ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε την δήλωση

Την κατάργηση των "στρατιωτικοποιημένων ομάδων της ΕΛΑΣ" ζήτησε ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μ. Κριθαρίδης

Κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 με επικεφαλής τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Μιχάλη Κριθαρίδη, βρέθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος Τύπου συνομίλησε με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» για το περιστατικό της «ρατσιστικής δολοφονικής επίθεσης της ΕΛ.ΑΣ.» κατά του νεαρού που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

«Είμαστε εδώ, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικούς στα Εξάρχεια το 2008, για να συμπαρασταθούμε σε ένα νέο παιδί Ρομά που χαροπαλεύει, αφού δέχτηκε μια ρατσιστική, δολοφονική επίθεση από την ΕΛ.ΑΣ. του κ. Μητσοτάκη. Καταδικάζουμε απερίφραστα όλες αυτές τις πρακτικές και ζητάμε εδώ και τώρα να αποστρατικοποιηθεί η ΕΛ.ΑΣ., να αφοπλιστούν και να καταργηθούν αυτές οι στρατιωτικοποιημένες ομάδες που δρουν με αυτόν τον τρόπο, να υπάρξει δημοκρατικός έλεγχος στην λειτουργία των υπολοίπων ομάδων της, κοινωνικός έλεγχος πάνω στην εκπαίδευσή της και στις ΕΔΕ, που διαρκώς μπαίνουν στα συρτάρια της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και χρονίζουν, και να υπάρξει ακόμα και αποχρηματοδότηση της, με μια σειρά από αρμοδιότητες να οδηγηθούν σε άλλες υπηρεσίες» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο και με αυτούς τους όρους το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος, χθες μάλιστα, είχε τη φαεινή ιδέα να επιβραβεύσει κιόλας αυτά τα περιστατικά, με ένα μπόνους 600 ευρώ. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτές τις πολιτικές που φτωχοποιούν και στοχοποιούν την νεολαία, τους Ρομά, την κοινωνία, όλους", υπογράμμισε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.