ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Να μην επιτραπεί στους Παλαιστίνιους η γνωμοδότηση του ΔΠΔ για την ισραηλινή κατοχή

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ κάλεσε σήμερα παγκόσμιους ηγέτες να εμποδίσουν την προσπάθεια των Παλαιστινίων να προωθήσουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ απόφαση η οποία καλεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να γνωμοδοτήσει για την ισραηλινή κατοχή, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Με επιστολή του ο Λαπίντ καλεί περισσότερους από 50 ηγέτες κρατών, μεταξύ των οποίων της Βρετανίας και της Γαλλίας, να ασκήσουν πίεση στην Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία κυβερνά την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ώστε να μην προωθήσει απόφαση επιτροπής του ΟΗΕ στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού.

Η απόφαση, την οποία ενέκρινε επιτροπή του ΟΗΕ στις αρχές Νοεμβρίου, ζητεί «επειγόντως» από το ΔΠΔ να γνωμοδοτήσει για την «παρατεταμένη κατοχή, τους οικισμούς και την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών» από το Ισραήλ, οι οποίες παραβιάζουν το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην αυτοδιάθεση.

«Αυτή η απόφαση είναι αποτέλεσμα συντονισμένης ενέργειας να στοχοθετηθεί το Ισραήλ, να απαξιωθούν οι ανησυχίες του για την ασφάλεια και να απονομιμοποιηθεί η ύπαρξή μας», επεσήμανε ο Λαπίντ στην επιστολή.

Το καθεστώς των διαφιλονικούμενων περιοχών θα πρέπει να επιλυθεί μέσω άμεσων διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι αν το ζήτημα φτάσει ενώπιον του ΔΠΔ, το γεγονός θα εκμεταλλευθούν «εξτρεμιστές».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.