ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την τηλεόραση του ATTICA

Δημοσκόπηση Prorata: Βγάζει στις 5 μονάδες την διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Στις 5 μονάδες καταγράφει τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ η εταιρεία Prorata , που δίνει τα εξής όρια διακύμανσης για τα δύο μεγαλύτερα κόμματα: Για τη μεν ΝΔ δίνει από 28% ως 34%, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ από 23,5% ως 28,5%. Πολύ μεγάλο εμφανίζεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, στο 15,5% , ενώ σύμφωνα με την μέτρηση επισφαλής είναι η είσοδος στη Βουλή τόσο της Ελληνικής Λύσης, όσο και του ΜεΡΑ25, ενώ το «κόμμα Κασιδιάρη» έχει πλαφόν το 2,5%.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις σε σχετική ερώτηση, το 44% εμφανίζεται να επιλέγει «κυβέρνηση με κορμό ΝΔ» και το 40% «κυβέρνηση με κορμό ΣΥΡΙΖΑ», ενώ το ΠΑΣΟΚ υφίσταται σημαντικές απώλειες στην πρόθεση ψήφου και καταγράφεται στο 9%, με όρια διακύμανσης από το 7,5% ως το 10,5%. Μάλιστα, η εταιρεία δίνει στον Νίκο Ανδρουλάκη πολύ χαμηλά ποσοστά θετικών γνωμών - προσπερνά μόνον τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Σε αντίθεση με όλες τις έρευνες άλλων εταιριών, η Protrata καταγράφει ως δεύτερο κριτήριο ψήφου - μετά από την «ακρίβεια σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης», την «διαφθορά και τα πολιτικά σκάνδαλα», ενώ σύμφωνα με αυτήν, το 59% θεωρεί ότι οι παρακολουθήσεις κακώς έγιναν και είναι πλήγμα για την δημοκρατία.

Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.