ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει ο δρόμος για αυτόματες επιστροφές φόρων

MyData: Αυτόματα από σήμερα οι δηλώσεις ΦΠΑ για επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Πρεμιέρα για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις ΦΠΑ - Ανοίγει ο δρόμος για αυτόματες επιστροφές φόρων.

Προσυμπληρωμένες είναι από σήμερα οι δηλώσεις ΦΠΑ για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που διαβιβάζουν τα στοιχεία για τα έσοδα και τα έξοδα τους στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA. Οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες στη συμπλήρωση των δηλώσεων ΦΠΑ διευκολύνει τους φορολογούμενους και τους λογιστές ενώ οδηγεί σε γρήγορες επιστροφές ΦΠΑ.

Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, για τις δηλώσεις ΦΠΑ που υποβάλλονται από σήμερα 5 Δεκεμβρίου και αφορούν στις φορολογικές περιόδους από 1η Ιανουαρίου 2022 και έπειτα, η ΑΑΔΕ θα προσυμπληρώνει τις εκροές και εισροές και τους αντίστοιχους φόρους στους σχετικούς κωδικούς των πινάκων της δήλωσης ΦΠΑ.

Επισημαίνεται ότι η προσυμπλήρωση των στοιχείων αφορά τόσο τις αρχικές εμπρόθεσμες δηλώσεις περιόδου Νοεμβρίου 2022 κι εφεξής, όσο και τις αρχικές εκπρόθεσμες και τροποποιητικές δηλώσεις προηγούμενων μηνών έτους 2022.

Όσοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες περιλαμβάνονται στη λίστα θα μπορούν να υποβάλλουν το αίτημά τους ηλεκτρονικά και το ποσό της επιστροφής ΦΠΑ που δικαιούνται θα πιστώνεται άμεσα στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα ακολουθείται για την πλειονότητα των αιτήσεων επιστροφής χρημάτων και συγκεκριμένα για το 97% των αιτημάτων επιστροφής φόρων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.