ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να άρει το απόρρητο ο πρωθυπουργός…

Αποκαλύφθηκε η πραγματικότητα του τρόπου που κυβερνά την χώρα

Ραντεβού στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δίνει τώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης, εμμένοντας στην απόφασή του να πάει μέχρι τέλους στην υπόθεση των υποκλοπών.
Στην Ελλάδα, εξάλλου, έχει ήδη εξαντλήσει τις δυνατότητες που του παρέχει ο νόμος, με τις μηνυτήριες αναφορές του τόσο για την προσπάθεια παραβίασης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, όσο και για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, αλλά και με την παρουσία του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Στην χώρα μας, το μόνο που μπορεί να κάνει πλέον, είναι να πιέζει πολιτικά στην κατεύθυνση του να αποδώσει καρπούς η δικαστική έρευνα που έχει ήδη ξεκινήσει, αν και σε μία υπόθεση, στην πραγματικότητα ‘σπασμένη’ σε πέντε εισαγγελείς, και με την Χαριλάου Τρικούπη να επιμένει να καταλογίζει στην κυβέρνηση επιχείρηση συσκότισης της όλης υπόθεσης, την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός της Κώστας Τσιάρας, δήλωνε το καλοκαίρι ακόμα ότι η υπόθεση Ανδρουλάκη θα εξεταζόταν κατά προτεραιότητα, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, πάντως, που έπεσε ο ίδιος θύμα συνακροάσεων και επιχειρήθηκε να παρακολουθηθεί και μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, θεωρεί ότι από την εξέλιξη της όλης υπόθεσης έχει πλήρως επιβεβαιωθεί, καθώς εξ αρχής αντιμετώπισε το θέμα θεσμικά, ως ζήτημα Δημοκρατίας και όχι ως μία προσωπική του υπόθεση. Για τον ίδιο και για την Χαριλάου Τρικούπη οι όλοι χειρισμοί στην υπόθεση μέχρι σήμερα συνιστούν απόδειξη του μοντέλου διακυβέρνησης που έχει επιλέξει η ΝΔ.

Ότι «αποκαλύφθηκε η πραγματικότητα του τρόπου που κυβερνά την χώρα (σ.σ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης), πέρα και έξω από τις διαρκείς επικλήσεις του σύγχρονου, του μεταρρυθμιστή, του επιτελικού κράτους», δήλωσε μιλώντας στην εφημερίδα Political, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης. Και αυτό, αφού πρώτα υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός με δική του αποκλειστικά ευθύνη βρίσκεται στο επίκεντρο ενός πρωτοφανούς σκανδάλου, με το οποίο νόμιζε ότι θα …ξεμπερδέψει βάζοντας σιωπητήριο σε κυβέρνηση, κόμμα και κοινοβουλευτικούς θεσμούς, και αφού του καταλόγισε ότι ενσυνείδητα επέλεξε τον δρόμο της συγκάλυψης και ότι οχυρώθηκε πίσω από το απόρρητο με τρόπο αδιανόητο για τη Δημοκρατία.

Το αίτημα για άρση του απορρήτου επανέφερε από την πλευρά του, με συνέντευξή του στην Μακεδονία, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, παρατηρώντας ότι «η υπόθεση των υποκλοπών έχει φέρει στην επιφάνεια μία σήψη στη Δημοκρατία». Στηλίτευσε και εκείνος την στρατηγική της κυβέρνησης για το απόρρητο, όπως και της άρνησης ελέγχου των εταιρειών που σχετίζονται με το Predator, αποδίδοντας εκεί το γεγονός ότι πλέον κυκλοφορούν δημοσιεύματα με ονόματα, χωρίς να μπορεί κανείς να μάθει τι από όσα λέγονται και γράφονται είναι αλήθεια και τι ψέματα.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, πάντως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν …θεσμικά, όπως έκαναν εξ αρχής. Υποστηρίζουν, εξάλλου, ότι και αν επέλθει τελικά η κάθαρση, αυτό θα γίνει γιατί κάποιος ‘πάτησε το κουμπί’. Και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τις μηνυτήριες αναφορές του…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.