ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Αρακάς με μπαχάρι και κανέλα

Η γιαγιά μου, η Βασιλική, σε όλα της τα κοκκινιστά φαγητά έβαζε τον δικό της πελτέ, μπαχάρι, κανέλα και μαύρο πιπέρι. Η αγάπη και η επιμονή της για τα ολόφρεσκα καλούδια κάθε εποχής είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μου, μαζί με τις υπέροχες λαδερές συνταγές της που φτιάχνω με τον τρόπο της μέχρι σήμερα.

Υλικά

Μερίδες: 6-8

500 γρ. αρακά
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2-3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
1 ξυλάκι κανέλα
3 κόκκους μπαχάρι
4 λιαστές ντομάτες
200 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
300 ml ζεστό νερό
60 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1
Ψιλοκόβουμε το ένα κρεμμύδι και κόβουμε σε φέτες το άλλο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το μισό από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε για 2΄ τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, αλατίζοντάς τα ελαφρά.

Βήμα 2
Προσθέτουμε τον αρακά, τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5΄. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, τις λιαστές ντομάτες κομμένες, τα μπαχαρικά,το νερό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30΄, κατόπιν προσθέτουμε τον άνηθο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30΄ ακόμη. Σερβίρουμε τον αρακά με φρέσκο ψωμί.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.