ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Φιλέτο τόνου με σάλτσα χανιώτικου μάνγκο

Ετοιμάζουμε φιλέτο τόνου με σάλτσα χανιώτικου μάνγκο. Συνδυάζουμε το πράσο με την πιπεριά jalapenο και έχουμε ένα αποτέλεσμα γεμάτο αρώματα και πλούσια γεύση.

Υλικά

Μερίδες: 4

400 γρ. φιλέτο τόνου κομμένο σε λεπτές φέτες
50 γρ. πράσο, το λευκό μέρος, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
αλεύρι για τηγάνισμα
1 μεγάλο ώριμο μάνγκο
χυμός από 2 λάιμ
χυμός από 1 πορτοκάλι
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη πιπεριά jalapeno
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1
Αλευρώνουμε τις λωρίδες πράσου και τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά στους 160 οC μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Βήμα 2
Σάλτσα μάνγκο: Bάζουμε τον χυμό πορτοκάλι, λάιμ και την ψίχα από το μάνγκο σε μπλέντερ και χτυπάμε. Αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε στο ψυγείο. Απλώνουμε τις φέτες ψαριού σε ρηχό πιάτο, στύβουμε μισό λάιμ πάνω στο ψάρι και αλατίζουμε.

Βήμα 3
Τοποθετούμε από πάνω την πιπεριά, το κρεμμύδι και ραντίζουμε με τη σάλτσα μάνγκο. Γαρνίρουμε με τα τσιπς πράσου.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.