ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών…

Δικαιωμένοι στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Για «δικαίωση» κάνουν λόγο στην Χαριλάου Τρικούπη μετά τις εξελίξεις χθες στο θέμα των υποκλοπών, με τον Χρήστο Ράμμο να στέλνει τρίτη επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής και τα πολιτικά κόμματα, ενημερώνοντάς τους για τις εξελίξεις και τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την μέχρι τώρα έρευνα της ΑΔΑΕ. Και αυτό διότι θεωρούν ότι η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη να κινηθεί θεσμικά στην υπόθεση από την αρχή, απέδωσε καρπούς.

Ειδικότερα, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, θυμίζουν την προσήλωση με τη οποία ο πρόεδρος του κόμματος επέμεινε στην απόφασή του να αντιμετωπίσει το θέμα ως ζήτημα Δημοκρατίας και να κινηθεί θεσμικά, ακόμα και όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τα τρολ του διαδικτύου που τον κατηγορούσαν ότι κάτι έχει να κρύψει, τον ρωτούσαν επίμονα γιατί δεν πάει να ενημερωθεί στο …αυτί, όπως συνηθίζουν να λένε, ή ακόμα και αν είναι πράκτορας και κινείται εις βάρος των συμφερόντων της χώρας. Τώρα, λοιπόν, θεωρούν ότι η προσήλωσή του αυτή έχει αποδώσει καρπούς και σημειώνουν πως είναι μείζονος σημασίας να αποκατασταθεί η ορθή λειτουργία των θεσμών στην χώρα. Για αυτό και θα συνεχίσουν ακριβώς έτσι, απολύτως θεσμικά και στο εξής, άσχετα αν άπαντες επιμένουν ότι ακόμα ξέρουμε μόνο την επιφάνεια και πως υπάρχει μεγάλο μέλλον στη διαλεύκανση του σκανδάλου που επιμένουν ότι πρέπει να γίνει προεκλογικά. Η πρωτοβουλία, λένε, ανήκει στην ΑΔΑΕ και εκείνοι θα την στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις.

Στη δήλωσή του, ο Νίκος Ανδρουλάκης θέτει τις δύο κινήσεις που πρέπει να γίνουν από τον πρωθυπουργό. Να απαντήσει στα ‘αμείλικτα ερωτήματα’ που ανακύπτουν για το κράτος Δικαίου στην χώρα και την εθνική μας ασφάλεια, καθώς και να προκαλέσει, σήμερα κιόλας την ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τα ευρήματα της έρευνας της ΑΔΑΕ. Κλιμακώνοντας εξάλλου, την κριτική τους στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα, στην Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για ολοκλήρωση της εικόνας θεσμικής διολίσθησης στον αυταρχισμό. Κορυφαία στελέχη του κόμματος μιλούν ακόμα και για νοοτροπία που παραπέμπει πλέον σε ανελεύθερες δημοκρατίες και πάντως όχι σε δημοκρατίες, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό που γινόταν ως τώρα, έχοντας ‘επιβεβαιωμένους ψιθύρους’ πλέον στα χέρια μας. «Θα πρέπει να αποφασίσουμε αν είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα ή όχι», λένε, μιλώντας για την εικόνα που δίνει η κυβέρνηση στην Ευρώπη και επιμένουν στην ανάγκη ενημέρωσης της Βουλής.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Λίλιθ 18:25 25/01/2023

    Δικαιωμένοι και μουγκοί Αυτά που έκανε ο Τσίπρας έπρεπε να τα κάνει ο Ανδρουλάκης ,μάλλον ο φόβος των παρακολουθήσεων δεν τον άφησε

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.