ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Φασόλια χάντρες με corned beef και τηγανητά ψωμάκια

Αυτές οι χάντρες φούρνου της Αργυρώς Κουτσού απογειώνονται γευστικά με την προσθήκη του αλλαντικού και της φέτας και γίνονται ένα χορταστικό κυρίως γεύμα.

Υλικά

Μερίδες: 4

1 κιλό φασόλια χάντρες
200 ml ε.π. ελαιόλαδο
4 μεγάλα κρεμμύδια
4 ώριμες ντομάτες
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 κονσέρβες corned beef
6 φέτες ψωμί προζυμένιο
2 κουτ. σούπας βούτυρο πρόβειο
φέτα τριμμένη, για το σερβίρισμα
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και καλοτσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθύνουν. Τρίβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε μαζί με τον πελτέ, συνεχίζοντας το τσιγάρισμα για 2΄. Προσθέτουμε τα φασόλια και τα σοτάρουμε για 1΄. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να τα καλύψει. Μόλις πάρουν βράση τα μαγειρεύουμε για 10΄.

Βήμα 2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί και από πάνω σπάμε το corned beef σε χοντρά κομμάτια. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και φουρνίζουμε για περίπου 80΄-90΄, μέχρι να μελώσει η σάλτσα του φαγητού.

Βήμα 3
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και το κόβουμε σε μπουκίτσες. Ζεσταίνουμε το πρόβειο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα ψωμάκια μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Όταν είναι το φαγητό μας έτοιμο, αδειάζουμε στο ταψί το περιεχόμενο του τηγανιού. Σερβίρουμε σε πιάτα με την τριμμένη φέτα από πάνω.

Tips
Αν δεν είστε φίλοι του conrned beef, η αμέσως επόμενη λύση είναι κάποιο λουκάνικο σοταρισμένο ή κάποιο αλλαντικό όπως το απάκι ή άλλο κρέας καπνιστό, κομμένο σε κυβάκια. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου γευστικό.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.