Neo
Ζητούν πίσω την έδρα…

Την έδρα της Εύας Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο ζητά τώρα πίσω το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, στον απόηχο του Qatargate, που έχει υπερισχύσει όλων των ειδήσεων, ενώ απασχολεί τα διεθνή μίντια.
Θυμίζοντας ότι «από το πρώτο δευτερόλεπτο ανακοίνωσης διεξαγωγής της έρευνας, το ΠΑΣΟΚ τη διέγραψε και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ανέστειλε την ιδιότητά της, ενώ τη Δευτέρα τη διέγραψε κιόλας, ο Γραμματέας του Τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος Παναγιώτης Δουδωνής, υποστήριξε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «η κυρία Καϊλή πρέπει να παραδώσει την έδρα».
Θεωρητικά, αυτό είναι κάτι απίθανο να συμβεί, ειδικά τώρα που η κ.Καϊλή θα χρειαστεί όσο ποτέ την ασυλία που της παρέχει η ιδιότητα της ευρωβουλευτού, ωστόσο, αν αποφάσιζε για οποιονδήποτε λόγο να παραδώσει την έδρα της, αυτόματα θα ορκιζόταν ευρωβουλευτής ο τρίτος στη σειρά των εκλογών του 2019 Νίκος Παπανδρέου. Διαφορετικά, ο τελευταίος θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμα, για να περάσει την πόρτα του Ευρωκοινοβουλίου. Τουλάχιστον ως την προκήρυξη των εθνικών εκλογών, ίσως και λίγο ακόμα, μέχρι να παραιτηθεί από το αντίστοιχο δικό του αξίωμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης για να κατέβει υποψήφιος βουλευτής.

e-πιλογές

Παρουσίασε μέσω του TikTok τις προτεραιότητες της κυβέρνησης
Χατζηδάκης: Το 2025 κάνουμε πράξη 5 βασικές δεσμεύσεις μας
Τον βασικό προγραμματισμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το ...
Χτίστηκαν με ελαφρά τούβλα
Με υλικά από τη Ρόδο είναι κατασκευασμένοι οι τρούλοι της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη
Με υλικά από τη Ρόδο έχουν κατασκευαστεί οι τρούλοι του ναού της Αγίας Σοφίας στην ...
Στεγαστικό, αγορά εργασίας και ενέργεια
Έτος σταθμός για το Ταμείο Ανάκαμψης το 2025 - Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις
Σε δύο μεγάλα μέτωπα θα κριθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2025. Το πρώτο ...
Νέος ακαδημαϊκός χάρτης
Τρίμηνο εξελίξεων για την Παιδεία
Περίοδος σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι το πρώτο τρίμηνο του 2025 για τον ...
Πόσο έχουν μεταβληθεί από το 2008 έως σήμερα
Εξοχικά δυο ταχυτήτων - Προκλήσεις, προοπτικές και στρατηγικές ανάπτυξης στις χειμερινές κατοικίες
Η ελληνική αγορά χειμερινών εξοχικών κατοικιών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ...