ΕΛΛΑΔΑ

«Κοριός» σε κορυφαίους υπουργούς και στο δεξί χέρι της Μαρέβα

Σκάνδαλο υποκλοπών: Πολιτικός σεισμός με τη 2η λίστα

Όπως προκύπτει από τη λίστα, μέσω του εν λόγω κέντρου συνακροάσεων, παρακολουθούνταν στενοί συνεργάτες και συγγενείς του πρωθυπουργούΜεγάλη αίσθηση προκαλεί η δεύτερη λίστα των παρακολουθήσεων, που φέρεται να πραγματοποιούσε η κυβέρνηση μέσω του λογισμικού Predator και η οποία δημοσιοποιείται την Κυριακή (13/11/2022).

Όπως προκύπτει από τη λίστα, μέσω του εν λόγω κέντρου, παρακολουθούνταν και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού.
Υπό παρακολούθηση βρίσκονταν κορυφαίοι υπουργοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και στενή συνεργάτιδα της συζύγου του πρωθυπουργού.
Επιπλέον, στη νέα λίστα παρακολουθήσεων καταγράφεται πρόσωπο που σχετίζεται άμεσα με τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Μεταξύ άλλων υπό παρακολούθηση βρισκόνταν οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, Άκης Σκέρτσος,ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και η Αρυγρώ Ξαγοράρη, στενή συνεργάτιδα της συζύγου του πρωθυπουργού.

«Δίκτυ προστασίας του καθεστώτος»

Η λίστα που δημοσιεύουμε σήμερα (έχοντας πολλά στοιχεία που την επιβεβαιώνουν στη διάθεσή μας), αποδεικνύει αυτό που υπήρχε ως υποψία.
Το δίχτυ των συνακροάσεων, ήταν ουσιαστικά το δίκτυ προστασίας του καθεστώτος.
Στη παρακολούθηση περιλαμβάνονται και πρόσωπα του Μαξίμου ενώ ο κοριός άκουγε έμμεσα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η διαστροφική πολιτικά και επικίνδυνη θεσμικά πρακτική με τον αδιαμφισβήτητο πλέον εντολέα, δεν άφηνε έξω από το πεδίο ενδιαφέροντος τα προσωπικά θέματα, τα οποία απ ό,τι φαίνεται- έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται τα βαθιά λαρύγγια του Mitsotakis_gate-, χρησιμοποιούνταν για προσωπικούς εκβιασμούς και χειραγώγηση των άτακτων υπουργών, δηλώνει ο εκδότης της εφημερίδας Κώστας Βαξεβάνης.

Tο ταξίδι στο εξωτερικό

Στοιχεία για τις σχέσεις του επιχειρηματία της Krikel κ. Λαβράνου με την κυβέρνηση αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών».
Ειδικότερα «αναφέρεται κοινό ταξίδι στο εξωτερικό, το Νοέμβριο του 2019, μεταξύ του κ. Λαβράνου με τον πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, τον κ. Δημητριάδη, για ζητήματα κυβερνοασφάλειας». Επίσης, «αναφέρονται συναντήσεις του κ. Πιερρακάκη με τον κ. Λαβράνο στο γραφείο του τελευταίου, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να μην το αρνείται, ενώ ο κ. Λαβράνος φέρεται να είχε και προστασία από την ελληνική αστυνομία».

ΣΥΡΙΖΑ: Κοινό παρακρατικό κέντρο

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, υποστήριξε ότι «αυτός που βουλιάζει τη χώρα στο βούρκο είναι αυτός που έχει βάλει την ΕΥΠ να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους, επιχειρηματίες, ακόμα και δικούς του υπουργούς, είναι αυτός που κρύβεται και δεν δίνει απαντήσεις ούτε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ούτε στην εξεταστική, ούτε στην PEGA, την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
«Αυτός που κρύβεται είναι ο κ. Μητσοτάκης. Κι εγώ δεν γνωρίζω κανέναν αθώο να κρύβεται», τόνισε.
Σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης πρέπει άμεσα να απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα, αν έστω και ένα πρόσωπο από την τελευταία λίστα που δημοσιεύτηκε στο Documento, όσων παρακολουθούνταν από το Predator, έχει τεθεί υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ».

