ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ
Γιουβαρλάκια σούπα

Εάν υπάρχει μια σούπα που μπορεί να σε κάνει να χαμογελάς σε κάθε κουταλιά αυτή είναι σίγουρα τα γιουβαρλάκια. Μπορείτε να τα κάνετε ντοματένια, αλλά με αβγολέμονο είναι πραγματικά η καλύτερη εκδοχή τους.
Υλικά
600γρ. κιμά μοσχαρίσιο
¾ φλιτζανιού ρύζι καρολίνα ή γλασέ
1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 αυγό
λίγο αλεύρι
1½ λίτρο νερό
1-2 καρότα σε φέτες ή κυβάκια
1 κλωνάρι σέλερι σε φέτες (προαιρετικά)
1 πατάτα σε κυβάκια (προαιρετικά)
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
2 λεμόνια
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με το ρύζι, το τριμμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αυγό, την πάπρικα, ανάλογο αλατοπίπερο και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.
Βήμα 2
Βάζετε στη φωτιά μια ευρύχωρη κατσαρόλα με το νερό, τα καρότα, το σέλερι, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού να πάρουν βράση.
Βήμα 3
Στο μεταξύ πλάθετε το μίγμα του κιμά σε μπαλίτσες μεγέθους καρυδιού. Τα τοποθετείτε σε δίσκο το ένα δίπλα στο άλλο και τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι.
Βήμα 4
Όταν πάρει βράση το νερό στην κατσαρόλα αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τις μπαλίτσες του κιμά μία μία. Το ζητούμενο είναι να σκεπαστούν όλες, οπότε συμπληρώνετε με καυτό νερό αν χρειαστεί. Βράζετε το φαγητό για τουλάχιστον 30 λεπτά, φροντίζοντας να συμπληρώσετε νερό στην κατσαρόλα, ανάλογα πόσο σουπώδες το θέλετε. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν βράσουν τα λαχανικά και τα γιουβαρλάκια.
Βήμα 5
Για να ετοιμάσετε το αβγολέμονο χτυπάτε καλά τα αβγά στο μπλέντερ. Προσθέτετε το χυμό των δύο λεμονιών και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πάρετε ένα πηχτό ομοιογενές μίγμα. Με μια κουτάλα σούπας παίρνετε ζωμό από την κατσαρόλα και το ανακατεύετε στο αυγολέμονο. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το αβγολέμονο και ανακατεύετε κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, προσθέτοντας επιπλέον μαϊντανό ψιλοκομμένο και πιπέρι φρεσκοτριμμένο για όποιον το επιθυμεί.
Tips
Εάν θέλετε μπορείτε να μην αυγοκόψετε τη σούπα και να την κάνετε ντοματένια προσθέτοντας 1-2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας.
Μπορείτε να κάνετε τη σούπας και με ροζ αβγολέμονο προσθέτοντας 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας στη σούπα.
Αντί για μοσχαρίσιο κιμά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοιρινό κιμά ή ανάμικτο.
Πηγή: olivemagazine.gr

e-πιλογές

Παρουσίασε μέσω του TikTok τις προτεραιότητες της κυβέρνησης
Χατζηδάκης: Το 2025 κάνουμε πράξη 5 βασικές δεσμεύσεις μας
Τον βασικό προγραμματισμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το ...
Χτίστηκαν με ελαφρά τούβλα
Με υλικά από τη Ρόδο είναι κατασκευασμένοι οι τρούλοι της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη
Με υλικά από τη Ρόδο έχουν κατασκευαστεί οι τρούλοι του ναού της Αγίας Σοφίας στην ...
Στεγαστικό, αγορά εργασίας και ενέργεια
Έτος σταθμός για το Ταμείο Ανάκαμψης το 2025 - Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις
Σε δύο μεγάλα μέτωπα θα κριθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2025. Το πρώτο ...
Νέος ακαδημαϊκός χάρτης
Τρίμηνο εξελίξεων για την Παιδεία
Περίοδος σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι το πρώτο τρίμηνο του 2025 για τον ...
Πόσο έχουν μεταβληθεί από το 2008 έως σήμερα
Εξοχικά δυο ταχυτήτων - Προκλήσεις, προοπτικές και στρατηγικές ανάπτυξης στις χειμερινές κατοικίες
Η ελληνική αγορά χειμερινών εξοχικών κατοικιών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ...