ΚΟΣΜΟΣ

Συγκέντρωσε σχεδόν 85% των ψήφων

Γαλλία: Η Μαρίν Λεπέν παρέδωσε τα «ηνία» της ακροδεξιάς στον 27χρονο Ζορντάν Μπαρντελά

Γίνεται ο πρώτος αρχηγός του «Εθνικού Συναγερμού» που δεν θα είναι μέλος της οικογένειας Λεπέν - Συγκέντρωσε σχεδόν 85% των ψήφων.

Το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα, ο "Εθνικός Συναγερμός", εξέλεξε σήμερα τον 27χρονο Ζορντάν Μπαρντελά νέο πρόεδρό του, ο οποίος θα διαδεχτεί την Μαρίν Λεπέν και θα γίνει έτσι ο πρώτος αρχηγός του κόμματος που δεν θα είναι μέλος της οικογένειας Λεπέν.

Ωστόσο, είναι ο σύντροφος της ανιψιάς της Μαρίν Λεπέν.

Ο Μπαρντελά, ο οποίος είναι ευρωβουλευτής, διετέλεσε μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος για ένα χρόνο -όταν η Λεπέν είχε προσωρινά αποσυρθεί για να ασχοληθεί με την προεκλογική της εκστρατεία πριν από τις τελευταίες προεδρικές εκλογές- και συγκέντρωσε το 84,84% των ψήφων των μελών έναντι 15,16% του έταιρου διεκδικητή Λουί Αλιό, δημάρχου του Περπινιάν.

Έπειτα από 11 χρόνια στην ηγεσία του κόμματος η Λεπέν παραιτήθηκε για να επικεντρωθεί στην μάχη για την διεκδίκηση της προεδρίας στις επόμενες εκλογές, ενώ θα ηγείται και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, το οποίο διαθέτει 89 έδρες.

Η Λεπέν είχε αναλάβει την ηγεσία του κόμματος από τον πατέρα και συνιδρυτή του Ζαν-Μαρί Λεπέν και το μετονόμασε το 2018 από "Εθνικό Μέτωπο" σε "Εθνικό Συναγερμό".

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Darlene 21:09 17/12/2022

    I am not very superb with English but I line up thiѕ real
    easygoing to interpret.

    my blog hull

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.