ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Εξωτερικών

Ανατ. Μεσόγειος, Λιβύη και μεταναστευτικό στην ατζέντα των αυριανών συνομιλιών Δένδια στη Ρώμη

Επίσκεψη στη Ρώμη θα πραγματοποιήσει αύριο, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα έχει συνομιλίες με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι (Antonio Tajani).

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον Ιταλό ομόλογό του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τελευταίου, στις 22 Οκτωβρίου 2022, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο, περίπου στις 13:00 (ώρα Ελλάδας).

Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί, στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία, γεύμα εργασίας του υπουργού Εξωτερικών με τη νέα πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Στεφανία Κράξι (Stefania Craxi).

Τέλος, ο κ. Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Κοινοτικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζιούλιο Τρεμόντι (Giulio Tremonti).

Οι συνομιλίες του υπουργού Εξωτερικών με τους Ιταλούς αξιωματούχους κατά την παραμονή του στη Ρώμη αναμένεται να επικεντρωθούν, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο μεταναστευτικό/προσφυγικό, τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.