ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Bίντεο

Η Σάκκαρη κέρδισε 2-0 τη Σαμπαλένκα και πέρασε στα ημιτελικά!

Η Μαρία Σάκκαρη είναι στα ημιτελικά του WTA Finals!

Εκανε το 2 στα 2 κερδίζοντας την Αρινα Σαμπαλένκα με 2-0 σετ (6-2, 6-4 σε 1 ώρα και 37 λεπτά) σε μία μαγική βραδιά γι' αυτήν και πλέον σκέφτεται από τώρα τον ημιτελικό.

Μπορεί νωρίτερα η Ζαμπέρ να κέρδισε την Πεγκούλα με 2-1 σετ (1-6, 6-3, 6-3), όμως πλέον δεν την ανησυχεί το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας αν χάσει μεθαύριο από την Τυνήσια. Αυτό, γιατί το αποψινό 2-0, σε συνδυασμό με το 2-0 επί της Πεγκούλα, της δίνει την πρόκριση ακόμη και σε αυτό το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας, από την στιγμή που σε δύο ματς δεν έχει χάσει σετ.

Βγάζοντας εξαιρετικές άμυνες, αναγκάζοντας σε συνεχόμενα λάθη την Σαμπαλένκα, αλλά και με το φόρχαντ της να είναι αποτελεσματικό, έφτασε εύκολα στην κατάκτηση του πρώτου σετ.

Στο δεύτερο είδαμε εξαιρετικό τένις και από τις δύο, με την Μαρία να έχει προβάδισμα 3-0, την Λευκορωσίδα να περνά μπροστά με 4-3 και τελικά την Σάκκαρη να παίρνει τρία συνεχόμενα και να φτάνει στη νίκη. Με την Ζαμπέρ θα παιχτεί ουσιαστικά η πρωτιά στον όμιλο, την οποία η Μαρία θα έχει με ένα νικηφόρο σετ. Για την Ζαμπέρ έχει σημασία το τι θα κάνει και η Σαμπαλένκα με την Πεγκούλα (η νίκη της Σάκκαρη δίνει λίγες ελπίδες στην Αμερικανίδα που προκρίνεται αν κερδίσει με 2-0 και κάνει το 3 στα 3 η Ελληνίδα), καθώς η Τυνήσια είχε χάσει στην πρεμιέρα από την Λευκορωσίδα.

Για δεύτερη σερί χρονιά πάντως η Σάκκαρη είναι στα ημιτελικά, επίτευγμα πολύ πιο σπουδαίο από το περσινό, αν αναλογιστεί κανείς πως της έχει πάει η φετινή σεζόν.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με ένα στοπ βολέ, πήραν αμφότερες το πρώτο τους service game. Στο τρίτο game ήρθε και το πρώτο break στο ματς και άνηκε στην Σάκκαρη! Αν και η Σαμπαλένκα είχε «χτίσει» ωραία το γκέιμ, έκανε ένα διπλό λάθος και στη συνέχεια ένα αβίαστο με το φόρχαντ, δίνοντας προβάδισμα στην Μαρία.

Το φόρχαντ της Μαρίας της έδωσε και προβάδισμα δύο games (3-1) καθώς η Σαμπαλένκα δυσκολευόταν να βγάλει άμυνες στις επιθέσεις της Ελληνίδας. Αντίθετα, η Σάκκαρη έβγαζε τρομερές άμυνες και έφτασε σε δύο ακόμη ευκαιρίες για break, όμως η Λευκορωσίδα σώθηκε από το δικό της σερβίς και το φόρχαντ, για να μειώσει σε 3-2.

Η Σαμπαλένκα για πρώτη φορά βρήκε break point στο ματς και μάλιστα δύο, όμως τα έχασε αμφότερα από δικά της λάθη με το φόρχαντ και η Σάκκαρη εν τέλει έφτασε στο 4-2. Με ανεβασμένη αυτοπεποίθηση και με τα λάθη της αντιπάλου της, έφτασε σε διπλό break point στη συνέχεια , το οποίο break ήρθε από μία εξαιρετική της επιστροφή στη διαγώνιο.
Πήγε να σερβίρει για το σετ στη συνέχεια η Σάκκαρη και έφτασε στην κατάκτησή του με ένα love service game.
Ανατροπή στην ανατροπή και το φιλέ που άλλαξε τη ροή του σετ υπέρ της Σάκκαρη

Ονειρικά άρχισε το δεύτερο σετ για την Σάκκαρη που έκανε break χωρίς να χάσει πόντο, από τα μαζεμένα λάθη της αντιπάλου της. Λάθη που προήλθαν από τα δικά της καλά χτυπήματα.

Μετά από ένα συναρπαστικό πόντο στο 30-15, η Σάκκαρη έφτασε στο 2-0 και έβαλε τις βάσεις για το 2 στα 2 στον όμιλο. Η Σαμπαλένκα ήταν φανερά εκνευρισμένη σε αυτό το σημείο του ματς και προσπάθησε να μείνει σε επαφή στο σκορ.

Ομως η Σάκκαρη είχε πάρει τρομερή αυτοπεποίθηση και όλα της έβγαιναν σωστά. Δύο μεγάλες επιστροφές της έδωσαν διπλό break point και δίχως να χάσει ευκαιρία, πήρε προβάδισμα με 3-0.

Από ατυχία στη συνέχεια δέχτηκε break η Ελληνίδα τενίστρια. Στο 30-30 γλίστρισε και η Σαμπαλένκα πήρε τον πόντο, για να ακολουθήσει λάθος της Μαρίας για το 3-1.

H Λευκορωσίδα κράτησε το σερβίς της στη συνέχεια με ένα drop shot και μείωσε σε 3-2, θέτοντας σε συναγερμό την Σάκκαρη για πρώτη φορά στο ματς. Η Σαμπαλένκα άρχισε να επιτίθεται και το 3-0 έγινε τελικά 3-3 με δεύτερο συνεχόμενο break από την Λευκορωσίδα που πέρασε και μπροστά με 4-3.

Με τα πράγματα να ζορίζουν, η Σάκκαρη κλήθηκε να διαχειριστεί ψύχραιμα άλλη μία δύσκολη κατάσταση. Και το έκανε αρχικά ισοφαρίζοντας σε 4-4 από έναν δικό της πόντο και μία χαμένη επιστροφή της αντιπάλου της.

Εκεί το φιλέ έκανε τα παιχνίδια του υπέρ της Σάκκαρη. Αρχικά στο 40-40 της έδωσε αβαντάζ αφού το χτύπημά της βρήκε στο δίχτυ και έσκασε στην πλευρά της Σαμπαλένκα και στον επόμενο πόντο έγινε το ίδιο, με την Λευκορωσίδα να προλαβαίνει και να συμβαίνει το ίδιο στο δικό της χτύπημα, αλλά το μπαλάκι να στρώμνεται στην Σάκκαρη για έναν winner.

Αυτή η δόση τύχης την έστειλε να σερβίρει για το ματς, με την Σαμπαλένκα όμως να φτάνει σε δύο break point, το δεύτερο από το πρώτο διπλό λάθος της Μαρίας στο ματς.Η Σάκκαρη αφού έσωσε και τρίτο break point, βρέθηκε σε match point το οποίο και πήρε από λάθος της Σαμπαλένκα.
Η βαθμολογία στον όμιλο (σε 2 ματς)

Σάκκαρη 2-0 (26-18)
Σαμπαλένκα 1-1 (23-29)
Ζαμπέρ 1-1 (30-29)
Πεγκούλα 0-2 (24-27)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.