ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Υγείας

Θ. Πλεύρης: Εντός του έτους η υπουργική απόφαση για την ανανέωση παραμονής των απασχολούμενων του ΟΑΕΔ στον τομέα της Υγείας

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η έκδοση της υπουργικής απόφασης για την ανανέωση του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων στον τομέα της Υγείας. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε από το βήμα της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «όπως έχει ανανεωθεί, και για το σύνολο του επικουρικού προσωπικού, και τα "τρίμηνα" και οι ΣΟΧ, αντίστοιχα, είναι στο τελικό στάδιο η έκδοση της υπουργικής απόφασης και για τους περίπου 4.000 του ΟΑΕΔ».

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και «η ενημέρωση που πήρα από το αρμόδιο υπουργείο είναι ότι μέσα στο έτος θα έχουμε και την έκδοση της υπουργικής απόφασης, ώστε παραμένουν και αυτοί όπως γινόταν κάθε χρόνο».

Η παρέμβαση του κ. Πλεύρη έγινε στο πλαίσιο επεξεργασίας του νομοσχεδίου με τίτλο «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας - Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις». Το νομοσχέδιο, το οποίο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπή, («ναι» από ΝΔ, «επιφύλαξη» από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση, «όχι» από ΚΚΕ και ΜέΡΑ25), εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.