MEDIA

Με τίτλο «Yellow Door: Looking for Director Bong’s Unreleased Short Film»

Ντοκιμαντέρ για τον οσκαρικό σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν Χο

Ντοκιμαντέρ για τον βραβευμένο με Όσκαρ Κορεάτη σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν Xo, θα κυκλοφορήσει στο Netflix τον επόμενο χρόνο.

Με τίτλο «Yellow Door: Looking for Director Bong’s Unreleased Short Film» το ντοκιμαντέρ σκηνοθετείται από τον Λι Χιοκ Ρε με παραγωγό τη Broccoli Pictures.

Η ταινία θα κάνει μία αναδρομή στην πρώτη μικρού μήκους ταινία του Μπονγκ «Looking for Paradise», που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια των χρόνων που σπούδαζε στο πανεπιστήμιο. Θα ρίχνει φως στη δημιουργική πορεία ενός μεγάλου καλλιτέχνη και θα προβάλει επίσης μια εποχή που εμφανίστηκαν νέοι σινεφίλ στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το Variety.

Τα μέσα της δεκαετίας του 1990 ήταν μια εποχή σημαντικών αλλαγών στις τέχνες στη Νότια Κορέα. Υπήρξε ένα κύμα δημιουργικότητας, το οποίο ακολούθησε τις δεκαετίες κατασταλτικής στρατιωτικής διακυβέρνησης.

Στους παραβάτες των κανόνων και τους καινοτόμους εκείνη την εποχή συμπεριλαμβάνονταν το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μπουσάν, το οποίο άρχισε προκλητικά να προβάλλει απαγορευμένες ιαπωνικές ταινίες, η CJ Entertainment, η οποία ξεκίνησε την εκβιομηχάνιση της κορεατικής κινηματογραφικής βιομηχανίας μέσω επενδύσεων στη Dreamworks και κινηματογράφους multiplex και νέα μουσικά συγκροτήματα και πρακτορεία ταλέντων που εισήγαγαν ήχους από το εξωτερικό και έθεσαν τα θεμέλια του σημερινού φαινομένου της K-Pop.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.