ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΕΚ

Αλμέιδα: «Να συνεχίσουμε ενωμένοι με τον κόσμο»

Στην καθοριστική παρουσία του κόσμου στους εντός έδρας αγώνες της ΑΕΚ στάθηκε ο Ματίας Αλμέιδα. Παράλληλα, ο Αργεντινός προπονητής της Ένωσης απεύθυνε έκκληση να σταματήσει η παρατεταμένη χρήση καπνογόνων, χαρακτηρίζοντας «λυπηρό» το φαινόμενο.

Στις καθιερωμένες δηλώσεις του πριν από τον αγώνα με τον Άρη (29/1, 19:30) στην κάμερα της Cosmote TV, ο Αλμέιδα μίλησε:

- Για τις δέκα συνεχόμενες νίκες στην ΟΠΑΠ Αρένα και την παρουσία του κόσμου:

Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος της ερώτησης, προσωπικά δεν βλέπω πόσα παιχνίδια έχουμε παίξει. Βλέπω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν μπορούμε να μείνουμε σε αυτό. Θα πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο που ήδη γνωρίζουμε. Σε ό,τι αφορά τον κόσμο μας είναι ένας ακόμη «ποδοσφαιριστής» μας. Τους αισθανόμαστε κοντά μας, αισθανόμαστε την ενέργεια που μας δίνουν. Και πάντα είναι σημαντικό να είμαστε ενωμένοι, να είμαστε κοντά ο ένας στον άλλον. Γιατί πραγματικά παίζουν σημαντικό ρόλο στο δικό μας σύστημα παιχνιδιού, συμμετέχοντας από την εξέδρα. Πιστεύω ότι το μόνο λυπηρό σε όλο αυτό είναι ότι υπάρχει κόσμος που υποφέρει από τα καπνογόνα, είναι κυρίως θέμα υγείας. Αλλά θεωρώ ότι ο κόσμος μας είναι πολύ έξυπνος και είμαι σίγουρος ότι στα επόμενα παιχνίδια, τα καπνογόνα θα είναι ελάχιστα ή και καθόλου. Σίγουρα, ο κόσμος μας θα είναι εκεί, θα τραγουδά ακόμη περισσότερο, θα χειροκροτεί ακόμη περισσότερο και τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα.

- Για το αν επηρεάζεται ο ρυθμός της ΑΕΚ από τις διακοπές των αγώνων, λόγω των καπνογόνων.

Πιστεύω ότι κυρίως επηρεάζει την υγεία όλων. Κι επίσης, δεν είναι ότι συμβαίνει μόνο στην ΑΕΚ το φαινόμενο με τα καπνογόνα. Έχω δει καπνογόνα σε πολλά παιχνίδια.

- Για το αν θα ήθελε να στείλει κάποιο μήνυμά προς τον κόσμο.

Το μήνυμα είναι να συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι, να συνεχίσουμε σε έναν κοινό δρόμο. Εμείς χαρούμενοι από την ενέργεια που μας δίνει ο κόσμος. Και όσο περνούν τα παιχνίδια, είναι σίγουρο ότι θα χρειαζόμαστε τον κόσμο στο πλευρό μας όλο και περισσότερο.

- Για τα θετικά και αρνητικά στοιχεία που προέκυψαν από την εικόνα της ΑΕΚ απέναντι στον Ιωνικό.

Στα περισσότερα παιχνίδια, υπάρχουν και θετικά και αρνητικά στοιχεία. Προσπαθούμε πάντα να διορθώσουμε τα αρνητικά και να βελτιώσουμε τα θετικά. Όλοι οι αντίπαλοι είναι διαφορετικοί, παίζουν με διαφορετικό τρόπο και ξέρουμε, ότι ο επόμενος αντίπαλος είναι δύσκολος. Θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε το δικό μας παιχνίδι, να πάρουμε κάποιες αποφάσεις στον αγωνιστικό χώρο, που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον στόχο μας.

- Για το αν ο Άρης είναι πιο επικίνδυνος τώρα, μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο

Αυτό είναι καθαρά θέμα της αντίπαλης ομάδας. Εγώ θα επαναλάβω ότι σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους. Δεν μπορούμε, όμως, να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να καταναλώσει ενέργεια για να σκεφτούμε πως μπορεί να σκέφτεται ο αντίπαλος.

Δηλώσεις έκανε επίσης και ο Γενς Γιόνσον, ο οποίος αναφερόμενος στη νίκη επί του Ιωνικού με ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο, τόνισε: «Νομίζω ότι αυτό δείχνει μια μεγάλη ομάδα κι έναν μεγάλο σύλλογο. Ακόμη και στις κακές τους μέρες, καταφέρνουν να κερδίζουν. Κι εμείς είχαμε μια κακή μέρα, αλλά καταφέραμε να νικήσουμε. Όπως είπα, αξίζαμε να νικήσουμε, λόγω της απόδοσής μας στο δεύτερο ημίχρονο. Οπότε, νομίζω ότι αυτό δείχνει τον χαρακτήρα μας και πρέπει να συνεχίσουμε. Να σιγουρέψουμε, ότι ακόμη και στις κακές μας μέρες, θα κάνουμε το κοινά αποδεκτό».
Για την γενικότερη παρουσία της ΑΕΚ και το αν έχει ωριμάσει, ο Δανός μέσος είπε: «Γενικά, ναι το πιστεύω. Θα πρέπει, βέβαια, να έχουμε στο μυαλό μας ότι χάσαμε στα Γιάννινα. Έχουμε πολλά να βελτιώσουμε. Είμαστε ένα νέο γκρουπ, που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι, με νέους παίκτες και τεχνικό τιμ. Οπότε, θεωρώ ότι τα πηγαίνουμε καλά, ότι βελτιωνόμαστε, ότι είμαστε στον σωστό δρόμο». Τέλος, για το ματς της Κυριακής επισήμανε: «Ο Άρης είναι μια καλή ομάδα, είναι στις πρώτες πέντε - έξι θέσεις της βαθμολογίας. Έχουν καλή ομάδα, με κάποιους μεγάλους παίκτες και με μεγάλο προπονητή. Όμως, για εμάς δεν αλλάζει τίποτα, πρέπει να του συμπεριφερθούμε με τον ίδιο σεβασμό, που δείξαμε στον Ιωνικό ή και στις άλλες ομάδες. Δεν υπάρχει διαφορά για εμάς».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.