ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Απόφαση υπέρ της ESL : «Η UEFA δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις αξίες της με μονοπώλιο»

Εν αναμονή της τελικής απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ύπαρξη ή όχι μονοπωλίου της UEFA στη διοργάνωση ποδοσφαιρικών διοργανώσεων στην Ευρώπη, Δικαστήριο της Μαδρίτης εξέδωσε απόφαση υπέρ της ευρωπαϊκής Super League (ESL).
Οι τρεις δικαστές, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «As», ανέφεραν ότι «η FIFA και η UEFA δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την αντιανταγωνιστική συμπεριφορά τους σαν να ήταν οι μόνοι θεματοφύλακες ορισμένων ευρωπαϊκών αξιών, ειδικά αν αυτό είναι μια δικαιολογία για να στηρίξει ένα μονοπώλιο από το οποίο θα μπορέσει να αποκλείσει ή να εμποδίσει την πρωτοβουλία αυτού που φιλοδοξεί να είναι ανταγωνιστής του, της ευρωπαϊκής Super League».

Οι δικαστές σημειώνουν ότι «υπό το φως των πληροφοριών που μας έχουν τεθεί στη διάθεσή μας, η συμπεριφορά των κατηγορουμένων για προστασία των γενικών συμφερόντων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν φαίνεται δικαιολογημένη. Αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι μια ενέργεια που έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας αδικαιολόγητης κατάχρησης από όσους κατέχουν κυρίαρχη θέση.
Επιπλέον, δεν μπορούμε να υποθέσουμε σε αυτήν την ενδιάμεση διαδικασία ότι ο μηχανισμός διανομής κερδών που χρησιμοποιείται από τη FIFA και την UEFA, ο οποίος δεν ελέγχεται από ανεξάρτητη δημόσια ρυθμιστική αρχή, συνιστά αναγκαστικά το καλύτερο δυνατό για τα γενικά συμφέροντα του αθλητισμού.»

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Μαδρίτης διατάσσει τη FIFA και την UEFA να «απέχουν από την υιοθέτηση οποιασδήποτε διάταξης ή δράσης κατά της ευρωπαϊκής Super League και ακόμη και από οποιασδήποτε αντίθετης ενέργειας ή δήλωσης, η οποία εμποδίζει άμεσα ή έμμεσα, την προετοιμασία ή την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής Super League».

Επίσης η απόφαση απαγορεύει «την ανακοίνωση ή την απειλή οποιωνδήποτε πειθαρχικών μέτρων ή κυρώσεων κατά των συλλόγων, διευθυντών και παικτών των ομάδων που συμμετέχουν στην προετοιμασία της ευρωπαϊκής Super League».

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.