. «Είναι προκλητικό να θυμάται σήμερα ο κ.Τσίπρας την ‘προοδευτική διακυβέρνηση’, όταν το 2015 επέλεξε δύο φορές να κυβερνήσει σε συνεργασία με τον κ.Καμμένο και το μπλοκ του εθνολαϊκισμού», δήλωσε ο κ.Σπυρόπουλος, τονίζοντας ότι «ήταν τότε που με τον εναγκαλισμό του με τον κ.Καμμένο, κατά τους επινίκιους χαιρετισμούς, κατέρρευσε και το αφήγημα του ‘πρώτη φορά Αριστερά’». Θύμισε εξάλλου, με νόημα ότι στη διάρκεια της ίδιας διακυβέρνησης, η κοινωνία μας διχάστηκε με ένα επικίνδυνο δημοψήφισμα, η αγορά βίωσε το κλείσιμο των τραπεζών και την πίεση των capital controls, η περιουσία της χώρας υπονομεύθηκε για 99 χρόνια στο υπερταμείο και ζήσαμε ‘ωμές παρεμβάσεις’ στη Δικαιοσύνη, τις Ανεξάρτητες Αρχές και το Κράτος Δικαίου.
Ως εκ τούτου, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιμένουν στην ανάγκη για πολιτική αυτονομία, θέση που αποτελεί εξάλλου και συνεδριακή απόφαση του κόμματος. Δεν είναι λίγοι εξάλλου, οι στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη που θυμίζουν ότι η εντολή που έδωσαν οι πολίτες που συμμετείχαν στις εσωκομματικές διαδικασίες του περασμένου Δεκέμβρη ήταν για Ανανέωση – Ενότητα – Πολιτική Αυτονομία. Και αυτή την εντολή έχουν σκοπό να υπηρετήσουν…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.