ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τις αρχές

Ουκρανία: «Πρωτοφανείς» διακοπές ηλεκτροδότησης προγραμματίζονται στο Κίεβο

«Πρωτοφανείς» διακοπές στην παροχή ηλεκτροδότησης προγραμματίζονται για «τις επόμενες ημέρες» στο Κίεβο και την επαρχία του, λόγω των σημαντικών ζημιών που προκλήθηκαν στο ενεργειακό σύστημα στην Ουκρανία από τα πρόσφατα ρωσικά πλήγματα, ανακοίνωσε σήμερα η ιδιωτική ουκρανική εταιρεία DTEK.

«Δυστυχώς, πιο σοβαρές και μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές θα γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες», ανακοίνωσε το περιφερειακό τμήμα της μεγαλύτερης εταιρείας κοινής ωφέλειας της Ουκρανίας στο Facebook.

«Το ενεργειακό σύστημα της χώρας έχει υποστεί νέες ζημιές», ανέφερε η DTEK, εκτιμώντας «έλλειψη έως και 30% της κατανάλωσης για το Κίεβο».

Για περισσότερες από δύο εβδομάδες, η Ρωσία έχει εντείνει τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές σε όλη την Ουκρανία, καταστρέφοντας τουλάχιστον το ένα τρίτο των δυνατοτήτων της σε αυτήν την επαρχία, με τον χειμώνα προ των πυλών.

Ως αποτέλεσμα, και για να αποφευχθεί η συμφόρηση ολόκληρου του δικτύου διανομής, επιβάλλονται καθημερινά διακοπές ηλεκτροδότησης διάρκειας λίγων ωρών σε πολλές περιοχές, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα Κίεβο, επί αρκετές ημέρες.

Μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από Τετάρτη προς Πέμπτη, οι προγραμματισμένες διακοπές στο Κίεβο και την επαρχία του θα διαρκούν «πέντε έως έξι ώρες» έναντι τεσσάρων ωρών που είχαν προγραμματιστεί εκ των προτέρων, πρόσθεσε από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου DTEK, ο Ντίμτρο Σακαρούκ , σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax-Ukraine.

Ένα νέο πρόγραμμα διακοπών ηλεκτροδότησης θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, είπε ο Σακαρούκ. «Προειδοποιώ ότι θα είναι δυσάρεστο γιατί πρέπει να αυξηθούν οι ώρες που κάποιος θα πρέπει να μείνει χωρίς ρεύμα. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση μέχρι την επισκευή των υποδομών».

Ο κυβερνήτης της επαρχίας του Κιέβου, Ολέξιι Κουλέμπα από την πλευρά του κάλεσε την Πέμπτη τον τοπικό πληθυσμό να προετοιμαστεί για «έκτακτες διακοπές ρεύματος για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα» και «να καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια με μέτρο».

«Η κατάσταση παραμένει τεταμένη και δυστυχώς είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για σταθεροποίηση του συστήματος», είπε σήμερα στο Telegram.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.