ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι αναφέρει ο υφυπουργός Αθλητισμού

Λ. Αυγενάκης: Είναι εμφανής η προσπάθεια μηδενισμού ενός πολύ σημαντικού έργου

«Είμαστε υπερήφανοι για το "Karteros Beach Sports Center", τις πρώτες Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις στην Ελλάδα» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, που υπέβαλλαν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π/Σ στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Στην πολυσέλιδη γραπτή απάντηση, ο υφυπουργός Αθλητισμού διαπιστώνει, όπως αναφέρει, το αυθαίρετο των ισχυρισμών των βουλευτών, καθώς κανείς τους -όπως τόνισε- δεν έχει επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις, ενώ καταθέτει όλα τα σχετικά έγγραφα, τις άδειες και τις δαπάνες για την τάχιστη, μέσα σε ελάχιστους μήνες κατασκευή του «Karteros Beach Sport Center», αναλύοντας παράλληλα το όραμα της δημιουργίας του, την αναγκαιότητα και χρησιμότητά του και παραθέτοντας στοιχεία για την άμεση και αδιάκοπη χρήση του -από τις 13/06/2022 έως και σήμερα- με μια σειρά διοργανώσεων, όπως τη διεξαγωγή Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων και πλήθους διαφορετικών διοργανώσεων, που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, για τα αθλήματα άμμου και παραλίας, τη διαρκή αξιοποίησή τους, ως έδρα των Εθνικών μας Ομάδων Beach Volley και Beach Handball, καθώς και των τοπικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στα αθλήματα άμμου, αλλά και την καθημερινή, όπως αναφέρει, επισκεψιμότητά τους από την τοπική κοινωνία, «η οποία γνωρίζει και μυείται στην κουλτούρα αυτών των αθλημάτων και στα οφέλη του αθλητικού τουρισμού, εν όψει και της σπουδαίας διοργάνωσης των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων “ Ηράκλειο 2023” τον προσεχή Σεπτέμβριο».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης, «καταφέραμε να μπει τάξη στην ευρύτερη περιοχή, να υπάρξουν κανόνες και ασφάλεια. Καταφέραμε να αξιοποιούμε μια ολόκληρη περιοχή και να αποδοθεί και πάλι στην κοινωνία ολόκληρη η έκταση του Καρτερού» επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για μια περιοχή «παραμελημένη και με εκατοντάδες καταπατητές, η οποία μετατράπηκε σε έναν σύγχρονο και ασφαλή αθλητικό χώρο, προς όφελος της αθλητικής οικογένειας και της τοπικής κοινωνίας».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού απαρίθμησε τις διοργανώσεις που έχουν ήδη διεξαχθεί, με περίπου 5.000 αθλήτριες και αθλητές να συμμετέχουν από 150 εθνικές αποστολές από όλο τον κόσμο, την παρουσία πολλών Ολυμπιονικών και σπουδαίων πρωταθλητών, καθώς και τους χιλιάδες επισκέπτες-θεατές στις εγκαταστάσεις, αναδεικνύοντας και το κρίσιμο θέμα του αθλητικού τουρισμού και τα οφέλη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Επίσης αναφέρθηκε και σε σειρά συγχαρητήριων δηλώσεων για τις εγκαταστάσεις, από αθλητικούς παράγοντες, όπως τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χάντμπολ, τους προέδρους των Ομοσπονδιών Πετοσφαίρισης και Χειροσφαίρισης, τον Βραζιλιάνο ομοσπονδιακό μας προπονητή Beach Volley, αλλά και τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Μεσογειακών Αγώνων, που πρόσφατα επιθεώρησαν την πρόοδο των εργασιών εν όψει των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» και την βρήκαν εξαιρετική.

Ο κ. Αυγενάκης έκανε γνωστό ότι στο «Karteros Beach Sport Center» είναι σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις «One Year to Go», προπομπός των Αγώνων, ενώ για 3η συνεχόμενη εβδομάδα, δεκάδες σχολεία όλων των βαθμίδων (6.000 μαθητές και μαθήτριες ήδη) επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις και μαθαίνουν δια ζώσης τα συναρπαστικά σπορ άμμου και θάλασσας.

Σε ό,τι αφορά την προσβασιμότητα των ΑμεΑ, στην οποία αναφερόταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π/Σ, ο κ. Αυγενάκης ξεκαθάρισε ότι «το σύνολο των εγκαταστάσεων είναι προσβάσιμο με τις απαιτούμενες ράμπες, διαγράμμιση, μπάνια, ειδικές θέσεις πάρκινγκ, κλπ. Πληροί όλες τις προδιαγραφές των Διεθνών και Εθνικών Κανονισμών για την προσβασιμότητα» ενώ συμπλήρωσε ότι σε συνεργασία με την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΔΠΕ) και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν και αγώνες Παραολυμπιακών αθλημάτων για πρώτη φορά στους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Ηράκλειο 2023».

Καταλήγοντας ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε: «Είναι εμφανής, από το πνεύμα της ερώτησής σας, η προσπάθεια μηδενισμού ενός πολύ σημαντικού έργου. Κι εδώ προκύπτουν εύλογα ερωτήματα από ολόκληρη την αθλητική κοινότητα που αγωνίσθηκε ή επισκέφθηκε τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του «Karteros Beach Sports Center», αλλά και από την κοινωνία της Κρήτης και ιδιαίτερα τους πολίτες του Ηρακλείου:

Είστε υπέρ ή κατά της περαιτέρω ανάπτυξης του αθλητισμού στον τόπο μας;

Είστε υπέρ ή κατά της διοργάνωσης διεθνών και εγχώριων αθλητικών διοργανώσεων;

Είστε υπέρ ή κατά της κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων και της περαιτέρω ενίσχυσης του αθλητικού τουρισμού;

Είστε υπέρ ή κατά της αξιοποίησης εκτάσεων του Δημοσίου;

Είστε υπέρ ή κατά της απομάκρυνσης καταπατητών από τις εκτάσεις του Δημοσίου;

Είστε υπέρ ή κατά της απόδοσης των δημόσιων εκτάσεων για χρήση από την αθλητική κοινωνία και το σύνολο της κοινωνίας;

Εμείς κινηθήκαμε άμεσα, προκειμένου να είμαστε συνεπείς στους διεθνείς μας εταίρους και να ανταποκριθούμε άψογα στις απαιτήσεις των διοργανώσεων, που είχαμε αναλάβει. Όλες μας οι ενέργειες χαρακτηρίζονται από απόλυτη διαφάνεια. Η πόλη του Ηρακλείου απέκτησε ξανά μια παραλία την οποία δεν είχε ουσιαστικά. Δώσαμε πνοή σε μια περιοχή, που είχε την εικόνα της απόλυτης παρακμής».

Ο κ. Αυγενάκης παρέθεσε και συνέντευξη Τύπου, όπου εκτός από εκπροσώπους ΜΜΕ, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, των Ομοσπονδιών κολύμβησης, βόλεϊ, χάντμπολ, γυμναστικής, καράτε, των Δήμων Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου, η Οργανωτική Επιτροπή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», καθώς και τα ΔΣ ΕΑΚ Ηρακλείου και ΕΑΚ Χανίων. Τέλος, ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε την έναρξη της β' φάσης Έργων στο «Κarteros Beach Sports Center» για τη δημιουργία χώρων κι άλλων αθλημάτων, καθώς και την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα για τις ανάγκες των ομάδων ποδοσφαίρου γυναικών και όσων ποδοσφαιρικών σωματείων είναι «άστεγα» .

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.