Ελληνική Λύση: Σε πλήρη σύγχυση ο πρωθυπουργός

Ένας πρωθυπουργός που δεν εμπιστεύεται ούτε τους στενούς του συνεργάτες και φέρεται ότι τους παρακολουθούσε, είναι το λιγότερο ανασφαλής και σε πλήρη σύγχυση, αναφέρει η Ελληνική Λύση σχολιάζοντας τη νέα λίστα παρακολουθήσεων.
«Με τέτοιες συμπεριφορές συμπαρασύρει την Πατρίδα και το Έθνος στην καταστροφή.
Με τι θράσος αλήθεια η ΝΔ θα ζητήσει πάλι από τους Έλληνες πολίτες να την εμπιστευτούν;», διερωτάται το κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Έντονη δυσαρέσκεια Καραμανλή

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου για την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση των υποκλοπών.
Είχε δείξει την αντίδρασή του στην ομιλία του στα Ανώγεια επισημαίνοντας ότι πρέπει να αρθεί το απόρρητο γιατί όσο παραμένει αυτή η υπόθεση υπό καθεστώς σκοταδιού, πληγώνεται η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.
Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι αντιδράσεις αρκετών στελεχών του καραμανλικού περιβάλλοντος, όπως π.χ η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος και άλλοι.

Όλο το πολιτικό σύστημα υπό παρακολούθηση

Ωστόσο, οι νέες εξελίξεις δείχνουν ότι το πρόβλημα των υποκλοπών δεν αφορά μόνο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά μέσω του λογισμικού predator έχει παρακολουθηθεί το μισό πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες.
Και όταν υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι το κέντρο αυτών των παρακολουθήσεων είχε σχέσεις με το πρωθυπουργικό μέγαρο, είναι μοιραίο να στιγματίζεται όλη η γαλάζια παράταξη.
Ίσως, βέβαια, όπως τονίζουν πολιτικοί φίλοι του Κώστα Καραμανλή, μία παρέμβασή του επιταχυνθεί μιας και είναι πολύ πιθανό στις επόμενες αποκαλύψεις που έρχονται αυτό το Σαββατοκύριακο υπάρξει και το όνομά του σε αυτά που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση μέσω του λογισμικού predator.
«Τότε, μιλάμε για μία διαφορετική κατάσταση» τονίζουν κάποιοι.
Αυτό που έχει ενοχλήσει, επίσης, είναι ότι διεθνή ΜΜΕ εγνωσμένης εγκυρότητας όπως οι FT μιλάνε για σκάνδαλο και φέρνουν ξανά στο αρνητικό επίκεντρο την Ελλάδα.

Παρέμβαση για όλα ετοιμάζει ο Σαμαράς στις 7/12

Πάντως σε μεγάλο προβληματισμό για την τροπή που παίρνουν οι υποκλοπές βρίσκεται και ο Αντώνης Σαμαράς γι’ αυτό και έγινε η επίσπευση των εγκαινίων του Ινστιτούτου Σαμαρά, προκειμένου ο πρώην πρωθυπουργός να κάνει την πρώτη ομιλία-παρέμβαση στις 7 Δεκεμβρίου.
Μία ομιλία που θα έχει γωνίες όπως ήταν και η ομιλία Σαμαρά στο συνέδριο του κόμματος μιας και στην επικαιρότητα συμβαίνουν ζητήματα που έχουν ερεθίσει τον πρώην πρωθυπουργό, όπως τα εθνικά ζητήματα, η ακρίβεια αλλά και οι υποκλοπές.
Μην ξεχνάμε άλλωστε, στην λίστα που βγήκε πριν μία εβδομάδα το όνομά του φιγούραρε πρώτο πρώτο.
Είτε έχει σχέση η λίστα με το Μαξίμου είτε όχι, το ότι παρακολουθείται είναι ένα θέμα που θα το αναζητήσει.

www.bankingnews.gr

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Τα στοιχεία των δήθεν υποκλοπών που τα βρήκε αυτό το άθλιο υποκείμενο, ο ρουφιάνος Κώστας Βαξεβάνης; Να σας πω εγώ που τα βρήκε. Πληρώθηκε από την Κουμουνδούρου και τα έφτιαξε ο ίδιος. Και όσον αφορά την Ελληνική Δικαιοσύνη που θα τον καλέσει να δώσει αποδείξεις για όλα όσα λέει και γράφει, εκεί έχει το λαμόγιο δικηγόρο Μαντζουράνη του κλεφτοπασόκ και του ΣΥΡΙΖΑ για να τον ξελασπώσει όπως έκανε παλιότερα στο σκάνδαλο Κοσκωτά.

  2. Χαλκευμένα στοιχεία από τον αλήτη και ρουφιάνο του ΣΥΡΙΖΑ, τον βλάχο Κώστα Βαβεβάνη. Η πληρωμένη πόρνη της Κουμουνδούρου που μόλις πληρωθεί από το αφεντικό της τον Αλέξη Τσίπρα, μπορεί να κάνει τα πάντα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.