ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Απερίσκεπτες επιλογές και συμπεριφορές που οδηγούν σε ανωμαλία και χάος

Ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας, πήρε ξεκάθαρη εντολή από τον ταλαιπωρημένο (από την πολύχρονη πίεση) ελληνικό λαό να δοκιμάσει και να επιχειρήσει την περίφημη "Επανεκκίνηση" που πρότασσε σαν σχέδιο για το παρόν και το μέλλον της χώρας, εκείνο που κατέδειξε, τελικά, μέσα από τις απερίσκεπτες επιλογές και συμπεριφορές της ηγεσίας του, είναι πώς αντί για "Επανεκκίνηση" οδήγησε τον τόπο σε μια πρωτοφανή περιδίνηση και οπισθοχώρηση τόσο για την Οικονομία όσο και τους Θεσμούς.

Βέβαια, όλη αυτή η περίοδος διακυβέρνησης ήταν ιδιαίτερα βεβαρυμμένη α.) με την "εισβολή", που οργανώθηκε και επιχειρήθηκε στον Έβρο από την γείτονα χώρα (που έκτοτε έχει παρανοήσει) β.) την "πανδημία" που άλλαξε δραματικά όλους τους τρέχοντες γνωστούς όρους και μεγέθη και γ.), ασφαλώς, τον "Πόλεμο στην Ουκρανία" που, αλίμονο, επιδείνωσε πολλαπλάσια την ήδη άσχημη κατάσταση. Πλην όμως τούτα -στα οποία είχε την σιωπηλή ανοχή και την συναίνεση του λαού- δεν τον εμπόδισαν, ευθύς εξαρχής, να... στεγανοποιήσει απόλυτα την εξουσία του, να επιβάλλει αμφίσημους και ακροδεξιούς πολιτικούς σε κεντρικά υπουργεία, να χειριστεί εντελώς ιδιωτικά - σε λίαν στενό γραμμικό δίκτυο, την Οικονομία και την Ανάπτυξη της χώρας!

Τέλος, ως φαίνεται, δεν τον εμπόδισε να μπει στον πειρασμό να εκμεταλλευτεί την όλη ρευστή κατάσταση και υποτιμώντας εντελώς όλους τους αντιπάλους του, να φτάσει στο σημείο να παρακολουθεί τους πάντες, θαρρείς, πως ήταν ένας οποιοσδήποτε καθεστωτικός μονάρχης και όχι ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός σε μια δυτικού τύπου - δημοκρατική-φιλελεύθερη πολιτεία. Η πρωθύστερη αίσθηση ότι δεν έχει αντίπαλο για να του αντιπαρατεθεί και ότι η πορεία του θα είναι μακρά και άρα πρέπει να... "περιφρουρηθεί" δεόντως (!), τον έσυραν και τον παγίδευσαν, εν πολλοίς, στο μέγα αμάρτημα της υποτίμησης, και φυσικά της άρνησης να δει πως η πραγματικότητα μπορεί να γίνει, ενδεχομένως, και διαφορετική.

Oι μόνες, δυστυχώς, επιλογές που απομένουν στον πρωθυπουργό της χώρας είναι, είτε, να το πάρει απόφαση και διατηρώντας την αξιοπρέπεια (που ταιριάζει στις δύσκολες περιστάσεις) να προωθήσει τάχιστα και με πλήρη διαφάνεια την υπόθεση των υποκλοπών στην δικαιοσύνη (και έτσι να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές), είτε, να συνεχίζει να επιμένει σε άγνοιες, συνομωσίες και εκβιασμούς (!), που, εν δυνάμει, θα βυθίζουν περισσότερο την κατάσταση στην ανωμαλία και το χάος. Ότι και να κάνει, πάντως, (περιμένοντας παράλληλα... "ένα δώρο εξ ουρανού" που θα τον βγάλει από την δύσκολη θέση), από τη στιγμή που απώλεσε ολότελα την "έξωθεν καλή μαρτυρία" και περιήλθε σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη θέση, παύει αυτόματα να είναι ο κεντρικός άξονας και συντελεστής που ρυθμίζει τις εξελίξεις, αλλά, είναι οι εξελίξεις, πλέον, εκείνες που θα ρυθμίζουν την τύχη του..

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θέμης Κ. 16:14 22/11/2022

    Και ποιος ειναι δηλαδη ο Μητσοτάκης αλλά και συ μαζί που απαγορευεις φασιστικά σε άλλους να του γίνεται κριτική. Ένας κακομαθημένος τύπος που έκανε την χώρα ένα απέραντο μ@@@@@@. Νομισε οτι θα κάνει την ελλάδα κατευθείαν νεα Υόρκη και μας έφαγαν τα κοράκια. Μας λελάτησαν φασιστάκι και μιλάς……!11

  2. Όχι και εθνικός ηγε΄της ο μητσοτάκης ρε φίλε τακη. Είπαμαι μη το @@@@@ κιόλα……..

  3. tak 20:09 21/11/2022

    Kai poios eisai esy re megale pou tha krineis ton Mitsotaki; O Mitsotakis einai ethninos igetis. kai sy enas ….. mas kaneis kai to kala diavasmeno!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.