Αυγά μάτια με τηγανητές πατάτες: το αγαπημένο comfort food, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Εδώ κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες για να γίνουν λαχταριστά τραγανά chips.
Υλικά
Μερίδες: 2
1 πατάτα
σπορέλαιο
λίγο ε.π. ελαιόλαδο
λίγη πάπρικα γλυκιά
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 λεμόνι, σε φέτες (χωρίς τη λευκή μεμβράνη)
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1 Τσιπς πατάτας: Πλένουμε την πατάτα πολύ καλά, την κόβουμε σε λεπτές φέτες με το μαντολίνο (ή το πίλερ ή τον τρίφτη για λάχανο) και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό για 10΄. Τις σουρώνουμε και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε 300 ml σπορέλαιο και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα τσιπς σε 2 δόσεις για περίπου 1΄ ή μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και καρυκεύουμε με αλάτι και γλυκιά πάπρικα. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα αυγά.
Βήμα 2 Αυγά: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 100 ml ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Σπάμε το κάθε αυγό σε χωριστά μπολάκια και κατόπιν τα προσθέτουμε ανά 2 στο τηγάνι. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξει όλο το ασπράδι, για περίπου 2΄-3΄. Μεταφέρουμε τα αυγά σε ένα πιάτο με μια τρυπητή κουτάλα. Σερβίρουμε τα αυγά με ξύσμα και φιλέτο λεμονιού αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο όπου τα τηγανίσαμε.
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα