Η γιαγιά μου, η Βασιλική, σε όλα της τα κοκκινιστά φαγητά έβαζε τον δικό της πελτέ, μπαχάρι, κανέλα και μαύρο πιπέρι. Η αγάπη και η επιμονή της για τα ολόφρεσκα καλούδια κάθε εποχής είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μου, μαζί με τις υπέροχες λαδερές συνταγές της που φτιάχνω με τον τρόπο της μέχρι σήμερα.
Βήμα 1
Ψιλοκόβουμε το ένα κρεμμύδι και κόβουμε σε φέτες το άλλο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το μισό από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε για 2΄ τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, αλατίζοντάς τα ελαφρά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τον αρακά, τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5΄. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, τις λιαστές ντομάτες κομμένες, τα μπαχαρικά,το νερό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30΄, κατόπιν προσθέτουμε τον άνηθο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30΄ ακόμη. Σερβίρουμε τον αρακά με φρέσκο ψωμί.
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα