ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜεΡΑ25

Μ. Κριθαρίδης: Κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας αδιαφορούν παντελώς για τις ελλείψεις στα φάρμακα

«Οι συνεχώς επιδεινούμενες ελλείψεις φαρμάκων έχουν διάφορα αίτια, αλλά στην Ελλάδα αφορούν την ολιγωρία και τη σκοπιμότητα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης. «Πολλά φάρμακα είναι σε έλλειψη, φάρμακα αναντικατάστατα που αντιμετωπίζουν θανατηφόρες νόσους σε ενήλικες και σε παιδιά, πχ αντιφυματικά, αντιβιοτικά, νευρολογικά, ογκολογικά, που δεν αντιπροσωπεύονται από εταιρεία στην Ελλάδα και ως εκ τούτου το κράτος που τα προμηθεύεται, οφείλει να διαθέτει στοκ», επισημαίνει, προσθέτοντας ότι «οι αρμόδιοι φορείς, ο ΕΟΦ, το ΙΦΕΤ και έμμεσα και ο ΕΟΔΥ, παραπέμπουν ο ένας στον άλλο αναφορικά με τα αίτια των ελλείψεων, ενώ το υπουργείο Υγείας αρνείται ακόμα κι ότι υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων».

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους οργανισμούς ΕΟΦ και ΙΦΕΤ των οποίων προΐσταται, για την εγκληματική αμέλειά τους ως προς την διασφάλιση της διαθεσιμότητας των απαραίτητων και αναντικατάστατων φαρμάκων για τους ασθενείς», δηλώνει ο Μ. Κριθαρίδης και καταλήγει:

«Να δημιουργηθεί άμεσα, μια λίστα φαρμάκων άμεσης πρόσβασης και ζωτικής σημασίας, των οποίων η εξαγωγή να απαγορευτεί τώρα, όπως προβλέπει η νομοθεσία, μέχρι τη δημιουργία αποθεμάτων τριών μηνών και να δημιουργηθεί ένας σταθερός μηχανισμός επανάληψης αυτής της έκτακτης λύσης όποτε απαιτείται. Είναι τρομερό, αυτοί/ες που κινδυνολογούσαν το 2015 για τον δήθεν κίνδυνο ελλείψεων φαρμάκων, οδήγησαν τελικά και σε κουπόνια σίτισης και σε ελλείψεις!».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.