ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ

Έκτη φθηνότερη στην ΕΕ η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Ελλάδα

Η έκτη φθηνότερη χώρα της ΕΕ στο πετρέλαιο θέρμανσης ανάμεσα σε 26 κράτη-μέλη της ΕΕ είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο καυσίμων της Κομισιόν.

Όπως τονίζουν πηγές της αγοράς, στην επίδοση αυτή συντελούν, τόσο η επιδότηση στην αντλία από τον κρατικό προϋπολογισμό που είναι 25 λεπτά ανά λίτρο, όσο και η έκπτωση 7,5 λεπτών ανά λίτρο που παρέχει η HELLENiQ ENERGY από την έναρξη της περιόδου θέρμανσης, η οποία χορηγείται σε όλες τις εταιρείες εμπορίας που προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ. Σημειώνεται ότι εκπτώσεις εφαρμόζουν και οι εταιρείες εμπορίας του ομίλου της Motor Oil.

Όπως προκύπτει από το εβδομαδιαίο δελτίο της Κομισιόν (με στοιχεία 14 Νοεμβρίου) οι πιο φθηνές χώρες στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι κατά σειρά, η Μάλτα, η Ιρλανδία, το Βέλγιο, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Ελλάδα και η Τσεχία. Ως ακριβότερες εμφανίζονται, Δανία, Ολλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Ρουμανία και Σουηδία.

Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης χθες σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης ήταν 1,29 ευρώ το λίτρο.

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.