Cocktail Mimosa με χυμό κράνμπερι: Ένα κοκτέιλ για brunch
Πρόκειται για ένα κοκτέιλ που μπορούμε να το πιούμε νωρίς το απόγευμα. Μάλιστα, μπορεί να συνδυαστεί ακόμα και με brunch. Η κλασική αναλογία του mimosa αποτελείται από 4 μέρη σαμπάνιας και 1 μέρος φρέσκου χυμού πορτοκαλιού. Ωστόσο, καθώς οι γιορτές πλησιάζουν και μπαίνουμε σε εορταστικό κλίμα, ας γίνουμε ακόμα πιο δημιουργικοί, προσθέτοντας χυμό κράνμπερι αντί για χυμό πορτοκάλι! Η συνταγή δένει τέλεια με το δεντρολίβανο και το λάιμ.
Υλικά για 4 ποτήρια
1 μπουκάλι σαμπάνια
1 λάιμ κομμένο στη μέση
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό κράνμπερι
12 κράνμπερι
4 μικρά κλωναράκια φρέσκου δεντρολίβανου
Εκτέλεση
Περνάμε με το λάιμ το χείλος του ποτηριού και το βουτάμε στη ζάχαρη. Ρίχνουμε το 1 /4 από το φλιτζάνι χυμό του κράνμπερι σε κάθε ποτήρι και στη συνέχεια προσθέτουμε σαμπάνια.
Με μια οδοντογλυφίδα τρυπάμε 3 κράνμπερι και περνάμε το δεντρολίβανο μέσα από τα κράνμπερι. Γαρνίρουμε τα ποτά μας και είμαστε έτοιμοι για απόλαυση.
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα